Ovärt

Det är pluggdags inför sam-provet imorgon och jag är så omotiverad man kan vara. Det vanliga gamla hederliga med dagen-innan-plugg. Får kämpa för att ens få ett E med tanke på hur våran lärare betygssätter. Bör jag nämna att jag lyckades med ett F förra gången eller? Fuck this shit.

Merrily we fall out of line

Blev inte riktigt som jag hade tänkt med läxorna. Igår köpte mamma en Ben & Jerrys till mig. Öppnade den idag. Åt halva. Gjorde läxor i ca 30 min. Åt resten. Blev inga fler läxor gjorda. Det går fan inte att ha nåt onyttigt hemma för jag måste alltid äta upp det. Blir galen.

Karl körde upp sin stinkande sko under näsan på mig idag. Det var vidrigt.

Min dag idag!

Jo men jag fyller ju år idag! Nån som missat det? 16 ynka år. Det känns inte alls speciellt längre som det gjorde när man var liten. Då tyckte jag att 13 år - DÅ var man stor för då var man tonåring och inte ett barn längre. Faktum är att jag är en liten plutt. Fortfarande. Men det går framåt. Det märks ju. Men det känns inte riktigt som att jag är 16. Vad innebär det att "vara" ett nummer? Ska man följa några särskilda normer för just det talet? Jag vet inte vad min riktiga ålder är. Känner mig varken yngre eller äldre. Känner bara att jag är jag där jag är just nu.

Dagen började lite lustigt. Det blev ingen frukost på sängen för pappa trodde jag ville sova ut men egentligen låg jag i sängen och väntade på honom. Sen klev jag tillslut upp och i köket mötte jag en förvånad pappa.
Åt pannkakor till lunch! Åt dock alldeles alldeles för mycket ...
Under dagen besökte vi mormor för det årliga adventskaffet som hon brukar ha för släkten. Alltid så mysigt. Hade ont i magen för jag var fortfarande mätt från dagens pannkakor. Kom hem och åt en mysig middag med mamma och pappa. I slutet fick jag mina presenter. En helt ny MODERN hårfön som jag har velat ha ett bra tag. Den enda som finns i huset är mammas hårfön som är minst 10 år gammal. Det funkar liksom inte. Och sist men inte minst fick jag en gitarr! Inte bokstavligt. Ett så kallat presentkort. Jag förväntade mig att de skulle ställa fram en gitarr framför mina ögon men nä, de vill att jag ska välja ut en alldeles egen. Det var ju omtänksamt. Så denna present blir både en födelsedagspresent kombinerat julklapp då en bra gitarr kostar minst 6 000 kr. Skulle ju lika gärna kunna ha önskat mig en massa småprylar för den summan men min gamla har varit trasig sen ett år tillbaka så jag ville ha en ny. Slutet av dagen gjorde Anhthu och Becca till den bästa. Kollade in på deras bloggar och såg att de skrivit så omtänksamt om mig. Blev rörd och otroligt glad. Tack underbara ni. <3Måste bara säga att detta var väldigt roligt att läsa. Nåt nytt man absolut inte riktigt visste om ... Kul att få reda på hur andra upplever en!


nu stämmer ett talesättet in i alla fall

- Ångra de saker du inte gjort, inte det du gjort.
Var inte super pepp inför igårkväll. Hade precis pratat med en vän som hade problem som inte kunde följa med och sen fick jag reda på att ännu en vän hade det jobbigt. Fick lite oroliga tankar och blev lite ängslig. Gjorde mitt bästa för att vara på partyhumör under kvällen. Lyckades inte helt.


allmänt

Har inte hänt särskilt mycket i skolan. Varit på någorlunda bra humör. Mest för att jag hade 6kr sen jag pantade igår. (Har varit pank i ca 3 veckor och snålat som tusan. Då betyder 6kr MYCKET)

Har plötsligt börja gilla kemi- och fysiklektionerna. Jätteknasigt. Förstår inte varför??
Nu är jag jättehungrig och ska proppa i mig något innan jag sätter mig framför läxorna.

Hörde nyss nåt susande. Tycker att det låter lite som mjuka snarkningar. Undrar varför mamma plötsligt blivigt så tyst. Kollar ut i köket och ser mamma som däckat och ligger med huvudet på köksbordet och sover. (??)

