Nytt i smyckesskrinet och garderoben.

Förrförra helgen handlade jag några saker på stan och lustigt nog gick alltihopa inte på mer än ca 300kr.
Here they are:
Fjäderörhänge - H&M. Ring - BikBok
Halsband - BikBok. Stickad tröja - H&M.

Inte illa!

Förutom att syrran är underbar är hon dessutom generös av sig.
Titta vad jag fick låna hem! En Nikon D80! (Hon har även en D90)
Jag kan inte säga mer än att den är fantastisk.
... Dock måste jag lära mig hur den fungerar ...

Det är aldrig försent att dricka glögg.

Det har varit härliga dagar med bloggpaus och lov men att jag dessutom varit fastklistrad framför datorskärmen hemma känns inte lika positivt nu när jag tänker på det. Var social människa! Imorgon ska jag till Stockholm för att fira syrran som fyllde år för några dagar sen. Det vanliga bloggandet börjar på måndag och jag har en del att blogga om ... Trevlig helg. (Y)

Vafan?

Tidigare idag: Jag: Pappa kan jag få pengar till att köpa ansiktsvatten? Pappa: Nej vi har inga pengar kvar på kontot. Jag: ? Nyss: Mamma (till pappa): Köp några tulpaner på Maxi. Pappa: Visst. VAFAN. ATT HÅLLA SIG REN I ANSIKTET ÄR VIKTIGARE ÄN NÅGRA JÄVLA TULPANER. Jag blir galen! Var finns vetten i dessa huvuden?

"Bulletproof" in my brain.

Anhthu, Becca och jag ska ner till stan en stund och kolla runt. Igår var jag där ensam och köpte lite grejer. I fredags var jag där med Thu, Malin och Becca då vi alla provade lika dana klänningar, skitkul! Visar bilder senare ikväll!

Woot.

Igår blev det inte mycket av att blogga.
Att åka skidor efter flera månaders värme var jättekul. Jag älskar att åka skidor! Dessutom, personerna som följde med gjorde det bara bättre. Skitkul. :D
Nu är det inte så att jag kommer skriva att jaq ska plugga och sen inte gör det utan nu SKA jag plugga. Jag har fan två tre läxförhör imorgon som jag inte ens kan hälften till.
Shiiiiieet.

The test.

Jaha så här blev det med mascarorna:
Den vattenfasta mascaran är vattenfast men klibbar ihop sig. Jag förväntade mig nog för mycket. Men det funkar.
Den vattenfasta eyelinern blev inte utsmetad men det försvann lite på nåt vis.
Vattenfasta mascaror är nog inte till för att bada med. Kanske mest för att stå emot svett, snöbollar i nyllet och tårar.
Om jag ens ska kommentera det icke vattenfasta mascaran och eyelinern så kan jag bara berätta att det blev helt utsmetat. Mascaran försvann från ögonfransarna.

Hey baby girl watcha doin' tonight I wanna se if you can gimme som more hey hey baby ...

Denna vecka har ju börjat bra med trevliga skoldagar. Jag har bara skämt ut mig några ggr igår och några ggr idag. Jättekul. Jodå. Folk skrattar.
Direkt efter skolan stack jag iväg till stan. Det är lite svårt att gå ordentligt i mina nya kängor, de är ganska stela och därför ser jag ut som en kärring när jag går för att inte halka.
Med mig hem hade jag en vattenfast mascara och en vattenfast eyeliner. Det behövs definitivt inte bara för imorgon då vi ska åka till Romme och åka skidor, utan också för mig som fäller tårar när jag skrattar som en galning. Superbra.
Därför ska jag testa mina två nya produkter till max.
På den vänstra bilden är det inte vattenfast mascara eller eyeliner. Jag har haft det hela dagen och som ni ser så är det lite utsmetat här och var.
På den högra bilden har jag både vattenfast mascara och vattenfast eyeliner som jag precis har kletat på.
På båda ögonen har jag böjt upp ögonfransarna för att se om de faller ner sen när jag gör det "ultimata" testet - att duscha med sminket! Jag vet redan nu att det icke vattenfasta sminket kommer vara helt utkletat när jag kommer ur duschen men det återstår att se hur det vattenfasta sminket klarar sig. Upp till bevis!
I lördags spenderade vi tjejer lite tid tillsammans och gjorde faktiskt ingenting. Vi låg alla som en klump i sängen och busade. HAHA. Normala.

