Puhh

Kom hem för en stund sen från mitt gympass. Skoldagen var väldigt kort, slutade redan kl ett. Gick direkt till gymmet.
 
När jag väl var där hade jag knappt någon ork. Jag satt i soffan ett bra tag innan jag gick in i omklädningsrummet och bytte om. Kände mig bara väldigt trött. Förtstod inte riktigt vad det berodde på. Vad jag faktiskt förstod var att dagens träningspass skulle kännas lite kämpigt. Idag tränade jag bröst, triceps och mage. Det brukar inte alls bränna särskilt mycket. Max 300kcal per pass. Råkar vara så att de är lite för små muskelgrupper för att pulsen ska bli tillräckligt hög. Så jag fick börja passet med en lång konditionsuppvärmning. Resulterade i 35 min på crosstrainern. Jag fick även avsluta mitt pass med en bra tid på crossen, 45-50 min. Allt som allt blev det 900kcal på två timmar. Blir alltid så jäkla svettig. Stackars resenärer på bussen när jag ska hem. 
 
HAHA åååh, ni ska bara veta vad som råkade hända på gymmet. När jag stod i reception och skulle fylla på vatten råkar jag plötslgit PRUTTA. Jag blev så förvånad att jag stod blickstilla, rädd att någon skulle tro att det var jag. Heh, vem annars skulle det va? Jag var i princip den enda motionären där bland alla anställda och det fanns ingen rumsmusik som kunde dämpa ljudet. Min motivation sjönk som en sten att träna. Alltså jag vet inte hur motivationen kan sjunka på en prutt men jag gick i alla fall skamset där ifrån. 
 
Slutkörd efter 45 min kondition. 
 
Och maten jag precis har ätit! Blir en hel del uppfryst färdiglagad kyckling (gjord av mamma) och pasta med det. Snabbt, smidigt och ganska gott. 
 

Balans

Hallå i stugan. Säger man ens sånt längre? Hallå i stugan ... 
 
Okej, hej. Jag har haft fullt upp idag. Okej då, fullt upp från kl tolv. Hade en härlig sovmorgon i Oscars dubbelsäng och åkte sen till skolan. Det var olidligt varmt ute i jeans och linne. Jösses. Hoppas verkligen att vädret stannar. Men så lär det väl inte bli. Dagen gick och sen skulle jag till gymmet. 
 
Jag tror jag har hittat en bra balans för hur jag ska äta. Lätt frukost på morgonen och runt tre-fyra mellanmål under dagen för att slippa hungern och allt sug. Vanlig skollunch men inga onödiga mackor. Ett av mellanmålen innan gymmet och en större middag på kvällen efter gym. Det har funkat jättebra. Vad som känns avgörande är alla dessa mellanmål. Aldrig behöver jag gå hungrig. Känns underbart att få äta med jämna mellanrum. Och en stor måltid på kvällen, mycket mat! Detta lär gå galant. 
 
Tyvärr blir det ingen thaiboxning, sånt som föräldrarna plötsligt bestämmer. Istället får jag lägga all energi på gymmet. Och det gjorde jag idag. Iom det tråkiga beslutet bestämde jag mig för att nu attans ska det brännas kalorier. Började med kondition, ett bra sätt att hålla en stabil puls runt 150. Efter 40 min var 400kcal brända. Bra jobbat. Att gymma ger en mer varierande puls, den stiger och ökar allt eftersom man tar i och vilar. Så det bränner lite mindre ibland i och med att den inte alltid är en stabil nivå på 150. En timme gick lätt förbi och när det nästan var två timmar så var det inte heller långt från 1000kcal. Körde en kvart på crosstrainern för en stabil och högre puls och vips så hade jag bränt 1000. Lite tråkigt att behöva kliva av den därför att det var ett sånt intressant naturprogram på tvåan. Lite synd. I vilket fall mådde jag super efteråt. Brukar bli så har jag märkt när jag tränar i en bekvämt pulsnivå och den råkar ligga vid 150. Vid 150 i puls har jag även kommit fram till att jag bränner ca 100kcal/10 min. Bra siffror att utgå ifrån. Nu vet jag att det är mycket kalorisnack hit och dit men jag har en så ganska begränsa tid kvar att komma i min jädra balklänning. 31 maj är det ju. 
 
 
 

Utgång

Jag kom hem runt halv åtta och Oscar hämtade upp mig vid tågstationen. Med soligt väder och på fortfarande socialt humör efter dagens jobb så kände jag för att gå ut! Så nu väntar vi på bussen. Blir nog att ta ett glas vin eller två någonstans där det är mysigt och kanske fortsätta på nån krog om vi orkar. Får se vad kvällen väntar!
 
En läskig typ i bakgrunden.
 

Jobb

Nu ska jag sticka iväg till det så kallade "jobbet". Praktik är det ju på en restaurang. Är hemma igen halv åtta ikväll. Lite synd att det är på en helg eftersom det är nästan bara då jag träffar Oscar. Menmen, lite får man offra sig för. Får se vad som hittas på ikväll. Imorgon är det ju balträning.
 
