provdag

Dagen har gått rätt så bra. Bättre blev det när solstrålarna dök upp.
 
Imorse hade jag franska muntligt. Det gick så dåligt att läraren undrade vad som hade hänt med mig. Under lunchen blev det en fet godispåse, lite mat och lite mer godis. Kl ett var det biologiprov. Gick bättre än förra gången, garanterat. Hoppas på ett E, yay.
 
Nu är det hemåt som gäller. Ska försöka fånga några solstrålar på min hy.
 
 
 

Hårt kämpat

 
 
Japp så här kul har jag när jag gör läxor. Det går segt som satan. I onsdags sa jag till mig själv att jag måste ha läst igenom alla sidor som provet är på innan jag skriver provet imorgon. Nu har jag läst alla! FAN VAD GRYM. Nej alltså vad var det? Typ 40 sidor. Inga svårigheter egentilgen. Men ni känner ju mig. 40 sidor på tre dagar, haha det är fan grymt för att vara mig. Plugget ska fortsätta. Snart. Bara jag får göra lite andra grejer. Och lite fler grejer. Och .. ja. 
 
Låt mig berätta en alldeles underbar nyhet! Jag är så stolt! 
Förra veckan fick vi reda på vårt preliminära betyg i engelska. Då visste vi bara än så länge betyget på den muntliga delen i nationella provet. Där låg jag otroligt nog på A. Problemet var att om jag inte fick B eller A på de resterande delarna av np så skulle jag falla till ett E, D eller C. Ja, ni vet hur knasigt det nya systemet är. Har man inte A i alla mål får man betyget under, eller ännu värre, E. Idag fick vi reda på de andra delarna av np och där med slutbetyget. Förvånansvärt fick jag ett fucking A på skrivdelen! Jag som knappt får D på skrivande i svenskan. Helt otroligt att jag lyckades. Läsdelen och hördelen blev ett B. Läsdelen för min del är inte min starkaste sida, ibland överanalyserar jag. Och att lyssna går fan inte. Just den delen på alla np går åt skogen. Ändå fick jag ett B. Tjoho! Sammanfattningsvis går jag går ut med ett A i engelska! WOHO!
 
 

Elakt död (?)

 
 
Bra titel på en skräckfilm. Jag kunde ha kommit på en bättre själv. 
 
Åh gode gud. Jag gick på bio igårkväll med Vilhelm och kollade på Evil Dead. Jag satt mest hela filmen och önskade att den skulle ta slut. Inte för att den var dålig utan för att jag var så sjukt skraj. 
 
Under min eviga livstid har jag kanske sett fyra skräckfilmer. Den första var The Ring. Den tyckte jag faktiskt om. Den andra var nån b-film första gången Vilhelm och jag var hemma hos honom. Den var inte så farlig. Den tredje var en film som jag såg med mamma, Sinister, på bio. Den var också rätt bra. Och nu den fjärde, Evil Dead. 
 
Vad jag faktiskt gillar med en skräckfilm är att den är så spännande. Helst ska det vara något psykiskt läskigt så att man kan tro att det kan hända i verkligheten. Vad jag där emot absolut inte tål är alla dessa fula, äckliga och totalt sönderköttade människor och monster. Det ser bara så fel och skruvat ut. Jag menar, vem tycker ens om att kolla på sånt? Så av alla fyra jag har sett, så var Evil Dead den mest köttiga jag har sett. Jösses amalia. Det var typ det enda de gjorde, gjorde illa sig själva eller någon annan. Andra filmer har mest varit "oj en tjej med stripigt hår förföljer honom, oj han råkar snubbla och slå i knät, aj han fick ett skrapsår, han ser katter som kan gå på ett ben, han hör konstiga röster, han kom undan med nöd o näppe". 
 
Den drogberoende tjejen, besatt av ett "häxvirus".
 
Handling:
Evil Dead var ganska klyschig. En grupp ungdomar åker till en stuga i skogen (big surprise) för att vänja av ena tjejen vid sitt drogberoende. Av nån anledning så luktar det riktigt illa i stugan. En grabb drar undan mattan på golvet och hittar en stängd lucka med en stor blodfläck på sidan (oooh scaryy). Såklart så måste alla undersöka vad det är för fuffens och alla går ner i källaren (jag hade vänt om direkt och stuckit). Väl nere i källaren hittar de en massa ruttnande djur i taket och en inplastad bok. På boken står det klart och tydligt "do not open, do not read". En kille kan inte hålla tassarna för sig själv och öppnar boken. (Ska det vara så jävla svårt att lyda ett par instruktioner?). Han börjar läsa orden högt för sig själv i boken och sätter på så vis igång nån slags häxformel som påverkar den drogberoende tjejen i huset. 
 