Träningsvärk är ganska uppfriskande trotts allt.

Anhthu och jag tog det mest lugnt igår kväll. Vi såg på tv, haha.
Alldeles strax ska jag följa med pappa som drar med mig till soptippen för att slänga våran diskmaskin. Den gick nämligen sönder i förrgår. Sen ska jag hem. Kanske plugga om jag känner för det och på kvällen hitta på nåt med vännerna.

Ha en trevlig dag.

Glass blev det idag med.

Anhthu är här nu! Vi ska nog hitta på något, typ se på film eller nåt.

Ego child

HAHA oj då.
Har precis upptäckt att bloggen till största del består av bilder på mig.
Ska försöka ändra på det.

Engagemang är det ont om ...

För en gångs skulle blev vi svettiga på idrotten idag. Vi hade kondition och styrka. Efteråt var jag helt slut och Anthu frågade om vi skulle träna ikväll.
Gaah. Måste jag? Ja. Kämpa.
Fasen. Jag har ju precis ätit glass och måste träna på franskaglosor.

Inom en snar framtid hoppas jag att jag kan fixa det sista med bloggdesignen. Kanske tom ikväll om jag hinner.
Dagens "facelook" höhö. Vilka töntiga ord, facelook och outfit. Undviker helst att använda de orden.

****

Nu kom jag på att jag måste ****.
Kan inte skriva ordet för då får en viss person reda på det.
Ska **** och jag är hungrig. Då blir det nudlar idag igen då.
Med köttbullar.
Mumsigt.

Shit. Kycklingen exploderade i mikron.

Jag har suttit vid datorn sen jag kom hem. Där erkände jag det.
Det är ofta som jag skriver att jag ska plugga eller pluggar, men i själva verket så kommer jag inte plugga om jag skriver att jag ska det och om jag verkligen pluggar så sitter jag definitivt inte och bloggar.
Jag har bland annat suttit och inrett ett hem i Sims. Jättekul för mig.
Retuscherat bilder och kollat lite bloggar. Trevligt.
Nu ska jag äta alldeles strax - kyckling och nudlar. Jag orkar verkligen inte vänta på att pastan ska bli klar i 8min så jag gjorde nudlar. Svenska sådana. (Love vietnamesiska nudlar, måste köpa det snart!)

Nja, inte precis. Inlägget kom in på andra vägar.

På hemkunskapen idag var det inte världens godaste mat - bakpotatis med en röra.

Jag är en sån där person som har svårt för att smaka på nya saker. Jag vet faktiskt inte varför. Jag har en teori om att det kan "härstamma" längre bak i min livstid, typ när jag var liten.

Jag är dessutom en sån där person som verkligen älskar god mat. Mat är en upplevelse för mig. Jag har ingen aning om det är fler än jag som upplever mat så här positivt, haha! Därför är det nästan jobbigare att äta något riktigt motbjudande än att ha träningsverk, till exempel, haha. Jag äter speciellt inte grönsaker. Mamma har berättat att när jag var liten slutade jag plötsligt. Tack mor, bra förklaring.

Nu när jag har hemkunskap i skolan blir det lite jobbigt ibland, jag hoppas alltid att det är god mat så att jag slipper sitta där och inte röra vid maten. Det kan också vara en anledning varför jag är rädd att smaka på nya saker. Att sitta vid ett bord och skämmas för att man inte tycker om maten. Det fick jag uppleva när jag var liten. Vi alla vet att det är jobbigt att skämmas. När jag var liten kom jag på idén att jag inte skulle smaka på maten för att slippa uppleva denna hemska smak som vissa maträtter kan medföra. Som tex skagenröra som det var på hemkunskapen idag. Men att inte smaka på maten är heller inte den bästa idén. Man skämms lika mycket då också därför att om jag inte smakar på maten säger hemkunskapsläraren att jag inte får mer än G i betyg.

Det är jobbigt när folk säger att det här är bara en liten sak som jag har fått för mig och/eller är bortskämd. Det är mer än så, det är mentalt jobbigt för mig att smaka nya saker som inte ser gott ut.

