Creepy lärare

Idag var det skolfoto för PR-utskottet! Mitt hår täckte halva mitt ansikte. Såg säkert ut som nåt läskigt freak. 
Pratade med min biologilärare på eftermiddagen om det kommande gigantiska provet som är imorgon. Vad man än frågar henne eller pratar med henne om får man aldrig ett konkret svar på det man vill ha. Hon bara pratar vidare och svävar ut på andra ämnen som hur man mår psykiskt och hur elevhälsan är. Och man vågar inte riktigt kolla nån annan stans än i hennes ögon för hon stirrar verkligen in i ens egna. Då glömmer man också att blinka för det gör inte hon någonsin. Hennes ögon är klotrunda jämt och ständigt. Så medans mina tåras av att jag inte vågar blinka framför henne undrar hon om jag är ledsen och gråter. Samtidigt kanske hon sträcker ut sin hand och klappar mig på armen eller axeln. Det hände förra gången jag pratade med henne. Bara att låtsas som att allt är normalt och nicka instämmande. Hon skrämmer skiten ur mig. 
 
På gladare vägar - ikväll har jag svarat på alla instuderingsfrågor ur båda häftena från biologin. Nu kanske jag kan kamma åt mig ett D. Inget mer pluggande ikväll för jag svär, det går inte att trycka in mer. 
 
Dagens. Gillar den här skjortan. Skönt tyg och härlig färg. Plus att det är lite annorlunda med blå färg när man kavlar upp ärmarna och i kragen. Har en likadan också i ljusblå fast med rosa innerärmar och krage. Från Sisters. 
 

Involverad & grå

Shit. Stressig dag. Imorse uppträdde vår grupp för alla SYO:n. Gick helt okej. Hade bara två lektioner idag. Otroligt skönt. Tog skolfoto idag! Har ingen aning om hur gruppfotot blev. Jag fick stå upp, på en stol dessutom. Hoppas ingen ser mig i katalogen sen. Egentligen ville jag sitta ner men kan ju inte riktigt rå för min längd. Porträttbilden blev inte så dum FÖRUTOM min feta haka som inte suger in sig själv vid rätt tillfälle. Fan också. På eftermiddagen hade jag möte efter möte. Det är mycket på gång nu men det är så himla kul att var involverad! 
 
Min hårfärg börjar redan gå ur. Vafan är det här? Fick tvätta håret två gånger igårkväll för att min hårolja inte gick att få ur. Men hallå? Intensivtoning ska inte gå ur förns efter ca 20-24 tvättar. Två är långt ifrån tjugo. Plus att det känns som om min hårfärg börja gå mot gråare toner. Huh?? Det positiva är att min ögonfärg ser grön ut när jag har brunt hår. 
 

Hejsvejs

Förlåt för att jag har varit helt lost den här veckan men jag har haft så sjukt mycket att göra och allt har varit jättestressigt. Idag det inte varit någon bra dag, nej gud nej. Blev allmänt irriterad och deppig i slutet av dagen. Imorgon har vi ett matteprov på ett kapitel som jag har hunnit göra kanske fem uppgifter i. Tur att vi kommer få rätta det själva. Tack o lov att vi slutar klockan tolv därför att jag har fyra möten som alla krockar med varandra och ett skolfoto klockan fyra. Redan nu början en envis finne ploppa upp i ansiktet. Är den kvar imorgon blir jag arg. Jag har dessutom skolfoto på torsdag och på fredag. Alla dessa föreningar och utskott vet ni. Jösses. Biologiprov på fredag och jag är körd. 
 
 

Håret

Jag hade sovmorgon idag. Inte till tio i tio utan tjugo i två. Kom till skolan ovetandes om den förlängda sovmorgonen. Försökte få lite fysik gjord men det gick inte. 
 
I söndags tonade jag håret i min naturliga hårfärg. Jag är naturligt mörk. Väldigt mörk, vilket känns ganska svårt att förstå därför att jag har haft ljusbrunt - mörkblont hår nästan hela mitt liv. Antingen solblekt eller slingor hos frisör. Så då satt jag hemma hos Sandra i söndags och undrade lite vad jag egentligen höll på med. Var rädd för resultatet. Att jag skulle se för blek ut. Men det visade sig att jag inte gjorde. Färgen som jag tonade med hette mellanbrun. Och resultatet blev ganska mörkt, chokladaktigt. Men snyggt. Varje gång man tonar sitt hår blir det så mjukt, lent och glansigt. Älskar det. 
 
Bilderna gör inte håret så mycket rättvisa men ni ser ju lite. Bättre bilder kommer så småningom. Malin blev ju också tonad i håret. Hon blev både mörkare och rödare. Fint!
 

Teaser

Bara för att retas lägger jag upp bilder imorgon på hur resultatet blev. Så länge kan ni inspireras av sånt som jag älskar.
 

Ny färg

Igår övertalade Sandra mig att färga mitt hår och idag ska det ske.  Alltid kul med en ny färg! 
 

Alla får vara med

Igår hade jag hur mycket som helst att göra. Hade möte från halv ett till två. Skulle egentligen ha slutat men fick stanna kvar för ännu ett möte kl halv fem. Direkt efter det gick jag in till stan och mötte upp mina föräldrar därför att vi skulle hem till min morbror och hans familj. Där var vi hela kvällen och hade kul. Jag har alltså inte hunnit sitta framför en dator förns nu. Och nu ska jag iväg och hämta min mobil hos min morbror som jag glömde igår. Kl tio ska jag va på en arbetsintervju. När det är klart ska jag hem till Malin och plugga tillsammans med Sandra också. Får se när jag hinner äta. Jag har två kronor på mitt bankkort och kanske 14 kronor i mynt. Jag får månadspeng på torsdag. Fml. Ha en bra DAG.
 