Allt som händer tjejen är förstås förutspått av boken själv. Hon gör sig själv illa, duschar i skållhett vatten osv. En ganska mjuk start. Alla ungdomar i stugan tror hon mest är galen i skallen. Tills hon av nån anledning spyr på en av tjejerna som får samma "häxvirus". Denna tjej börjar också göra sig själv illa. Bland annat tar hon en spegelskärva och skär upp kinderna (???). Viruset sprids mellan dessa ungdomar. De som är "friska" försöker förstås ta kål på de som attackerar dom. En tjej blir biten i handen och får på så vis häxviruset. För att få bort det får hon för sig att såga av armen med en elektrisk köttkniv. Självklart sprutar det blod över allt. När hon är klar kläcker hon ur sig "i feel much better now" (fråga mig inte hur hon tänker). Men viruset har tagit över och samma tjej tar en jäkla spikpistol och börjar skjuta vilt omkring sig. De friska personerna lyckas tackla ner henne och hon får sin egen dos medicin - ett ansikte fullt med spikar. Sen så säger hon plötsligt, med hela fejset med spikar, "my face hurts *snyft* " (no shit sherlock?). 
 
En ganska rolig händelse i slutet av filmen är när den drogberoende tjejen, som också blivit botad från häxviruset, drar fram en jävla motorsåg mitt i allt och säger till monstret framför henne "taste on this, motherfucker!!" och kör in motorsågen i ansiktet och köttar sönder. Klyschigt som fan. Det var det enda stället som jag faktiskt skrattade. 
 
Jag tror inte tjejen mådde så bra där i slutet. 

Hett

Underkläder. Åh, *suck*, vem tycker inte om det? Som tjej måste jag ändå påstå att undisar är det snyggaste som kan sitta på en tjejkropp. Förutom ett par megasnygga jeans. Damn right. Vissa tjejer tänker att underkläder bara ska sitta för komfort. Aw hell no! Hur kul är det? Att man är snygg under ska kännas minst lika bra som kläderna ovanpå. Låt dig känna dig lite naughty. 
 
Nadjis och jag smög in till stan under lunchtimman för att spana runt lite. Jag vet sedan länge att New Yorker har riktigt fina underkläder. Yep, who would have thought? Måste säga att de flesta bh:ar sitter riktigt bra där ifrån. Så tjejer, langa fram plånkan och kundvangen för New Yorker is the shit. 
 
Som ni vet använder många tjejer (killar kan väl också för den delen) push up. Även jag. Är det nåt fel med det? Vissa påstår att man lurar en. Vem? Killarna som ska plocka av bh:n sen? Jaha, too bad. Ska jag bli besviken av att det putar i brallorna och sen så ser jag inget i kallingarna när jag väl kikar? Nej, push up ger en snygg fyllighet om man har hängpattar like a normal girl och inte en silikonbrutta där allt möjligt putar ut. Låt mig ha tuttar upp till hakan när jag vill och småtuttar när det så vill också. Bra att variera! 
 
Köpte mig en rosa bh. Inte för att jag vet till vilka tröjor jag tänker bära den under men den var riktigt fin. Hur kan man ha en rosa bh? Osmart som attan. Syns ju igenom om man har en massa halvgenomskinligt. Äsch, är det genomskinligt så lär väl nån bli glad över vad som syns igenom. 
 
 
 

Kockmaster

Misstolka inte rubriken.
Hinner jag hem i tid bänkar jag mig nästan alltid framför tvn och slår på Hell's Kitchen. Det är så sjukt kul att kolla på! Minst sagt spännande. Gordon Ramsey är ju fettcool som svär vartannat ord och skriker mer än vad han pratar. Dessutom så lagar de ju mat. Vem tycker inte om mat?
 