Dagens så kallade outfit.


Finally something

Om nån har glömt så är jag musikare. Det är obligatoriskt för alla musikare att vara med i kören. -.-
Töntigt tänker ni.
JAG VET - tänker jag.
Som sagt. Kören hade övning i Domkyrkan inför fredag då vi ska sjunga tidigt där på förmiddagen. Ingen aning varför, men vi ska helt enkelt. Vi stod i tre eller fyra rader. Jag fick ett helt gäng killar bakom mig som sjöng för full halls sönder mina öron. Kunde inte ens höra mig själv, tjejen bredvid eller ens min körstämma. Undrar hur det lär gå på fredag. Plus att färgtemat inför klädvalet är svart, rött, vitt och guld. Finns det nåt fulare? Hatar rött. Och guld.

Anhthu kom förbi en sväng för att hämta sin tröja. Slutade med att vi satt i hallen och snackade om allt möjligt.
Ska försöka lägga mig tidigt ikväll igen som jag försökte med igår. Låg vaken i ca en halvtimma-timma. Annars brukar jag somna på 10 min. Jobbigt.

I thought we had chosen

Är lite tom i skallen. Tror det kallas bloggtorka. Yes.

Immortal.

Jag har världens jävla träningsvärk från idrotten igår. Måga som var med under idrotten tycker nog att jag är för klen men jag har ju för fan svårt att resa mig upp från en stol! Och ännu värre att gå rakt. Sure, jag kan ta 50 kg benpress men de övningarna vi gjorde på gympan är inte nåt jag gör ofta - och det gav synnerligen resultat!

Filmen var helt ok. Filmatiseringen var väldigt vacker då kontrasterna och effekterna var väldigt snygga och skarpheten. Dock var skådespeleriet rätt mesigt jämfört med hur mäktig handlingen är och krigsscenerna.

Nu ska jag bara äta nåt litet innan jag lägger mig i sängen och läser en bok. ^^

Mortal.

Har gått på stan en stund under dagen och kollade på tyger och lite annat. Har inte haft för mig särskilt mycket idag förutom att ikväll ska jag gå på bio med kära pappa, haha. Vi ska se Immortals!


Förövrigt.

Har inte mycket i huvudet just nu att blogga om. Går runt i skolan som en robot. Malin lyckas hålla mitt humör uppe då hon alltid är så enkel att roa - och roa mig.

Har börjat planera klänningsdesign. Vet ännu inte hur jag vill ha den. Måste övertala mor först om lite pengar för annars blir det nog inget ... ehum ...

I helgen känner jag för att besöka bion och se ... Breaking Dawn (heter den så? noll koll). Nån som känner samma lust och vill med?

Osmart.

Det är rätt ofta jag är så pass trött att jag sitter på bussen och slumarar till. Denna gång var det lite pinsamt för jag ville bara blunda men så somnar jag och väcks plötsligt av att huvudet och hela överkroppen lutas framåt. Sätter mig upp igen ordentligt och sluter ögonen. Men så nickar jag till och väcks nästa millisekund av att kroppen lutar framåt. Pinsamt var det för att en tjej i min ålder satt bredvid mig. Lite lustigt att en människa tippar fram och tillbaka lite hur som helst med knasiga ryckningar ...
Har kommit fram till att anlednigen till att jag plötsligt blivit så skoltrött och inte känner för att jobba på lektionerna är att jag sover alldeles för lite. Det är inte så att jag är trött och vill sova under lektionerna. Jag har bara ingen energi eller lust att utföra själva uppgifterna eller lyssna ordentligt. Fokuset faller nån annan stans. Måste jobba på detta. Lägga mig tidigare. Men att jag lägger mig så sent kanske är ett försök till att skapa upplevelsen av fler timmar på dygnet. Man vill ju utnyttja alla timmar man har. Men i längden funkar ju inte detta har jag märkt - jag presterar dåligt i skolan och gör inga läxor (trots att jag ibland skriver att jag ska - gör jag sällan det).
Nu ska jag sova!

Idag.


Dröm vackert.