Förresten. Ni som går på Katedral och läser detta får gärna höra av er till mig om ni vill vara med i vår bak-armé. 
 

Fel plats.

Direkt efter skolan gick Malin och jag hem till Sandra för att plugga och äta middag tillsammans. Idén från början var att se LCH matchen ikväll men gratisbiljetterna från skolan var redan slut. Medans alla andra i klassen sitter på läktaren sitter vi och förbereder oss för ett A i fysik. Yay.

förening på g

Dagen har gått ganska bra. Det var föreningspresentation och ett femtiotal elever var samlade för att lyssna. Jag var där för att presentera den nya föreningen som Malin och jag har skapat. Men när jag satt där insåg jag att jag skulle få presentera den själv inför alla dessa och bullshita en hel del om vår förening blev jag lite smått nervös. Ingenting var förberett, inte ens vad jag skulle säga. För vår förening har inte ens haft ett möte, än mindre en diskussion om hur vi ska göra med den. Huvudidén var tydlig dock, och det är ju det viktigaste - att baka till skolans alla elever. Att vara med i en massa föreningar verkar vara himla kul. Man kan ju göra nåt för skolan och påverka! 
 
Musiklektionen gick ut på att visa vår musiklärare vad vi har lyckats med under tre veckor. Utöver det var det dessutom en tävling om vilken grupp var bäst. Den som var bäst ska nästa onsdag (?) uppträda inför linköpings alla SYO-människor, ni vet studie- och yrkesvägledare. Gissa vilka som vann? Min grupp! Innan vi upträdde för läraren gissade jag att våran grupp var medel, vi lät inte super men heller inte uselt. Jag trodde att de andra skulle vara lite bättre, i och med att vanligtvis brukar inte min tur ligga på prioriteringslistan. Men det visade sig att vår lilla grupp var bäst. Hade de andra grupperna inte saknat nån medlem i "bandet" hade det nog gått mycket bättre för dem. Plus att en grupp hade gjort ett svårt arbete med acapella som lät riktigt bra, dock var de inte klara med hela låten. Hade de andra tre grupperna fått bättre förutsättningar (mer tid, närvarande gruppmedlemmar) hade läraren nog fått svårt att bestämma vilken grupp som var bäst. 
 
Idag bar jag en härligt grön tröja från Gina. Älskar passformen. Den har en fin rygg och man får en snygg figur. 
 

legacy: arv

Mamma föreslog att vi skulle gå på bio ikväll och så blev det! Filmvalet blev The Bourne Legacy. Hur lång film som helst. Över två timmar! Men den var spännande och väldigt bra faktiskt. Jeremy Renner var jättebra i huvudrollen och min favorit Edward Norton gjorde super ifrån sig som vanligt. Alltid när jag sitter på bion börjar jag skaka för att jag blir så himla kall. Helt galet. Det hjälpte ju inte heller att jag satt kissnödig under sista halvan. Dessutom var jag så sjukt trött att mina ögon sved och håll på att åka ihop. På bussen hem från skolan somnade jag till och med. Kanske inte super att kolla på en 2h-film in på kvällen. Tur att jag har sovmorgon imorgon!
 
Nu ska jag hoppa ner i min underbara säng. Godnatt peeps. 
 

läxa läxa läxa

Äntligen köpte jag min ansiktsrengöring. När jag var i butiken häromdan fick jag en komplimang över hur fint jag hade sminkat mig. Vad kul att sånt märks! Trevlig tjej det där. 
 
Imorgon har vi redovisning i musik och jag har ingenting vettigt att framföra. Det är meningen att jag ska sjunga stämma men läraren har inte hjälpt mig ett skit. Det är som att ge mig ett nytt instrument och be mig kunna det så bra som möjligt utan att öva. Tack jo visst. När vi uppträder imorgon blir det alltså improvisation på vad jag kommer sjunga för text, vilken melodi och ton. Tjohej jag fattar ingenting. 
 
Förövrigt har jag sju dagar på mig att läsa igenom 140 sidor, och göra minst 100 uppgifter utöver det. Det är fysiken. Jag har nio dagar på mig att läsa ca 100 sidor och svara på minst 100 frågor i biologin. Jag har två dagar på mig att göra fyra sidor matte. Nu bör jag också börja med samhällskunskapen. Uppfatta detta inte som att jag klagar. Jag sa ju att jag skulle göra bra ifrån mig den här terminen och då klagas det inte! This is just facts.
 
Idag såg man ut så här. Grått igen, jaaa!
 