Det var definitivt inte meningen från början att börja skriva hej vilt om min lilla matfobi.
Jag tänkte bara skriva om att jag åt nåt äckligt på hemkunskapen och att jag skulle trycka i mig nåt som tog bort smaken, nämligen glass! Men sen kom jag på att jag tränar ju ... men wtf, glass är ju gott!


New items

I fredags träffade jag mamma på stan och vi gick runt och kollade i butikerna.
Inne i en skobutik hittade jag ett par riktigt snygga Peak Performance-skor. De blev mina!
Sen i julas hade jag ett presentkort på MQ och jag passade på i fredags att utnyttja det.
Jag köpte en jättefin stickad, men enkel Lyle & Scott-tröja. Jag gillar dessutom den stilen, ganska enkel med snygg. För att stilen inte ska bli allt för tam bör man "piffa" till den med nått ... snyggt.
Linnet jag köpte från märket G-Star Raw men lämnade tillbaka. (Linnet var dessutom ganska genomskinligt ... det syns). G-Star har verkligen snygga jeans!

Då solen skiner är jag glad.

Idag måste jag verkligen göra matte då jag har matte prov imorn. Vi får se hur det går ...
Under resten av veckan ska jag dessutom klara av att göra två nationella prov i svenska. Kul. Borde nog öva lite på det också ...

Okej, detta var en av de bilderna jag lovade, och jag lovar, mer kommer imorn!

En sak jag har tänkt på ett tag är om jag ska skapa en ny kategori under namnet "Anna testar".
Jag tycker det är jättekul att läsa om folk som testar saker för att sen rekomendera eller inte rekomendera.


Idag tänker jag inte skapa någon ny kategori men jag kan i alla fall berätta om två saker som jag köpte igår inne på Kicks:
en är volymmousse och den andra är vanligt torrschampo.

Igår testade jag båda och så här tycker jag:

Volymmousse: När jag köpte den fick jag för mig att den skulle fungera som när man sprayar på torrschampo, att det blir vitt och torrt. Därför blev jag shockad när det var vitt och blött. Jag menar, hur fasen fixar man volym med blött hår? På flaskan står det att man ska rufsa i håret efteråt och det rådet följde jag smart nog. När jag rufsat lite i skallen började mousset torka och det blev lite kladdigt där jag sprayat. Men bra nog blev det volym i hårbotten! Dock behöver jag nog öva lite för att få till den rätta frisyren och volymen med detta. Jag har aldrig varit duktigt på att styla mitt hår, helst slipper jag det.

Torrschampo: Torrschampo är det säker många som har testat. Jag provade idag ett nytt märke, Lee Stafford, som också många har provat på. Torrschampo är verkligen ett måste, bla för den som inte vill tvätta håret varje dag och för den som lätt får fettigt hår snabbt. Torrschampo blir vitt när man sprayar det och resultatet blir torrt hår med lite volym i. (När man använder torrschampo måste man också rufsa bort lite av det vita för att det inte ska synas). Hårstråna fäster i varandra på nåt vis så att volymen ökar. Torrschampo är bäst helt enkelt.

Tyvärr har jag ingen före-bild.
Innan var håret ganska fettigt i hårrbotten men i kanske 3cm ner var håret helt torrt. När man sprayat torrschampo försvann allt det fettiga. När jag använde volymmousset fick jag mer volym och håret såg nytvättat ut. (Mamma påpekade det också, där ni!)

Anna hjärta nyponsoppa

Ja, alltså Melodifestivalen var ju ganska okej.
Jag drack nyponsoppa under tiden. Det gjorde det hela mycket trevligare.

Efteråt tog jag fram kameran och började trixa med den. Självklart var det jag som var modell.
Du ser, det blir inte alltid perfekt när man ska ha självutlösare. Snarare lite freaky. Man blir ganska begränsad.

Det kan nog va så att jag har ett smått problem med fotografering av mig själv. Jag tycker det är ganska kul.
Under bara en timma ikväll tog jag några stycken.

bara egobilder såklart

Trevligt trevligt.

Jag har precis kommit hem från dagens utflykt - kusinerna och Maxi.

Jag har varit riktigt seg idag. Igår la jag mig klockan 2 och vaknade 10.30 ungefär. Det hjälpte inte att mina småkusiner ville leka och hitta på en massa saker. Efteråt åkte vi till Maxi där jag gick runt med halvslutna ögon och värkande fötter.