Jag har lagt märke på bland annat Elie Saabs reklam för deras parfym att hennes klänningar är riktigt fina men att de skulle vara så här sjukt underbara trodde jag inte. De är ju himelska - såna klänningar drömmer man enbart om att få nudda. Fick en hel del inspiration nu - till en nyårsklänning. Varför inte ge sig på besväret med att sy en egen alldeles underbar? (Ok - stora förhoppningar om ett bra resultat - men man kan väl få drömma?)

Elie Saab 2011 Couture

sensual

Ledsen att jag inte har bloggat tidigare på dagen men Sandra drog med mig till Espresso House tillsammans med Alicia och Ema (jag hon stavas så). Satt där en stund innan jag drog hem vid fem eller halv sex. Satte mig med att rita på en ny bild som jag påbörjade härom dan. Jag har aldrig ritat av nåt sånt liknande förut. Min bästa hittils kanske jag tycker. Blev riktigt nöjd faktiskt.

Och innan ni tror att munnen dreglar så är det HONUNG. Typ.

Liten sammanfattning

Började dagen med att vakna upp skittrött i och med att jag har drömt en massa knasiga saker ... Missade nästan bussen. Tappade mobilen på bussen. Besökte tandläkaren och fick en spruta i tandköttet för första gången. Försökte spåra upp mobilen via gps men utan framgång - blev dead end hos brandstationen då mamma spärrat mobilen = inget nätverk. Upptäcker att Katedrals snyggaste kille har skaffat tjej. Deppigt. La märke till att expediten inne på Telenor liknade snyggingen på Katedral ... Hade en trevlig fikastund med Sandra och Karro. Kom hem och fick ett pm på fb att min mobil blivit upphittad och omhändertagen. Var och hämtade upp den för en stund sen. Såna fina människor det finns som kan ta hand om andras klantighet!

Har lyckats vara på någorlunda bra humör trots all stress kring mobilen. Det är ju bra!

Saffransbullar

Mamma har precis bakat de godaste bullarna ever - saffransbullar. Vanliga lussekatter är ju rätt så goda men mormor, hon gör de gostade lussekatterna jag vet - fluffiga och utan russin och täckta med ett tjockt lager socker på ovansidan. Fruktansvärt goda. Så goda att när mormor har 1:a adventskaffe äter jag lätt 3-4 på raken, haha.

Fyllningen är farligt god. Kokos, smör, madelmassa och socker. Mums.

Underbara människor

Åh. Jag vet inte ens vart jag ska börja berätta.
Igår gjorde jag mig iordning flera timmar innan jag skulle iväg. Malin påpekade att det var viktigt att vara snygg och finklädd just denna kväll. Alltid när jag har tvättat håret tar det minst en halvtimme-timme att torka det. Så jag började tidigt med att fixa mig. Mamma skjutsade mig till Malin för där skulle vi mötas upp innan vi drog vidare till själva festen. Frågade då Malin om mamma skulle skjutsa oss men nahe, det behövdes tydligen inte. Ena stunden var det superviktigt att komma i tid - den andra stunden var det helt ok att jag var sen till Malin. Lustigt. Men jag misstänkte ingenting.

När jag väl va hos Malin och kom innanför dörren gick jag direkt ner för trapporna till Malins rum och ropade "Sofiiaaaa!!". Av nån anledning började Malin fnissa. (Fattade inte varför, men accepterade det för hon är lite lustig ibland). När jag kommer in i rummet frågar jag varför det är en tårta mitt i rummet med tända ljus. Tänkte väl att det var till nån annan. Jag vet faktiskt inte var min intelligens hade tagit vägen för tillfället ... Då plötsligt hoppar det fram en massa människor bakom malins vägg och ropar "SURPRIIISE!!". Det första jag tänkte var, oj, vad många det är som ska med till festen, är detta bara en liten överraskningsgrej innan? Så när alla har grattat mig (fyller ju år om ca två veckor) ställer jag frågan till alla i rummet - "Malin, jag har fortfarande inte bestämt mig vilken klänning jag ska ha på mig till festen". Då säger Rebecca "Det här ÄR festen". Jag ba "Va?" Fattade ingenting. Malin skrattar och säger "Det finns ingen fest, det här är din fest". Då smälter allt ihop och jag förstår vad allt handlar om. Det är ju en stor överaskningsfest för mig som det hela har varit planerat för! Jösses vad trög jag är. Dock kände jag mig enormt lurad. Jag var absolut inte sur på dom för att de hade ljugit utan jag var mer irriterad på mig själv som är så tjockskallig och inte fattar ett skit. Jag brukar alltid förstöra för mig själv vad det gäller presenter. Är alltid för nyfiken och tar reda på i minsta detalj vad som kan dölja sig. Men ack, nu lyckades jag definitivt inte!