Smart och smidigt

Woho! Nu har jag pluggat ikväll. Känner mig duktig att jag börjar en vecka innan provet. (Borde ha börjat två veckor sen, men what to do now?) Oftast när jag pluggar brukar jag anteckna det viktiga i texten innan jag gör uppgifterna. Det är det lättaste sättet för mig att komma ihåg och att lära mig. Det jobbiga med att anteckna är att man måste skriva så mycket för hand. Tidigare har jag aldrig antecknat eller gjort uppgifter på datorn men jag kände att det motiverade mer just nu. Och det gjorde det!
Tänk vad annorlunda det kanske vore om jag kunde anteckna på en dator i skolan? En egen bärbar såklart. Vi hade två laptops hemma. Den ena kan väl jag ta på mig skulden till varför den gick sönder. Den andra är segare än en 90-tals dator. Mitt namn kanske toppar den listan också. Den antar jag är på väg utför den med. Inte för att de är särskilt gamla, men ja. Så att ta med en tung 20 tums laptop till skolan är inte optimalt och heller inte det smidigaste. Föreslog idén till min kära mor och hon tyckte att jag skulle spara ihop till en själv. Jahopp. Får väl spara i två år och sen köpa mig en lagom till att jag har slutat skolan. Precis min tanke. Not. Drömma kan man ju. Min syster har en Mac Book Air och jag är upp till öronen svartsjuk. Den är ju inte bara säkert jättebra utan lätt som en fjäder, stilren och alldeles vacker. Åh shit. 
 
Syster jag önskar mig en sån här i julklapp. 
 

Idag

Första dagen i skolan efter en veckas frånvaro. Känns underbart. Okej, nästan. Det var härligt att träffa alla underbara människor som går i min klass. Vet inte om de tycker att det var lika underbart att träffa mig. Ömsesidig kärlek är inte ett krav. Men jag tycker om dem ändå! 
 
Efter skolan gick jag in mot stan med Joacim och Malin. Skulle köpa en ansiktstvätt men Joacim behövde låna pengar, så det blev ingen ansiktstvätt. Mina pengar bara flyger ur händerna på mig. Visserligen får jag tillbaka dem, men annars? Flyger åt alla olika håll och jag har ingen koll på vart. Hittade förresten två jobbannonser i tidningen som jag ringde till ikväll. Får se om de nappar! 
 
Jo jag körde på lockigt idag faktiskt. Fixade det igårkväll så att jag slapp stressa med det på morgonen. Oftast när jag har lockigt kör jag gärna på nåt nedtonat på kläderna, inte så färgglatt eller uppklätt. För om jag gör det känns det så tillgjort. Och har jag för "gulliga" kläder till det lockiga håret blir det alldeles för flickigt. Usch. Jag tål inte för mycket av det där flickiga. 
 
Dagens alltså. 
Ser ni vad bra min hy (ansiktet of course) har blivit? Allt tack vare basirooooon!


different

Såg dessa på Tumblr och föll pladask. Marchesa Spring 2013. Hur fina är de inte? 
 
          
     curls

För någon vecka eller två sen köpte jag mig en locktång. Tidigare när jag har lockat mitt hår har jag gjort det med plattången och det funkar jättebra med långt hår. Nu när jag har kort hår är den för klumpig att arbeta med. Funderade mellan en typisk locktång med klämma men hittade en annan på hyllan. Köpte istället en konformad locktång, kallas wand också, från BaByliss. Smidigt när man vill ha olika storlekar på lockarna plus att det ser lite mer naturligt ut. Ett minus är att (i och med att jag inte är van vid den) jag vid varje användning bränner mig minst en gång. Ansiktet, FINGRARNA, armen, hårbotten. You name it. Den ger bättre resultat än att locka med en plattång, men är lite mer ansträngande att jobba med. Jag menar, var fasen ska man hålla fingrarna? 
 
Ja, ni ser ju vilket jobb det är att arbeta med den. Med armarna och armhålorna i luften. 
 Men resultatet är inte så dumt. Inte dumt alls.

Bring it on

Jag har suttit hemma så mycket att jag nästan längtar att komma tillbaka till skolan igen. Efter en hel vecka osocial har det varit oerhört uttråkande att sitta tyst för sig själv. (Främst för att jag inte har kunnat prata). Nu måste jag stå ut med ännu en dag av ledighet. Jag vet inte vad jag ska hitta på längre! Jag hade velat springa flera mil bara för att jag har små mycket energi över därför att jag bara sitter här och äter godis.
 
På trevligare vägar ... såg precis Bring It On Again. Efter att jag för nån dag sen fick för mig att jag vill bli utbytesstudent nån dag framöver har jag inte kunnat släppa det. Fick för mig att se en cheerleading-film. Och jag har laddat ner tre andra. Vad är det med mig? Freak. Nej men seriöst. I trean vill jag ha ett utbytesår i USA. Sen är det ju en annan femma att skyffla fram pengarna. Kanske ska börja spara till fickpengar redan nu? ... 
 
Btw, den blonda tjejens kille är apful. Throw him in the trash girl!
 

Lovely

Den där Michael Kors klockan där nere är otroligt snygg. En sån eller Marc by Marc Jacobs skulle jag verkligen vilja ha.
 

autumn

Jag fick för mig att gå ut en stund. Jag fullkomligt älskar hösten. Jag mår så bra då inombords. Att få klä sig varmt men samtidigt känna en kylig luft svepa förbi halsen är underbart. Plus att det är mycket mörkare ute. Och alla löv som blir en annan färg. Det är underbart tills det inte finns några löv kvar på topparna. Då är det bara kalt och fult. Hösten är verkligen min årstid. 
 
