granat

Under kvällen här har jag suttit och spelat gitarr. Istället för att se på årets mesiga melodifestival. Riktigt avkopplande att spela faktiskt. För tillfället försöker jag lära mig spela Grenade av Bruno Mars i tabs (tabulatur) då man plockar med fingarna. Svårt men riktigt kul. Övning ger färdighet.

Tabulatur i låten Grenade som jag håller på att lära mig

Lördag

Mötte upp Jocke på stan idag och gick runt där ett bra tag medans vi väntade på Sofia. Köpte glass under tiden! Ben & Jerrys. MUMS. Jösses vad gott. Väl förtjänat. Sen kom flickan äntligen och vi gick runt ett tag. Åkte hem till Jocke och fick för oss att spela Monopol! Haha. Det var kul tills Jocke vann. Ställde oss och gjorde kladdkaka! Blev rätt så god. Tyvärr kunde ju inte Sofia äta för hon är ju glutenallergiker. Haha, stackars henne som fick se på oss äta en massa smaskens. Låg sen i Jockes bäddsoffa och bara låg och pratade vi tre. Supermysigt. Skulle sen äta hos honom med Sofia. Precis när jag hällt upp mat och tagit första tuggan ringer pappa och säger att han står utanför med bilen och ska hämta upp mig. Bra timing där pappa. Fick skuldkänslor över maten så jag slängde i mig så mycket jag kunde på fem minuter. Haha. (Fick egentligen inte äta där, skulle äta hemma ...)


Nu är det mars. Redan.

Var hemma både igår och idag från skolan. Mådde mycket bättre under eftermiddagen så jag valde att möta upp Johanna och Rebecca på stan. Vi skulle sätta oss på ett fik men det tog oss evigheter att bestämma oss vart vi ens skulle sätta oss. När vi väl bestämde oss för Café Gyllen träffade vi Karro som jobbar där. Jag köpte mig två bakelser. Inte bra det där Anna. Johanna har plötsligt bestämt sig för att gå på GI-metoden. Bantning alltså. Vi kör ju fortfarande våran tävling om magrutorna. Känner att det börjar gå bakåt istället för framåt. Har nog ökat fettmängden istället för minskat den. Men vi hade riktigt kul där. Härliga tjejer.

Köpte mig dessutom två saker. Eyeliner och en engelsk bok. Den senaste boken i en serie som jag håller på att läsa. Har väntat på boken i evigheter. Anhthu den har äntligen kommit!!

Svallet

Ibland får jag ryck och vill plötsligt ha ny frisyr. Hade långt hår i sjuan. Fick för mig att prova på lugg i åttan. Aldrig mer. I nian var jag trött på det långa håret och kapade av det.
När jag kollar tillbaka på bilder på mitt korta hår vill jag plötsligt ha sådär igen. Det var riktigt bekvämt. Håret tog inte evigheter att torka. Skönt till vardags. Men när man ska bada offentligt, typ simhall/sjö/whatever så slickar sig ju håret längs skallen så man ser ut som en kille. Inte lika kul. Sparade sen håret under hela nian. Lät det växa i 1½ år och nu är längden tillbaka, om inte längre. Saxen rörde inte håret nån gång under den tiden så förra månaden tog jag ju tag i saken själv. Men jag funderar på kort hår igen. Fast det blir så jobbigt på sommaren. Det är ju då man vill ha sitt långa hår att slänga runt med. Haha.

Kort eller långt?

Samma dag som saxen klippte av det sommaren före nian. Nån som kommer ihåg? Haha.

RSS 2.0