Aldrig i hela mitt liv trodde jag att dessa människor skulle göra nåt sånt här för mig och ingen har aldrig gjort det heller. Själv älskar jag att överraska folk när de fyller år och gratta dom stort men jag har aldrig själv fått uppleva det. Därför betydde det så enormt mycket att dessa människor som jag bara känt i 3½ månad gör så här mycket för mig. Jag är så tacksam! Ni är underbara!
Och sen får vi se om det blir en stor fest när jag väl fyller!

Började kvällen i en blått fodral men bytte sen till en av Malins klänningar som var svart och fladdrig. Mycket enklare att röra sig i ... förutom den otroligt djupa urringingen.

lite hit o lite dit

Började rita häromdan och har kommit en liten bit. Det var så länge sen att jag knappt kommer ihåg hur man gör. Vet inte riktigt om jag kommer bli nöjd med bilden men får väl se. Ska åka till Malin för att lämna en sak, kanske drar förbi gymmet på vägen.

Nu blir det frukost!


fika

Sitter för tillfället på Espresso House med Malin och Stella. Innan satt jag på ett fik och snackade med Peyda. Det har varit en otroligt seg dag som brörjade klockan 8.10 i rum 428 fram till klockan 12.35 som också slutade i samma rum. Ikväll ska jag inte på hävet. Måste prioritera - fest ikväll - eller fest imorrn? FEST IMORRN. Om jag är hemma ikväll kanske mamma låter mig gå imorrn. Om jag inte får lär jag smyga ut i alla fall. Men det är ju bättre att få tillstånd så man slipper utskällningen efteråt ...


förfärligt

Har suttit med två kemilabraporter från klockan halv åtta. Har en kvar. Mörda mig.

Motsägelsefull.

Åkte hem tidigt på eftermiddagen från skolan pga en mycket dum och kraftig mensvärk. Gjorde mig chokladbollssmet och satte mig i min fåtölj med täcket och läste en bok. Somnade en stund, haha. Gick och la mig i sängen och somnade. Vaknade av att mamma väckte mig klockan sju och undrade vad jag gjorde. Sen blev hon arg för att hon tror att jag inte pluggar som jag ska, skippade ridningen ikväll och för att jag festar för mycket.
Ett) Jag pluggar så mycket som det behövs. Mitt liv är mer än att bara plugga. Två) Skippade ridningen för att PLUGGA. Tre) Hon har absolut inget att säga till om detta. Vilken vuxen har inte själv varit rebellisk i tonåren?
Nu får jag inte gå på Häfvet för att det innebär alkohol. De vill att jag ska vara ärlig mot dom om vad jag gör men nae, när man väl är det så får man skit för det. Tack - nu har jag lärt mig, nu ska jag ljuga varenda jävla gång jag ska ut och ha kul.

U got company

Mattias och Macke våldgästade mig. Men det var trevligt. Mattias köpte choklad och jag tjuvåt. Låg tillslut på sängen och bråkade med Matilda på sms. Hehehehe. Trevligt company!

Nu ska jag äntligen sätta igång med svenska-redovisningen som ska redovisas imorgon. Yay ...

Har äntligen satt igång med att rita nu. Fick plötsligt stor lust att rita av nån.

Knas.

Kom försent till franskan imorse. Men det gjorde inget, vi hade vikarie som inte ens befann sig i klassrummet under lektionen. Hade samhällskunskap och våran lärare babblar på som vanligt om allt och inget. Malin Problemlösaren tog med sig 7 kläningar från hennes stora garderob för att se om jag kunde låna nån bättre än min egen. På eftermiddagen var det föreläsning. Var det bara jag som tyckte det var intressant eller? ...

I mitt huvud surrar en massa tankar om en sak som jag egentligen inte orkar ta itu med. Jag funderar på hur jag ska göra och hur jag känner. DET ÄR SÅ SVÅRT. Men jag kommer aldrig skriva om det på bloggen. Har råkat skriva för mycket ibland här och så visar det sig att fel person råkar läsa det ...