Under min promenad bestämde jag mig för att besöka bästa vännen. Tur var att hon var ensam hemma. Ibland undrar jag hur nära vi egentligen är trots att vi är varandras bästa vänner. Jag är en sån som behöver få det bekräftat då och då att vi fortfarande står varandra nära. Men med bästa vännen är det inte riktigt så. Vi ses mer och mer sällan och hörs inte jätteofta trots att vi bor fem hundra meter ifrån varandra. Kanske är det så att hon är en sån där sällsynt bästa vän som alltid kommer vara där oavsett vad trots att vi knappt ses. Hon kanske finns kvar även om jag besöker henne om tio år och vi har inte hörts av sen dess. Jag hoppas det.
 
i got a feeling

Tack gode gud att jag redan mår bättre. Var rädd att jag skulle få spendera min helg ofrivilligt osocial ... det är en annan grej om man är frivilligt osocial. Vilket händer rätt ofta ... Att jag har missat två biologidagar i rad betyder att jag måste sitta och råplugga inför provet. Jag har hur mycket som helst på axlarna. Och jag sitter bara här och ser femte säsongen av True Blood. Förresten så läste jag ut The Hunger Games idag och jag kunde inte hålla mig från att se filmen. Jämfört med boken suger filmen. Håller någon med eller är min åsikt helt ute och cyklar? Nej filmen var verkligen inte vad jag hade föreställt mig. 
 
Förutom kanske Peeta (Josh Hutcherson) som var ganska söt. Fast jag tycker de borde ha använt silverschampo i hans hår. Skulle rekomendera det varmt. 
  
 
 

Roligaste dagen i år

Jag har haft så tråkigt idag att jag bokstavligen promenerat runt i huset fram och tillbaka bara för att det inte finns nåt annat att göra. Inte ens datorn lockar. Då är det illa. Man tror oftast att när man är hemma från skolan sjuk så kan man slappa och göra precis vad man vill. Hade jag inte varit sjuk med fortfarande varit ledig hade jag spenderat hela dagarna på spåret joggandes just för att jag har fått upp känslan för det på siståne. Men nu är jag sjuk och jag kan inte prata alls. Jag kan inte ens kommunicera om jag ens ville det! Jag kan inte svara i telefon om någon okänd ringer för jag får inte fram ett ljud. Det är ovärt att ens försöka vara social. Förstår ni min situation? Läxorna har inte varit ett alternativ. Ganska svårt att koncentrera sig med ett ständigt bultande i huvudet. 
 
Men min eftermiddag räddades av den nya boken jag precis har börjat läsa. Och enligt er är den redan off-topic eftersom den dessutom har gått på bio. Men jag såg aldrig den. Boken är jättespännande. 
 
Vill ha

På siståne har jag börjat älska färgklickar. Kanske inte en helt galen färgglad outfit, men färgklickar på rätt ställen som inte blir over the top är så sjukt snyggt. Jag vet att jag inte klär mig riktigt så här, men det är min inspiration och jag älskar det. 
 

jävla underbart

Tragiskt nog har jag inte varit ute sen i måndags tack vare min härliga förkylning. Men gjorde debuten idag och promenerade 200 meter till konsum. Köpte mig en tidning och gick hem. Nu inser jag att jag kanske inte kan gå till skolan imorgon. Inte för att förkylningen är bättre (för nu kan jag faktiskt svälja utan att det känns som taggtråd i halsen) utan för att jag inte kan prata. VAFAN ÄR DET HÄR?!  Imorgon är det en jätteviktig dag som alla bör vara med på om man vill fatta någonting på det kommande biologiprovet. Plus att jag vill vara med när alla har piknik. Jag låter som nån tondöv tant som mist tungan i ett slagsmål. Förutom att hålla munnen stängd resten av dagen vet jag inte vad jag ska göra åt det. Tips?
 
Känns jävla underbart att inte ha någon röst.Stand traight

Vissa är bara onda rakt igenom. 
 
    


Inte kul alls

God morgon! Har ni lika stora påsar under ögonen som mig? Nä, trodde väl inte det. När det väl är sovmorgon mitt i veckan kan man inte ha det därför att man är så förskyld att man måste sova men munnen öppen för att näsan är full med en hink snor. När man vaknar känns det som Sahara i munnen. Det är inte kul att sova förskyld. 
 
För att lätta upp min egen stäming suktar jag efter dessa plagg.

Burlesque

Någon som har sett filmen Burlesque? Ganska bra faktiskt. Handlar om en tjej, Ali (Alice), som flyttar till Los Angeles med hopp om att få ett jobb inom sång eller dans. Får sen ett jobb på en bar som servitris och så småningom får Ali visa vad hon går för. Christina Aguilera spelar i  huvudrollen och sångerskan Cher spelar ägaren av baren. Snyggingen Cam Gigandet (som också är med i Twilight-filmerna) är snyggingen som Ali omedvetet faller för. Burlesque (innebörden) är ett musikaliskt verk med lite grövre humor och dansen står i centrum. Att dansa burlesque ser riktigt kul ut i filmen. 
 
Cam Gigandet. Är. Skit. Snygg.
Christina ser inte illa ut hon heller. Sjunger som en gud.

Stephane Rolland

Jag kan inte hålla mig från att lägga till en ny kategori. Inspiration.
Stephane Rolland gör haute couture. Så. Vackra. 
 


Weird

Vad ska man hitta  på när man är ensam hemma och har studiedag? Jo, kroppen får för sig att ha extrem mensvärk samtidigt som jag är sjuk. Värsta tänkbara kombinationen. Scumbag brain. 
 
Mamma och jag började gräla över något riktigt töntigt. Mamma frågar om jag kan äta maten som hon har tagit fram åt mig. Jag säger nej därför att jag känner mig som en barnunge när jag inte får bestämma själv. Jag villa ha mina nudlar! Anhthu - dina nudlar jag fick i födelsedagspresent är guld värda. Diamanter. 
 Ny design. Igen!