 

Böcker och lemonad

Idag blev det inte ALLS som jag har tänkt mig med träningen. Usch då. Gjorde mig iordning hemma för att gå på svenskalektionen med det visade sig att det inte alls var nån när jag redan hade tagit mig in till stan.
 
Istället gick jag runt på Akademibokhandeln och köpte mig två böcker. Isabellas Hemligheter, av Isabella "Blondinbella" Löwengrip. En typ av självbiografi mer eller mindre och hur hon tog makten över sitt liv och blev sin egen bästa vän. Tyckte att den var värd att läsa i och med att hon är entreprenör och cool business woman. Precis som jag en vacker dag kommer vara. Andra boken jag köpte är Härskarteknik av Elaine Eksvärd. Det roliga med dessa två författare är att de är bästa vänner. Isabella tackar Elaine i sin egen bok. Och de verkar båda ha bra erfarenheter att dela med sig av. Elaine Eksvärd skriver om hur man hanterar besvärliga människor som sätter sig över en. Har läst några sidor och råden verkar riktigt ordentliga och vettiga. Nu ska jag (i alla fall försöka) bli smart!
 
Efter bokköpet satte jag mig på Wayne's Coffe med en riktigt god lemonad (åh, måste ha den igen) och satte mig ner och började läsa båda böckerna om vart annat. Det blev ingen träning, även fast jag var klädd i träningstights. Tiden sprang iväg och jag insåg att jag borde skriva klart mitt gymnasiearbete. På vägen hem smsar Oscar och frågar om han ska hämta upp mig hemma. Jahopp, inget skrivande alltså. Ja, min självdisciplin är dålig.
 
Nu är vi hemma hos Oscar och ska komma ikapp Game of Thrones. Har inte sett det senaste. Imorgon åker jag iväg till Motala för att praktisera på en thai/viet-restaurang. Får bli att läsa böckerna på vägen dit, kul!
 
Och så har jag glömt mobilen hemma.
 
HAHAH, hittade photo booth på Oscars dator. Länge sen jag lekte med sånt. Och så kommer Oscar och förstör min bild.

 

Damn it

Jag var alldeles för trött för att orka uppdatera igår efter att jag kom hem. Gick och la mig kl nio för det var fullt upp hela dagen. 
 
På förmiddagen var det engelskaskrivning. Får se om det blir ett A eller ett E. Man vet aldrig om man är världsbest eller suger. På eftermiddagen var det genrep för alla som skulle vara med på välgörenhetskonserten. Mitt gäng uppträdde en gång på scenen och insåg att nae, det här kan vi inte uppträda med på kvällen. Vi fick skrota låten. Ledsen för er som fortfarande ville köra den men jag vill ändå bli ihågkommen som helt okej än helt dålig. Därför gick jag och tränade istället för att gå på konserten. Men mitt på stan dök Joacim upp från entrén på Steves och ropade in mig. Visade sig att killarna hade glömt att jag skulle följa med och käka med dom så de hade lämnat mig vid skolan. De beställde öl och mat. Egentligen var jag inte alls hungrig, hade precis ätit en macka. Men så såg jag att de serverade gulaschsoppa som jag har drömt om att göra hemma nu i en vecka. Efter gulaschen var jag lite för mätt. Otroligt gott men det blev för mycket för min mage. 
 
När jag en stund senare skulle träna var det jobbigt att ens stå upp för all mat jag hade i magen. Jag har tränat tidigare gånger med full mage och det har aldrig känts bra. Visste att denna gång skulle det inte gå bättre. Var en stund på crosstrainern för att låta maten smälta. Fungerade inte riktigt iom att jag fortfarande rörde på mig. Skulle ha behövt ligga i en säng och kolla på tv i två timmar. Fortsatte att träna med vikter och jag var inte så pepp som jag brukar va. I och för sig brukar axlar inte va så motiverande att träna. Gör några övningar och så är man klar sen. Känns inte så ansträngade. Men efter 45 kände jag att jag inte kunde fortsätta och prestera som jag ville. 
 
Jag var riktigt besviken på mig själv. Det SÖG. Jag hade ätit för mycket soppa och så blev jag för mätt för att träna. Kunde inte ens dricka tillräckligt med vatten för att jag var så mätt. Borde inte ha ätit nåt. Gud. Sånt får jag lära mig av. INTE ÄTA FÖR STORA MÄNGDER INNAN TRÄNING. Det är verkligen bäst att träna på nästan tom mage. Mina hungerkänslor försvinner när jag tränar så det är inga problem. Bara jag har tillräckligt med energi. Totalt brände jag 280kcal eller nåt. Fan. 
 
Idag ska jag kötta ben. Jag skojar inte. IDAG SKA DET KÖTTAS KALORIER. 
 
Bästa motivationen jag har sett. 
 

Dagens träning

Hellloooo. Jag är alldeles full av endorfiner. Jag kom hem från ett gympass på 1 tim 42 min runt tio. Riktigt härligt pass måste jag ändå säga. 
 