Nu ska jag prova klänningar!

Mullbär.

Precis som jackor och ytterplagg är jag fullkomligt kär i väskor. Men det syns inte i min samling då de väskor som jag mest eftertraktar skrider högt över min månatliga budget. För tillfället faller Mullberrys väskor mig i smaken precis perfekt. WERAS väskor finns i billigare version om det passar plånboken bättre. Jag tror minsann att jag kan spara ihop till en fin WERA-väska - när jag väl inte är skyldig mina vänner pengar för att jag har festat lite för mycket ...

Är de inte alldeles alldeles underbara?

Little sunshine.

På torsdag har jag romanredovisning och jag ska redovisa en bok som jag senast höll på att läsa i slutet av nian. För en stund sen satte jag mig och läste slutet på den. Imorrn ska jag skriva ner lite vad jag ska säga. Sen får det duga. Känns inte så lyckat. Improvisation lär duga fint.

Nåt helt annat ... Kände för att visa. Bilden är från USA i somras och inte ens retuscherad. IRL syntes fåglarna mycket tydligare i det väntstra trädet. Hela scenen kändes så komplett och uppslukades av ögonblicket. Att uppleva det solskenet vid den solnedgången i verkligheten var underbart och så otroligt vackert. Solnedgångar vid hav är ganska fina (men såna här är mycket finare), jag har sett en massa, men i USA går solen ner på ca 10 min även under sommaren = tråkigt. Och då är det kolsvart efter 10 min. Man kan bokstavligt se hur den går ner över horrisonten. I Sverige tar det ju hundra år för solen att gå ner ...

Åh. Jag längtar faktiskt tillbaka dit. 

Hopplöst.

Dagen har varit så mycket bättre än igår. Jag gick till skolan och bestämde mig att vara på bra humör. Alla verkade må bättre. Och framförallt va gladare. Dagen rullade på med mig skrattandes både under och efter skolan då jag fikade med Malin och Sandra. Köpte bok två (!) i serien som jag läser. Mamma hämtade mig i stan och vi köpte snitzare och kebab på vägen hem. Nu återstår läxorna.

Jag har ett litet problem. Malin, om jag inte löser det, så får du stå för pronlemlösningen, ok?
Problemet: Funderar att bära denna på lördag. Men är inte riktigt säker. Känner mig hopplöst stor i den.

Insåg också hur fruktansvärt skrynklig den är. Den har legait i lådan.

half a sphere.


Satt nyss och gjorde läxor när jag upptäckte min fagra spegelbild i lampan. Satt och gjorde en massa miner i brist på andra roliga aktiviteter. Medans mamma åkte och tränade och pappa slet på jobbet smög jag till skafferiet och rörde ihop en chokladbollssmet. Satt mycket bekvämt framför datorn med chokladsmet runt munnen. Nu kan jag verkligen känna av att mitt mål kommer lyckas (grov ironi hörrni) - komma i en klänning tom lördag. Jag kan säga er - inte direkt den ultimata bantningsmetoden - JAG HAR PROVAT.

Ni kan väl hålla med att jag är allt annat än anskrämlig? HAHA. Kände för att visa mina fagra sidor.
Alla vinklar.

Fula små troll.

Åh. HAHA. Jag måste berätta en grej som hände Becca och mig förra veckan.
Vi var ute på kvällen och gick en runda i Lambohov. Bakom oss kommer två eller tre pojkar på 8-9 år eller nåt cyklandes och när de cyklar förbi skriker en av dom: "snygga ben ni har tjejer!" Becca skriker till baka och tackar. Sen skriker nån annan pojke och frågar: "vad kostar ett ligg?" Fatta vad förvånad jag blev. Becca blir provocerad och skriker nåt tillbaka. Sen skriker killen igen och frågar: "Vad kostar det att rövknulla er?!" Åhh. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Min haka låg tappad nån stans på marken. Det enda jag kunde göra var att gapa. HAHA. Asså hallå, dessa små pojkar är fan 9 år och kan mer om sex och svordomar än vad jag kunde under min lilla oskyldiga tid som 10-åring. Becca bortförklarade att hennes brorsa är precis lika dan. Är det bara jag som förvånas över äckliga småbarns otrevliga munnar eller är jag helt efter för att jag har blivit välsignad med enbart en halv-storasyster som är 33 år, bor i Stockholm och är underbar?
Eller det kanske kallas bortskämd? Ehh ... hehehe.