Jag har en sprillans ny design och jag är meganöjd. Den är annorlunda från vad jag brukar ha. Simpel men snygg plus att den ljusa färgen gör mig så glad. Den svarta var lite för ... mycket mörkt. Duh. Den här speglar mer mig! Jag hoppas jag behåller den här längre än den svarta, för lite jobbigt är det väl när jag byter hela tiden? Måste ju ha ett signum. Hehe.
 
I vilket fall hoppas jag att ni är lika nöjda som mig. Njut. 

Hell's kitchen

Idag följde jag med pappa till sjukhuset för att han skulle opereras. Det gick bra. Det var ingen stor operation. Under tiden satt jag och läste historietidningar (riktigt intressant) medans jag väntade. På vägen hem föreslog jag att vi skulle äta pannkakor. Förväntade mig att pappa skulle laga till dem. Men så sätter han sig bekvämt i vardagsrummet med fötterna på en fotpall. Jag frågar vad han håller på med och då säger han att han måste hålla foten högt. Jag tror han driver med mig för han opererade sig ju på bröstet. Nehe, just det. Foten opererades också.   Vi tar det med humor att han kommer utnyttja sin operation för att få folk att tjäna åt honom. Därför blir denna kväll en pannkakskväll gjord av masterchef Anna. Önska mig lycka till. Pannkakorna blir dessutom gjorda i ett våffeljärn.
 Sjukling

Åkte till skolan imorse och kände under första lektionen att jag inte mådde bra alls. Att sitta hemma och göra ingenting medans man har ont i halsen är inte så värst jobbigt. Men att sitta i skolan snörvlig, ont i halsen och huvudvärk är det svårt att koncentrera sig. Plus att man har mensvärk så att humöret går lite upp och ner. Innan lektionen ens var slut var jag ute ur Katedrals portar påväg hemåt. 
 
När jag kom hem la jag mig i sängen och kollade på film. Jag som aldrig har sett The Note Book (fråga mig inte varför) satte mig och såg den för en gångs skull. Det var en underbar film. Satt och stortjöt bara för att det var så vackert alltihopa. Åh jösses. Det är sällan jag släpper tårarna. Efter det försökte jag mig på ännu en film, Les Miserables, vilken jag har sett innan fast för typ 6 år sen. Men behövde sträcka på benen så sätter igång den ikväll igen. Det är sällan jag ser på film. Man blir så trött. Jag tycker jag borde sitta bänkad oftare framför tvn.
 

Mission: possible

Har hållit på med att göra affischer till PR-utskottet. Det är riktigt kul med grafisk design. Men nu har jag inget roligt att göra så jag går väl ut och springer. 
 

Sommarönskningar

Sen Karolina var ute och tåluffade i somras har vi tjejer diskuterat vidare kring ämnet. Vi vill åka nästa sommmar! Det verkar var så fruktansvärt kul. Man tar dagen som den kommer och åker lite vart man vill. Östra Europa ska vara billigare sägs det, och det är ju bra det, för det är ju inte jätteofta man är i den delen när man semestrar. Visst är det så, i alla fall jag, att man semestrar mer i västra Europa? Italien, Frankrike, Spanien osv. Grekland ligger väl nån stans runt gränsen. Gud vad jag längtar till att åka iväg ensam med några vänner. 
 
Malin och jag i Grekland i somras. 


Improvisation när det behövs

För två veckor sen var jag på min kusins bröllop. Jag har aldrig tidigare varit på ett bröllop, förutom mina föräldrars då. I och med att min kusin är ganska ung som gifter sig, 21, så hade jag hoppats på att det skulle vara väldigt ungdomligt. Det var mer traditionellt och avskalat. Men det gillade jag med. Väldigt trevligt, träffade lite nya ansikten  och så. Hade det varit mitt bröllop vid den åldern (herre jävlar, typ om fem år) hade jag hittat på en massa roliga och knasiga saker, bara för att det är kul. Allt måste inte vara perfekt. Jag lovar, det hade blivit vilt! 
 
Vi fick inbjudan några månader innan och redan då funderade jag på om jag skulle sjunga på deras bröllop men jag tog aldrig tag i det, och då var det försent. Det var dock två andra tjejer (en av dem syster till bruden) som sjöng en låt. En av dem hade en gitarr också. Efter det var det en liten paus från middagen. Då kom mamma fram och sa att jag borde ha sjungit någonting under bröllopsdagen. Jovisst, försent nu. Men det gav mig ändå en idé. Så jag bad om att få låna flickans gitarr (som var otroligt ostämd). När alla hade satt sig ner från middagspausen ställde mig jag i mitten av rummet och sa att jag skulle framföra en låt. Improviserat. Sedan tidigare kunde jag en låt och just i det där tillfället vid bröllopsmiddagen passade låten utmärkt. Jag sjöng "when you say nothing at all" av Ronan Keating. Det var nervöst kan jag säga. För när det är en sång liten "publik" känns det så blottande. Det är så personligt därför att när man är klar, kan man se på allas ansikten hur det hade gått. Är det en större folkmassa, som på Katedral med ca 400 pers i aulan, är det annorlunda. Mindre personligt och därför mindre nervöst. 
 
På bröllopsdagen bar jag en underbar rosa klänning som satt som smäck. Älskar den.

Vad är det här?