Jag måste erkänna att jag har funderat fram och tillbaka på vad jag skulle kunna jobba med. Vad jag kan bli. Civilekonom har korsat hjärnan, polis, makeup-artist, butikschef, frisör, arkitekt, artist, grafisk formgivare ... och kock? Vore inte det sjukt intressant? Laga mat och göra något alldeles perfekt och smakrikt till någon annan. Sen blir det ju lite problematiskt om just jag ska bli kock. Jag menar, jag kan troligtvis ränka alla de gånger som jag har lagat mat på mina två händer. Inget att skryta med direkt. Dessutom har jag lite problem med nya smaker. En slags fobi. Jag äter inte grönsaker - de smakar inte alls gott. Påminner om gräset i hagen. Jag äter inte heller en massa andra läskiga saker. Hur ska jag då kunna bli en masterchef? JAG  VET. Jag kan bli en efterrättskock! Det finns ju ingen efterrätt som är äcklig? Klappat och klart. Nu ska jag bara smida min karriärstrappa. 
 
Åh, det är så bra det här programmet! En blir ju utröstad varje gång och en vinnare ska utses! 

That ass

Idag låg fokuset på att träna ben och rumpa. Rumpa är roligast att träna, det är den delen på kroppen som en tjej verkligen kan träna hur mycket som helst utan att börja se manlig ut och kunna behålla sin kvinnliga form. Awesome.

Till gymmet tog jag med mig allt ur badrummet för att kunna tvätta håret och sminka mig där. Plötsligt stormade det in en massa tanter ur alla möjliga dörröppningar och där stod jag naken med en handduk tillräckligt stor för att kunna täcka min ena skinka. Det blev lite jobbigt.

Måste nämna att jag slog mitt rekord i squats(benböj)! Drämde på med 40kg först på 8 repetitioner. Sen ökade jag till 50kg. BAM! Totalt, inklusive stången som vikterna hänger på, hade jag 70kg på axlarna. (50kg vikter + 20kg stång) BAM!
Sista minuten

Jag gör ett tappert försök i att plugga. Jag förtjänar en applåd. Biologiprov på fredag, två timmar långt och jag sitter nu här och tänker börja. Börja. BÖRJA. Är som vanligt ute i sista minuten. Förra provet gick åt skogen så att faila detta är inget jag skulle rekommendera mig själv. Var smart nu Anna.

Samprov imorgon. Ganska avgörande. Som vanligt fuckar jag upp det för mig själv. Får se vad som händer med mitt liv. Just nu lever jag på impuls. Gör vad jag känner för. Kontrollerar ingenting. Inte ens mitt pluggande, träning eller vad jag stoppar i mig. Jag försöker bara leva. Hur det går vet jag inte, det krävs en större analys och längre rapport.


Träningstjafs

Jag hörde hen säga att hen är så sjukt trött på alla träningsinstagram och träningsbloggar och tränings-hit och tränings-dit. Hur kan hen säga nåt sånt när hen själv är ett träningsfreak? Öhm. 
 
Ut med skiten bara. Jodå. Har jag någonsin varit nöjd med min kropp? Enkelt svar - nej. Eller jo, jag kan väl erkänna att jag tycker om min navel. I december tog jag mig i kragen och tänkte att nu fan ska jag röra på fläsket. Sagt och gjort. Sen i december (INNAN jul om jag får inflika) har jag hållit igång med styrketräning, minst fyra till sex ggr i veckan. Sen jag började med detta kan jag konstatera att jag orkar mycket mer i vardagen. Jag är inte lika förjävla lat som jag var innan. Trust me, det var oroväckande. Nu orkar jag nästan gå till fjärde våningen i skolans trappor utan att bli anfådd. Det ni. Nej men seriöst, jag känner mig inte som en tant längre. Det är alldeles underbart! Jag har fokuserat väldigt lite på kondition. Mest för att jag tycker att det är jobbigt. Ibland får jag ryck och springer som fan en vecka. De resterande tre veckorna i månaden är enbart enkla uppvärmningar. Trots detta har jag förbättrat min tid från att springa 2.13km på 15.20 sek till att springa på 13.35. Big fucking change. 
 
Men vem försöker jag lura egentligen? Varför tränar jag? Till skillnad från alla morsor där ute, träningstanter och töntiga tjejer så ska jag säga som det är. Jag tränar för att se jävligt bra ut naken. Inte för att jag ska må bra senare i livet. Nejdå så långsiktigt tänker jag inte. Personligen tycker jag att det är snyggt med bara lite kroppsfett och synliga, slanka muskler på en tjej. That's my goal. Men ser jag ut så? No way. Jag väger 73kg. Trodde ni det? Jag bryr mig inte ett smack. 
 
Säger man att man tränar förväntar sig folk en skillnad, a change, efter ett tag. Folk antar väl att jag skulle väga mindre efter sex månader. Eller snarare se smalare ut. Jupp, jag gjorde det i februari. Sen fuckade allt upp sig. Men jag fortsätter att träna. Fortsätter att kämpa. 
 