Jag åkte hem efter skolan och latade mig rejält. Slängde in några korta pass med plugg mellan latandet medan jag satt i sängen med datorn. Tanken var att jag skulle gymma innan mitt pass som jag hade bokat. Jag hade nämlingen bokat ett zumba-pass 19.40. Men feg som jag var att jag inte skulle gilla det, avbokade jag det istället. Satt ytterligare ett tag framför datorn innan jag kände att nu fasen är det dags att röra på sig. I och med att zumban inte blev av innebar det färre brända kalorier. Så jag kände en viss press att prestera på gymmet. Tog med mig mina koffeintabletter för att öka energin och inte bara lata bort tiden. 
 
Började passet med 20 min på en stairmaster (trampar upp och ner med fötterna som i en trappa, upp o ner, upp o ner) och tänkte att det borde dra igång lite kaloriförbränning. Min uppvärmning gjorde mig bra förberedd inför ryggpasset. Gick bättre än förväntat! För första gången lyssnade jag på hårdrock eller vad man nu kan kalla den musiken jag lyssnade på. Hittade en träningslista på spotify som hette "Pumping Iron", haha. Musiken skrämde mig först men fick igång mig till sist. Efter 40 min hade jag tyvärr bara bränt knappt 300 kcal. Riktigt illa med vad jag brukar göra. Så jag fortsatte i 20 min tills jag nådde 400 ungefär. Nöjde mig inte med det eftersom jag har ett kalorimål att bränna varje dag för att verkligen kunna hinna komma i min balklänning. (Dåligt med tid nu vet ni). Med den energin jag hade kvar ställde jag mig på crosstrainern och kämpade på. Fick ett riktigt härligt flow! Trots att pulsen låg stabilt på 160 kändes det riktigt härligt. Motivationen ökade lite också i och med att det ändå gick ett rätt okej program på tv också, "Helt Sjukt". Så jag kämpade på i ca 40 min. Då hade jag nått 800 kcal. Det fick duga. Inte mitt mål men nära. 
 
Oscar smsade plötsligt att han kunde hämta upp mig och skjutsa hem mig efter gymmet. Bara sådär liksom. Otroligt snällt! Det var kul att få träffa honom i några minuter innan vi särades igen. Ses ju bara på helger. Bästa Oscar. 
 
Nu skyfflar jag i mig lite upptinad färdiglagad kyckling. Orkar inte laga pasta eller nåt till och det är redan gott som det är. Snart blir det dusch för jag luktar inte najs.
 
 

Wehå

Okej jag drar väl igång det här igen. Mest för att min syster vill spionera på vad jag gör om dagarna. Förvånansvärt att jag ens har läsare kvar. Come on, liksom. Men schysst av er som är kvar. 
 
Igår var jag på thaiboxning. Har länge velat börja men har aldrig tagit tag i det. Varje gång jag har provat på har jag ångrat att jag inte började. Pappa visste dock inte om att jag var där igår så jag hoppas nu att han är villig på att betala avgiften ... hehe. I vilket fall var det väldigt kul. Jobbig uppvärmning men det berodde mest på att min kondition ligger på minus då min puls var uppe i 170. Lite kul var det när vår tränare skulle visa ett slag med foten i magen. Testpersonen han visade på var lång och kraftig, med en väldigt stor mage. Övriga personer han har visat på har behövt förflytta för att inte tappa balansen när han slår till. Denna kille rörde sig inte ur fläcken. Det enda som rörde sig var hans mage som dallrade till. Sammanlagt brände jag runt 750kcal. Det var najs. Innan dess hade jag varit på gymmet och tränat bröst och triceps. Det hjälpte inte när vi körde armhävningar i slutet av passet. 
 
Imorse råkade jag ut för en liten jobbig grej. Jag visste sen innan att min busskort skulle gå ut runt den 24 april men det visade sig att det var idag, den 23:e istället. Jahopp, tänkte jag. Kör med reskassa då. Nä, där hade jag 10kr kvar som inte räckte till de 12kr som behövdes för att åka buss. Mitt i bussen stod jag och försökte hitta ett nummer att smsa för att få smsbiljett. Fanns inget nummer att se. Busschauffören kallade på mig och undrade vad som stod till. När jag väl fick tag i numret skickade jag ett sms. Fick reda på att jag måste registrera mig på en hemsida först. Men det kunde jag självklart inte därför att jag inte har ett bankkort som kan användas för internettjänster. Awesome. Så jag stod upp där, stel som en pinne och hoppades att busschauffören inte skulle märka att jag åkte snålskjuts även fast jag stod en meter från honom. Det blev en oerhört lång resa och jag trodde nästan att han skulle kasta av mig om jag fick för mig att sätta mig ner för att slippa stå upp hela vägen. Om man ska skämmas ska man ha det obekvämt också minsann. 
 
Jag och Oscar hade en bra helg ihop. Efter balträningen var vi värda varsin glass tyckte vi. 
 
 
RSS 2.0