Jag förstår inte hur H&M tänker dessa tider. Vad har hänt med H&M? Jag såg dessa inne i butiken och de var lika fula på skyltdockan som på bordet. De ska föreställa ett par jeans med alla världens möjliga färger. Är 90-talet tillbaka? Nej, seriöst, jag blir arg av detta. VAD ÄR DET HÄR FÖR SKIT? Tar nån på sig dessa kommer jag bli blind.
 
 

Änglar och demoner

Var hurtig och gick ut och sprang, hade Peyda som sällskap. Den här gången var det inte så jobbigt, trots att jag är lite småsjuk. Det var härligt att springa. Woho! När jag kom hem satte jag mig i sängen direkt med godispåsen i famnen och såg Änglar och demoner som gick på trean. Bra faktiskt! Gillar såna där mysterier, haha.

Under helgen ska jag fixa en affisch till elevkårens PR-utskott som jag är med i. Har hållit på och fixat med brushes, textures och annat nödvändigt till photoshop.

Nu ska jag få min efterlängtade skönhetssömn. God natt.

What the heck?

Jag blir så frustrerad på vår musiklärare. Våran klass har delats in i ett antal grupper och varje grupp får ca 2 veckor på sig att fixa en låt. Musikstilen kallas easy-listening men hell no är det inte enkelt att sjunga till. I min grupp sjunger Alicia och jag har fått uppgiften att typ sjunga/joddla/eller va fasen i bakgrunden på nåt jävla sätt. INTE är det lätt. Har fått stämman, alltså noterna, men jag fattar ingenting. Frågade vår lärare vilken text jag skulle sjunga men han sa bara: "sjung vilken text du vill!". Man ba, jaha? Jag har aldrig i mitt liv sjungit stämma själv. Önska mig en fet LYCKA TILL.
 

Mitt i allt, som ett bombnedslag

Precis när jag skulle skriva det här inlägget kom mamma in och berättade att pappa ska opereras nästa vecka. Anledningen är att han har en stor hudfläck på bröstet som tydligen har blivit större. Läkare har tagit prover, men dessa kommer inte tillbaka för ens om några veckor. Därför vill de inte chansa utan beslöt sig för att hudfläcken ska opereras bort. Ni vet kanske vad detta innebär, och jag hoppas innerligt, innerligt att det inte är någon elakartad form av malignt melanom - hudcancer. För då vet jag inte vad jag skulle ta mig till. 
 
För att återgå till vad jag egentligen skulle skriva om (så ytligt det nu verkar efter den tidigare texten). Köpte ett nytt puder idag. Mitt andra som jag köpte knappt två veckor sen är nu för mörkt för mig. Jag lade märke till det imorse när jag sminkade mig. Såg orange ut. Absolut inte smickrande. Så detta ska fanimej vara bra. 259 kr tänker jag inte lägga ut igen om det är fel färg. 
 
Make Up Store

Krasch boom bang

På eftermiddagen idag hade vi nån typ av aktivitetseftermiddag om ämnet dont drink and drive. Rätt intressant faktiskt. Nu i efterhand kan jag säga att jag aldrig skulle köra full, oavsett vad. Förutom att man kan bli av med körkortet riskerar man sitt eget och andras liv. Usch. Men men, roligast var när vi fick prova på att sakta volta i en bil. Verkligen vettigt att veta hur man tar sig ur en bil om man hänger uppochnetr. Man fick dessutom prova på att krocka i låg hastighet. Jag provade dock inte på att krocka, det känndes så läskigt, plus att det såg läskigt ut. 
 
Fikapaus

Malin var sjuk idag så jag gick hem till henne och överraskade henne med fika! Vi satt och pluggade matte tillsammans ett tag. Sen började vi prata om helt andra saker. Vi har några planer på gång! 
 
Idag blir det inget springande. Har plötsligt fått ont i halsen och jag behöver plugga en massa fysik.
 
Provade på en ny frisyr dessutom. Mittbena och plattat hår. Fick komplimanger så kanske fortsätter ett litet tag. Känns så oerhört volymlöst. Mitt ansikte känns så smalt och avlångt, som en banan. 
 


Malin och jag fikade, mycket!

Motivation & habit

Jag kom ut i alla fall! Intervall idag igen. Ganska kul faktiskt. Mötte Peyda halvvägs. När jag var klar kom han i mål efter mig då han hade redan hunnit springa tre rundor. Impressive. Satt och snackade medans jag stretchade. Trevligt sällskap! 
 
Nu blir det läxor tills jag somnar. Ugh, kill me. 
 

Det radar upp sig

Nu börjar läxorna verkligen rada upp sig. Vi har minst tre saker till fredag, inklusive ett matteprov. Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt. Och gigantiskt prov i fysik om 12 skoldagar, om 14 skoldagar - biologiprov. Shit. 
 
Har träningsvärk i lår och rumpa från gårdagens löprunda med utfall. Har inte kunnat gå riktigt rakt idag. Men jag är ändå sugen på att gå ut och köra samma sak idag igen. Men måste hinna med läxorna också. 
 
Gjorde knappt någonting på musiken idag. Jag har en egen stämma som vår lärare ska fixa, men den får jag inte förns på fredag. Great. Och nästa vecka ska jag kunna allt. Bra planering där. Så under dagens lektion började jag att rita ögon på tavlan. Rätt svårt att skugga med en whiteboardpenna, finns liksom bara en nyans. 
 