Nu vill jag ha en chokladkaka. Fuck yeah.
 
Sånt som jag kollar deppigt på när jag äter choklad.
 

facelook

Jag överlevde dagens två lektioner. Ok, så illa var det verkligen inte. Chillade på biologin och på idrotten satt jag på ett café. Ehehehe. Slutade klockan elva. Najs. 
 
Förövrigt har jag varit på riktigt bra humör idag. Don't know why. Bra väder kanske? Bra människor? 
 
Imorse fick handen ryck och började måla fejset på egen hand. Nä, men jag fick för mig att testa en lila ögonskugga. Nu syns inte den alls på bilderna men what the heck liksom. Resultatet blev i alla fall mörkare än vad jag brukar ha till skolan. Lite scary att vara så sminkad. Hade på mig en kjol dessutom, kunde ju tro att det var jag som skulle på bal. 
 

Johannas balsmink

Johanna bad mig sen en tid tillbaka att fixa hennes hår och smink inför hennes baldag. För mig är det nåt alldeles speciellt. Tänk att jag fick hela ansvaret över någon annans totala utseende på en sån viktig dag. Var otroligt kul att få göra alltihopa! Jag har en del erfarenhet vad gäller smink. Men vad gäller hår så kunde det anting bära eller brista. Så oerfaren är jag av håruppsättningar. Men Johanna anförtrodde sig åt mig i alla fall. Lagom press på mig. 
 
Innan baldagen sågs Johanna och jag en vecka innan och provade en sminkning för att se om ville ändra något. Som tur var blev hon nöjd direkt! Håret hade vi inte hunnit kika på, det fick vi ta på baldagen. Kanske inte supersmart med tanke på hur illa det hade kunnat gå. 
 
Jag anlände hemma hos Johanna kl nio på baldagens morgon. Jag började med att föna håret torrt, använda en massa hårolja för att minimera frissigheten och satte sen upp det på huvudet bara. Håret fick bli sist. Sedan började jag med sminket. Jag tror det tog uppemot 1½ till 2 timmar att måla henne. På en själv är allt så otroligt mycket enklare att göra det. När det är på någon annan är allt minst dubblet så svårt. Särskilt när man ska måla eyeliner och böja fransarna. Det hjälpte inte ett dugg att jag skakade med handen och minsta lilla felsteg kunde resultera i en totalförstörd makeup. Dessutom var eyelinern vattenfast, den gick inte att få bort rent ut sagt om man gjorde fel. Att böja fransarna var ganska läskigt. Jag känner ju inte om hon får klämd hud eller om jag råkar rycka undan fransböjare. Då står hon liksom där utan ögonfransar inför sin bal. Varsamhet var A och O. Som sagt, håret sist. Det tog ett tag att få till det. Vi hade en bild att gå efter men inte mycket mer. Improvisation! Och en hel hårsprayflaska. 
 
Förutom makeup-artist och frisör agerade jag även fotograf. Detta var inte förutbestämt men jag tog med mig kameran ifall att. Not bad at all.
 
 
 