En val.

Min förmiddag har varit hemsk och min eftermiddag kunde ha varit bättre.
Jag vaknade upp, dötrött efter ha varit van att vakna upp mellan tio och tolv. Är sur redan på morgonen för att jag har glömt min ögonfransböjare hos Malin. (Nu låter det väldigt patetiskt, haha) Inser redan då att jag kommer ha en dålig dag. Kommer till skolan och upptäcker att vissa vänner som man trodde stod en nära egentligen står en väldigt lågt bort. Av nån anledning slinker de iväg. Nån frågar hur man mår, men jag straffar personen med tystnad för det är precis vad jag har fått tidigare. Tystnad och ignorans.
Första lektionen var gympa och när man är en halvzombie orkar man inte göra särskilt mycket. Under mattelektionen var jag en fulländad zombie med dålig kläddag OCH hårdag. Hade lunch och blev på bättre humör tack vare rätt så god mat. (Och en och annan trevlig vän). Resten av dagen var segare än slime. På franskan väntade folk mest på att tiden skulle springa iväg och att vi skulle få sluta. Tack vare att våran franskalärare inte var i klassrummet hade jag det trevligt med Malin och Sofia. Sofia som tröstade mig och min dåliga dag. Det var rätt trevligt. Min tristess botade jag med att måla på Malin. Det blev väldigt fint faktiskt. Men jag förstår inte riktigt varför hon tillät mig ...


Jackets.

Jackor, kappor, koftor. Jag har börjat älska allt som sitter utanpå kläderna. Dessa plagg gör mig hel. Och jag har fastnat för parkas-modellen. Västar är underbara. Vill ha en i päls eller nåt mysigt. Åh.

Från Zara.

BikBok och G-Star Raw

Födelsedagsfirande

Kvällen började på Olympia med en hel drös tjejer vid ett långbord. Drog vidare till Åtvidaberg för lite födelsedagsfirande. Jag och Malin åkte hem lite tidigare för vi fick för oss att träffa en lagom snygg människa men nae. Fast det var endå rätt skönt att somna hemma hos Malin, fick någorlunda mycket sömn.


Haha. Det där är inte jag.

Det här är jag!


Dinner with the girls

Sitter på bussen på väg ner till stan för att äta middag med dem på Olympia. Sen drar vi vidare hem till Jennifer för lite fest. Hade tänkt uppdatera hemma med lite bilder men tiden tog slut. Uppdaterar imorgon!

Fresh.

Vaknade halv tolv, låg och läste i en timma och åt frukost nyss. Nu ska jag slänga mig i duschen och fräscha upp mig x1000. Ska göra mig iordning för ikväll ska jag träffa alla mina saknade flickor! (NI FATTAR INTE VAD JAG SAKNAR ER. Och det har knappt gått en vecka!) Vi ska fira söta Jennifer som imorgon fyller 16! Hon bor långt ute på vischan så flera av oss sover över, även jag.

Wohoo!

Trots att jag har ätit godis till frukost och mellis, har jag nu kompenserat onyttigheterna med nåt nyttigt. Vad jag annars knappt brukar äta under en månad har jag nu ätit under en o samma dag. Inte illa! Två orangea saker och en sån där gul böjig sak.


Wööh.

Borde nog sätta igång med läxorna nu ...

Perfekta frukosten.

När jag var liten åt jag alltid godis efter frukosten på lördagarna ... just för att det fanns godis att äta. Kunde aldrig vänta. Jag var en stor godisgris! Numera finns det aldrig godis hemma på lördags- eller söndasmorgonarna. Har liksom vant mig av det. Vilket är ju positivt.
Men nu kunde jag inte låta bli. Sitter här med godisposen bredvid ansiktet och proppar i mig resten av det som var kvar igår. Frukosten får vänta. *Fnissfniss*

inte så läskig men knappast en komedi

Stor överdrift. Så jävla läskig var den inte. Bara äckligt med att folk blir flådda. Tänk att jag har halva godispåsen kvar! Det måste ju innebära att jag inte är feg ... eller hur? När jag var liten (rättare sagt yngre) bet jag på naglarna när det var spännande och jag inte hade nåt bättre att äta på.
Ok. Förlåt. Asäckligt.
Imorgon (om jag inte har nåt bättre för mig), blir det att se på film nummer två - Hannibal - med mor igen.