Rutiner

Förra läsåret kom jag försent minst en gång i veckan till någon morgonlektion. Inte sällan det blev två gånger/vecka. Oftast (nästan jämt) berodde det på att jag vaknade försent och hann inte göra iordning mig. Att vara tidsoptimist på skolmorgonar är inte nåt att rekomendera. Dessutom var min morgonrutin (smink och skit) mycket mycket längre. Nu fixar jag allt på 40 min! Och det är LITE för att vara mig. Perfektionist till max. Dessutom har jag tvättat håret. Förut tog det ca 1h 15min - 30 min. Jösses. Det funkar ju inte i längden, som ni märker. Men voila! Jag sitter här och har 40 min kvar innan jag ska lyfta på röven. 
 Mina hudvårdstips

Någonting jag måste tipsa om är hudvårdsprodukterna jag använder. Majoriteten av dem kommer från Yves Rocher. Fråga mig inte varför med det har blivit så. Jag har ganska fet hy och då behöver man ju produkter anpassat för det.  Jag har provat en massa olika sorter och märken. Den serien jag använder nu funkar väldigt bra mot finnar och dylikt. Innan man märker synligt resultat bör en hudvårdsserie användas i ca 6 veckor. Märks ingen skillnad ska man byta!
 
Den första produkten från Yves Rocher är denna. Den har små korn i den, man kan kalla den för en ansiktisskrubb eller vad fasen det heter. Den är väldigt bra och rengör verkligen, men använder man den för mycket, kan huden lätt bli irriterad i och med att man skrubbar så mycket. När jag slarvade med denna uppkom finnar. Därför bytte jag till en mildare serie från Y.R som lugnade ner huden och råkade jag slarva med den mildare serien, märktes ingen större skillnad i hyn.
 
Den första är ansiktsrengöring, sedan ansiktsvatten och sist ansiktscreme. Hudvårdsserien är gjord för problemhy. Och för mig funkar det. Måste säga att ansiktsrengöringen luktar väldigt fräscht och natruligt. Minimala korn som masserar lätt men inte irriterar. Ansiktsvattnet minimerar porerna och mattar ner hyn. Kan nog se en liten liten skillnad faktiskt. Sist använder jag ansiktscremen som också motverkar uppkomsten av finnar. Återfuktar väldigt bra. Doftar fräscht. 
  
Tidigare har jag använt mig av en annan ansiktscreme innan jag hade Y.R:s. Den var från Emma S och gav en väldigt fin lyster. Återfuktade ordentligt och luktade väldigt gott. Använder den fortfarande. 
 
 
Sist men inte minst använder jag denna ovanpå finnar efter all rengöring. Jag undviker att smörja in finnar med ansiktscreme, utan istället med basironcremen. Så cremen duttas på, på de ställen där det behövs. Absolut inte hela ansiktet om ansiktet inte täcks av tusen finnar. Då torkas huden ut. På morgonen brukar finnen ha försvunnit helt (mirakel!) och då används en ansiktscreme i hela ansiktet. Ah-mazing resultat.
 
 

En av tre

Igår var ju Anhthu, Rebecca och jag på krav maga. Och vi vill ju som sagt börja tillsammans. Nu när vi har provat på tre olika sporter har vi riktigt svårt att bestämma oss. Krav maga är självförsvar som träningsform. Det var kul, men kändes mindre seriöst än tex, thaiboxning. För när vi lärde oss självförsvar handlar det om att bara kunna sikta sina slag och undvika kommande slag, alltså försvara sig själv. I thaibox handlade det mer om taktik, och det finns regler vilket det inte finns i krav maga. Plus att i thaibox var det färre gamla, utan mer ungdomar/unga vuxna. Vi kommer ha svårt att bestämma oss. Helst ska vi väl börja nästa vecka. 
 


Löprundan

Löprundan gick bra! Visserligen är jag förkyld och bör väl egentligen inte springa men tog det ganska lugnt. Som intervallträning sprang jag i 45 sekunder och gjorde utfall under 15 sekunder. Väldigt skönt ombyte. Becca berättade att hon gjorde något liknande medans hon var ute och gick med sina hundar. Gjorde utfall mellan varannan lyktstople och kolla på henne, sexy mama! Snygg rumpa och vältränade lår. Not bad at all. 
 
Träna

Dagen har inte varit så illa. Idrotten var svettig. Vi hade konditionstest och styretest. Gick ju självklart inte så bra som man hade hoppats på, för jag tror ändå att jag har bättre kondition och styrka än vad jag faktiskt har. Blir lite konstig krock när man inser hur mesig man är. Det var ändå rätt kul. Nu ska jag ut och springa. Har laddat ner en intervall-app så jag kan köra mina egna intervaller, skitbra. 
 


Jag rev sönder Tippens strumpbyxor på bussen. De hade redan en liten rispa på benet. Tänkte bara göra den lite större. Hehe, råkade bli lite väl stort. Men allt fixades med en knut! 

 
 

Beware

Jo alltså pluggmotivation är redan påväg nedåt. Jag sitter på samlektionen och är döende. Nej men alltså jag tror bara att det är tröttheten som spelar in. Måste sova mer. Idag går vi till klockan fem och jag vet inte hur jag ska klara det. Plus att jag inte har några pengar så att man kan köpa sig en powerking eller dylikt för att överleva. Beware, ser ni en zombie är det troligtvis jag.