Om några minuter börjar årets Melodifestival och jag tänkte passa på att se på det. Om det visar sig vara riktigt dåligt så sätter jag mig framför datorn igen.
Och nej, jag har inte glömt bilderna, they will come! (Nån gång)

Kort uppdatering:

Om en stund ska vi åka iväg till mina kusiner (på mammas sida) för att min morbror fyller år. Kommer vara där några timmar och när jag väl är hemma ska jag ladda upp en massa bilder som jag lovade igår och fortsätta med designen.

Nu ska jag fila naglarna, trevligt eller hur?

Idag träffade jag mor min på stan för att kolla runt lite i butikerna. Vi(jag) fastnade inne på en skoaffär samt MQ ett bra tag. När vi var helt slut satte vi oss på ett café(stavas det med C eller K?) och snackade om mina gymnasiebesök och allt där emellan.

Tänkte ta lite bilder ikväll och lägga upp med nepp, kameran dog. Därför laddas den just nu och vi får se om jag hinner fixa nåt ikväll, annars kommer det upp imorgon!

Under tiden jag väntar kan jag fortsätta med min bloggdesign, och nej, jag tänker inte "glömma bort" den här gången!

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med bilden till bloggdesignen!

Sen ska jag bara fixa resten av designen. 
Snygg va?

Gymnasiebesök

Hela dagen var jag på studiebesök på både Katedral och Klara.

Klockan 8.15 var jag på Katedral. Rektorn snackade först och sen visade några elver oss runt. Katedral är en sån fin skola! Även fast den är stor så är den mysig därför att salarna är inte jättestora. Plus att det verkar vara ganska lite elver i varje klass även fast nån sa att de är 32 i varje klass? Hm ... Skolan och lärarna verkar seriösa och allt verkar vara perfekt. Förutom kanske en sak, och det är att det är så många elever att det är svårt att hålla samman, det ser inte ut som om det finns sammanhållning mellan alla klasser.

Klockan 11.15 (trodde jag) var jag klar på Katedral. När jag stod utanför skolan märkte jag att jag sett fel på min klocka - klockan var egentligen 10.15. Istället för att gå in igen gick jag till stan för att prova en massa kläder på Gina, haha. Jag åt på Subway en snabbis och gick vidare till Klara gymnasium, där det började 12.15 (trodde jag).

Det var väldigt svårt att hitta rätt våning som Klara låg på i höghuset så jag fick fråga om hjälp. Dessutom fick jag reda på att jag var EN TIMME tidig. Därför ringde jag upp pappa för att fråga om när jag egentligen skulle gå på studiebesöket på Klara.

Då fick jag reda på att jag hade bytt tider med Klara och Katedral. Egentligen skulle jag ha gått på Klara först och sen Katedral men i själva verket gjorde jag tvärt om. Oops.

Klara är en jättemysig skola med endast 350 elever och alla elever, klasser och lärare verkar ha en jättebra sammanhållning med varandra. Ingen är utanför eller mobbad. Dessutom arbetar de med media och medieproduktion, superkul!

Nu står jag inför ett otroligt svårt val som kan innebära att jag utvecklas(socialt) åt olika håll eftersom Katedral och Klara är så himla olika skolor och fokuserar på helt olika saker.


*suck*

Jag skulle vilja uppleva en vecka under skoltiden då jag är helt fri från stress, läxor och en massa måsten. Lite som sommarlovet men att man fakiskt fortfarande går i skolan men inte behöver göra nåt hemma som gäller skolan.

Jag fick faktiskt uppleva det igår. Men det varade bara i ca 2 timmar. Sen hände en massa andra saker som jag fick ta itu med. Och när jag väl lyckas känna mig fri från stress så kommer dessa vanliga konsekvenser - jag måste ta itu med läxorna dagen efter - INTE KUL. Då kommer ju stressen tillbaka - igen!

Åhh, längtar till en massa studiedagar, lov, och frihet.

Allra mest längtar jag till sommarlovet då en massa roliga saker kommer hända, framförallt sommarjobb i Stockholm (troligtvis) och USA!

Nu är det som vanligt plugg som ska bli härnäst. NO-prov imorgon, yay! -.-





RSS 2.0