Nu ska jag lägga mig och läsa. Det var rätt länge sen. Och det är inte alls positivt därför att jag har nämligen TVÅ böcker att läsa ut i läxa. En i engelska. En i svedisch.

Denna bok på 800 sidor läser jag i engelskan.
Otroligt välskriven och genomtänkt.

The silence of the lambs.

Nu ska det ses När lammen tystnar! Har aldrig sett den triologin tidigare (är en fegis för rysare och allt vad skräck innebär) men ikväll känner jag mig modig nog! Är upprustad med godis och med mamma som gärna skrattar till skräckscener om de är för mesiga.


Dream.


Q&A.

Ok. Här är några få söta frågor som jag ska svara på.

vilken är din favorit färg?
vem är din favorit artist och favorit låt?
Svar:
Gaah. Varför finns ens såna här frågor med din favorit hit och din favorit dit?
Ett) Har ingen favoritfärg. Förutom grå.
Två) Lady Gaga är min absoluta favorit. Heheheh.
Tre) Har ingen favoritlåt.

tjabba! Fin design! Hur har du lärt dig allt om sånt? Är det inte sjukt komplicerat med den där sidomenyn ex.?
tacksam för detaljerat svar eller så ;) :D
Svar:
Det var i USA allt började. Som typ 10-åring blev jag medlem i en töntig amerikansk spelsida men (!) på den sidan fanns en annan värld, där allt ifrån tonåringar till unga vuxna designade hemsidor, fick besökare och blev kända på den spelsidan. Fick för mig att designa själv och lärde mig själv allt vad HTML och CSS innebär. Fick då intresse för bildretuschering också. Slutade där för flera år sen men idag designar jag bara åt min egen blogg.

Sidomenyn trodde jag inte att det ens gick att få till så som det nu är. Men när jag var inne på en annan hemsida fick jag syn på att när man förde musen över deras länkar bytte de färg på ett jämt och smidigt sätt. Blev nyfiken och kollade upp sidkällan (där man får se hur hela deras hemsida är uppbyggd i HTML och CSS). Hittade koden och googlade fenomenet. Läste på lite om det och till slut förstod jag hur man använde koden och valde att använda den på bloggen för att få en cool sidomeny. Det var så mycket enklare än jag hade trott. När jag designar hemsidor får jag inspiration från en massa andra sidior. Vill du också lära dig HTML och CSS (samt skillnaden på dem) så är det bara att googla på det. Mest info finns på engelska/amerikanska sidor. Och det är nog bäst att man lär sig allt på engelska för det är endå det som kommer användas indom kodning.

Att retuschera bilder och skapa kollage är en helt annan grej som kräver ... tja, kreativitet. (Jag tycker det är så sjukt kul!) Jag använder mig av ett gratisprogram, GIMP, som vem som helst kan skaffa. Duger helt ok för mig. För att göra kollage och bilder intressantare finns det så kallade "brushes", "gradients", "textures" osv att ladda ner till programmet. Googla för att kolla upp tex tutorials osv.

Hoppas du fick svar på frågan. Annars är det bara att fråga på!

Tjejsnack på hög nivå.

Har haft en himla lång pratstund med en mycket fin vän. Djupsnack vare här! Var ute i hela tre timmar och frös häcken av mig. Nu är det filmmys med mammi!
Just det - tar itur med frågestunden imorrn. Den har liksom blivit lite bortglömd.

Klänningens uppenbarelse.