Shishkova

Alena Shishkova (Ryssland) måste vara den snyggaste blondinen på planeten. Visserligen är hon fakeblond, men så freaking snygg i det. Ingen som misstar att hon är modell heller. Nyligen var hon med och tävlade om titeln som Miss Russia inför finalen. Jesus Christ, bombshell. Snyggaste brunetten är ju, of course, miss Megan Fox. Inget snack om saken. Vad skulle man inte göra för att inte se ut som en av dessa bruttor? 
 
Alena Shishkova

Ögonen

Förstör min söndag med att se American Pie filmerna. Har inte gjort något bättre. 
 
Imorgon ska Rebecca, Anhthu och jag prova på tactical fitness, också kallad krav maga. Det är en form av självförsvar fast som träningsform. Verkar vara riktigt kul. Vi tjejer vill verkligen börja på någonting tillsammans. Förra måndagen provades MMA och dagen efter det provades thaiboxning. Båda är kampsporter. Verkligen kul! Annars är ju plan B gymmet. Funkar alltid. Eller oftast. Så detta läsår ska jag minsann ha mycket på schemat, då känns det som att man gör något vettigt. 
 
Har plötsligt börjat skissa ögon med olika uttryck i mitt skolblock. Riktigt kul att se om man får till det. Min favorit, och uttrycket jag använder mig mycket av (heehee), är den i mitten. 
 
 
 

Lana del fucking ray

Jag vet inte vart jag ska börja. Hon gör mig galen bara jag tänker på henne. Hon är överallt! Har jag rätt när jag säger att hon är sjukt överskattad? Hon gör musik som jag inte förstår mig på. Men det är ok, för alla har olika musiksmak. Men vad är grejen med resten av henne? Hon har till och med fått en väska uppkallad efter henne från märket Mulberry har jag för mig. Insane. Nu är hon dessutom H&Ms ansikte utåt för deras senaste kollektion i USA. Såg bilderna i en tidning och jag måste säga att de kläderna lägger jag inte ens ett halvt öre på. Det är ju nåt galet med hennes utseende. Opererad båder här o var så att hon ser mer eller mindre trög ut. 
 


Alien

Jag snubblar in på en random blogg med bilder från nån fest. Undrar hur det kan vara möjligt att det finns så sjukt mycket ungdomar i Linköping. Vart fan kommer alla ifrån? Jag klagar inte. Alltså det är ju underbart. Men jämför med nån annan liten stad. I Skövde bor det bara gamlingar. 70-plusare. Härligt. 
 
Innan jag stack iväg till Sandra igår så hann jag inte uppdatera. My bad. Jag var redan sen så det räckte. Åkte hem till henne där Malin också befann sig. Hade tänkt dricka vin och ta en dessert. Sandra sa ju att hon skulle fixa desserten. Jovisst, den smakade ... gott? Nej förlåt Sandra. Det var en väldigt intressant smak. Gick ut sen på stan och satte oss på Coffe House by George. När jag skulle betala strulade kortet och jag fick strunta i min biskvi. Men kassörskan överraskade mig med att bjuda på biskvin. Snälla människor finns alltså, hallelujah! (Det visade sig att jag hade 2,13kr kvar på kortet ...) 
 
Malin blev lite annorlunda under kvällen. Hennes ögon började lysa konstigt. 

Igår var det ju vinter?

När jag skulle till konsum igår behövde jag leta efter min vinterjacka och halsduk. Övervägde att ta med vantar också för att inte förfrysa de 150 meter det är dit. Idag när jag ska dit för att handla en grillad kyckling tar jag på mig ett par shorts och en skjorta. The fuck?

Cracking up

Jag trodde tiden var ute framför datorn när jag insåg att jag inte visste vad jag skulle göra mer på datorn. Sett allt jag velat se. Sista utvägen är ju alltid Aftonbladet om man inte har nåt annat roligt för sig. Men den utvägen var redan tagen. Trodde för en sekund att jag skulle behöva sätta mig med helgens läxor bara för att det inte fanns nåt att göra. Inte ens på datorn. Sen blev jag påmind av  kära Tumblr att hoppet inte är ute. Vart har den här sköna snubben varit under mitt hela gymnasieår? Fasen att jag hade glömt bort han. Kingsley livar upp stämningen jämnt och ständigt. 
 
Måste ses. Kolla in hela hans kanal för fan. 
 

uppdatering

Fick ryck igår kväll och satte mig med att göra en ny design. Blev klar då också, för det tog inte särskilt lång tid men valde att vänta med uppdateringen. Nu i nya tider kändes det alltså rätt med någonting nytt. Märker ni att det är nåt fel med designen får ni säga till så fixar jag det. 
 
Den gamla var inte så tokig egentligen. Fast den nuvarande är mer intressant.
Självklart är den klassiska väggen med även i den nya designen. Enjoy.
 

Dream on baby.

Ibland bör man inte drömma vissa grejer. Jag menar, jag drömde inatt om en person/personer som jag inte ens känner, men har träffat. I min dröm var det liksom tja kompis! Plus att dessa människor stod i en musikstudio och spelade riktigt härlig musik. Jag och nån mer gick in och hade det redigt trevligt. Synd att bara att musiken förstördes plötsligt av ett annat ljud, nån som spelade piano. Och jag visste precis vad det var i drömmen. Min jävla väckarklocka. Fan, dags att slitas ut ur drömmen. 
 
Innan jag gick och lade mig igårkväll gissade jag att jag skulle få svårt att sova. Ibland får man alldeles för mycket information från facebook. Man ser för mycket ibland bara. Men tack gode gud så somnade jag som en stock. 
 
Man får ju hoppas.
RSS 2.0