 
Om du är nyfiken på hur makeupen och håret gick till:
Sminket:
 1. Började med att lägga grunden förstås. Täckte eventuella rodnader med gul concealer, blåa blodkärl och mörka ringar med röd concealer och använde en neutral concealer för att jämna ut dessa två nyanser. Allt applicerade jag med en liten borste med svepande rörelser.
 2. Applicerade foundation med en stor puffig borste. Duttade och svepte för att inte låta nån plats på hyn bli orörd.
 3. Highlighting och contouring är jätteviktigt! Använde en mycket ljus concealer under ögonen, under ögonbrynet, på kindbenen, näsryggen, hakan och pannan. Blandade ut allt med en stor borste. 
 4. När den flytande makeupen var applicerad duttade jag på buder i hela ansiktet. Struntar man i puder kan ansiktet lätt se blankt och fuktigt ut. Använd dessutom ett transparent puder som inte ger färg. Trots att man har ett puder som är i samma färg som sin foundation så blir resultatet oftast mörkare än önskat. 
 5. När pudret lagt sig använde jag ett mörkare puder och solpuder för contouring och för att framhäva hennes  ansiktsstruktur. Detta gjorde jag precis under kindbenet, på båda sidorna av näsbenet, längs käkbenet och vid tinningarna och uppåt. 
 6. Glöm ALDRIG rouge! Det livar upp ansiktet otroligt mycket. Använde rouge med skimmer i. 
 7. Nu till det roliga! Ögonen. Applicerade en mycket ljus, nästintill vit ögonskugga i ögonvrån och svepte utåt, täckte ungefär halva ögat. Använde även den ljusa lite under ögonbrynet. Använde sen en ljusbrun, skimrig skugga och la från mitten till ytterkanten av ögat. Fortsatte även med samma skugga uppåt mot ögonbrynet. Använde en mjuk fluffig borste för att blanda ihop övergången. Tog en mörkare nyans av brun,  lite åt det varma, röda hållet. Applicerade på ungefär samma ställe som den ljusbruna. Använde även den mörka i glodlinjen. Sist la jag på en mycket mörk, gråbrun skugga så att allt blev lite sotigt. 
 8. Gjorde inte så mycket åt ögonbrynen, kammade dem med en ögonbrynsborste och applicerade lite ljus ögonskugga från mitten och utåt. 
 9. På läpparna blev det ett genomskinligt läppglans. 
 10. För att få sminket att sitta hela dagen sprayade vi maaaassvis med hårspray i hela ansiktet. Det sägs att det håller i evigheter då, och enligt Johanna gjorde det också det! 
Håret:
 1. Började med att locka hela håret med en konformad locktång, sk wand. 
 2. Svepte över håret på ena sidan och delade upp håret i olika stora delar. 
 3. Gjorde tre fiskbensflätor i tre olika storlekar. Den största fick vara "basen" för frisyren. Flätan löste jag upp så att den blev slarvig och stor. Även de andra två flätorna gjordes lite slarviga för en naturlig look. 
 4. Jag lämnade en stor del av den långa luggen åt att sättas upp på sidan. Drog ner hårslingor på båda sidor som fick rama in ansiktet. 
 5. Lämnade även lite löst hår bland flätorna. De tre flätorna och det lösa håret snurrade jag runt varandra/gjorde en slags fläta och fäste med en svart plast/gummisnodd. För att det inte skulle ses virade jag lite hår runt snodden.
 6. Johanna kom med idén om att använda pärlor i håret. Fäste ett halsband av pärlor längs med flätan. 
 7. SPRAYADE som in i tusan. Min sprayflaska är slut nu. 
 
 
 
 
 
 

Nämen, uppdatering?

Ååååh jag vill skriva av mig. Det kliar i fingrarna, jesus christ. Vart ska jag börja? Rabbla upp allt som hänt hittils so m ni missat eller bara fokusera på nutid? Hm, jag drar det viktigaste. 
 
Från att ha gått till olycklig flickvän är jag nu en ganska glad singel. I mitt förhållande var jag så osäker på mig själv hela tiden, jag har aldrig varit så förut. Klart jag var kär, men ändå. Rädd för att säga eller göra fel hela tiden. Vara den perfekta flickvännen. Rädd för att han skulle göra slut pga nåt jag sa eller gjorde. Eller hur jag betedde mig. Allt mitt tvivel visade sig vara sant när han sa att han inte längre var kär i mig. Jag grät i två dagar sen tyckte jag att jag borde ta mig i kragen och skaffa mig ett liv. Det funkade ganska bra. Vilhelm och jag är fortfarande vänner, tack o lov! Han är en underbar person, och en vän släpper jag inte. Vi ska se en skräckfilm nu på onsdag. Gud hjälp mig. 
 
Mina studier går inte särskilt bra. Big surprise. Ni vet hur jag är. Tills på onsdag har jag ett stort samprov. Borde sätta igång nu känner jag. På fredag morgon har jag franska muntligt och på eftermiddagen innan jag får tillåtelse att ta helg har jag stort biologiprov. På måndag är det ett kommande grammatikprov i svenska. Utöver detta har jag fyra inlämningar att göra. Såna inlämningar som kallas för förseningar. Fuck me sideways. 
 
Nämnde jag att jag för nån vecka sen kom in på krogen? Jag känner mig fettvuxen. Från exakt idag fyller jag 18 om  6 månader. Badass tjej här, akta er. 
 
Skolan idag var väl som vanligt. Booooring. Tur att det finns bra människor omkring mig.
 
Morgonen såg lovande ut med sina solstrålar. Körde på en nyinköpt klänning för att fira sommarens närhet. Men icke, molnen invaderade redan efter lunch. Myste istället i en stickad kofta.
 
Kofta - Urban Outfitters, Klänning - H&M 
 
RSS 2.0