Jag har aldrig i hela mitt liv sytt ett klädesplagg hemma. En gång sydde jag ett linne på syslöjden i 7:an men det blev så fruktansvärt fult att jag slängde det. Att sy kläder har jag hållt mig bort från. Att sy över huvud taget håller jag mig borta ifrån. Men så fick jag en galen idé förra måndagen och det var att sy en egen halloweenklänning. Jag var otroligt positiv till mitt intiativ, jag hade ju grunderna för att kunna sy - sicksack och raksömn vet jag hur man behärskar. What could go wrong liksom? Och så under tisdagen köpte jag tyg och satte igång med att rita upp en klänningsmodell. Att rita upp klänningen och fixa alla mått var svårare än att sy själva klänningen. I söndags sydde jag ihop framsidan och baksidan och då hade jag äntligen en hel klänning. Men då satt den väldigt konstigt så det fick bli att sy in den lite här och var. Att sy i det genomskinliga tyget var så otroligt svårt. När jag köpte det i affären frågade jag kassörskan hur det är att sy i tyget. Hon sa: bara man är försiktig och tar det lugnt så går det bra. Hon glömde nämligen nämna att det rent utav är ett helvete att sy i det. Bara man tejpade fast lite maskeringstejp och drog bort det repades tyget upp ... 

Jag tycker att helhetsintrycket blev rätt bra faktiskt. Sen om man kollar in detaljer så som hur jag sytt så är det väl inget vidare, men vem kollar in sånt? Det är ju inte så att jag är med i Project Runway ... Men men. Är riktigt stolt över att jag lyckades!

Till klänningen hade jag en boa i vit och rosa, ett par sammetshandskar i vinrött, stayups (ni vet strumpbyxor som endast går upp till låren) och ett pannband i paljetter med fjädrar på sidan. Till denna utstyrsel hade jag knallröda läppar - rödare än på bilderna - och för att inte förstöra klänningens rygg använde jag en självhäftande bh. Dock var den inte av bästa märke/kvalitet vilket medförde att jag fick trycka fast den då och då, haha. Jag hade lätt köpt en Wonderbra om jag bara hade haft pengar denna måndad till det. Men jag kan erkänna att jag älskade min utklädnad!

Framsidan: Grundtyget är krossat sammet. Det är fransar ovanför bysten, under spetsen och längst ner över låren.
Baksidan: Grundtyget är krossat sammet. I ryggen är det en djup urringning med nåt slags genomskinligt tyg. Fransar över rumpan och längst ner.

Lägger upp en hel drös med bilder så får ni alla vinklar och skavanker.


Sammanfattning 4 dagar.

Fadderfesten blev riktigt lyckad i lördags. De kom lite väl sent och var redan packade från förfesten men då slapp vi en seg start i alla fall, haha. Kvällen höll på tills kl ett eller så. Spyor lite här o var (som en mycket snäll flicka torkade upp), däckade människor (majoriteten faddrar, haha!) och till slutet så var det mest Malin, Sofia och jag som fortfarande var igång och ville dansa, haha. Typ sex eller sju tjejer av oss sov över. Tack o lov att jag sov i en bred säng med endast en människa! Det gjorde att jag faktiskt sov rätt bra.

Under söndagseftermiddagen sydde jag på min klänning och under kvällen träffade jag några gamla klasskamrater. Jag och Becca har kommit fram till att det är inte alls lika dant att umgås med våra gamla killkompisar som våra nya i våra nya klasser. Det är synd för i min klass är det så mycket enklare att umgås med killarna, de stöter inte bort en. Och de är absolut inte rädda för närkontakt.

På måndagen sydde jag lite till och ca 2½ timma innan festen började blev klänningen ÄNTLIGEN klar. Jösses vilken tid och vilket pill det tog. Fixade mig hos Malin tillsammans med Alicia och Julia. Malin var utklädd till en grekisk gudinna, Alicia till Jessica i True Blood (hon var aslik och fettsnygg) och Julia var en militärtjej. Halloweenfesten var väldigt ... intressant. Det blir annorlunda när man inte känner så många. Men alla var ju väldigt snyggt utklädda! Synd att mina vampyrtänder inte kom till användning.
:(

Igår var jag på en annan lame fest som en klass på Katedral hade ordnat. De hade hyrt en gigantisk lokal (ute i ingenstans) för alldeles för lite pers. Hade räckt med en liten lägenhet liksom. Blev inte så mycket drag men kul att träffa nya människor! Enligt mina föräldrar var jag hos Anhthu och såg på film. Så bli inte förvirrad Anhthu om mina föräldrar kommer med konstiga frågor ...

Klänningen visar jag upp om en stund!

RSS 2.0