Middag med hjärtat

 
Wehå, snart ska Oscar och jag iväg för att äta (romantisk) middag på Johannes Kök. Det ska bli så himla mysigt. Han frågade mig om det i och med att jag fyllde år. Har sett fram emot det jättemycket. 
 
Igår var det födelsedagsfirande för mig och det vär jättetrevligt. Hade väldigt kul med er alla, tack för att ni kom. Jag fick en massa presenter, och tack för dom också kära ni. Ska ta och visa upp några sen. Mest av allt har jag nytta av "kärlekspillerna" - godiset från Lagerhaus. Supergoda, haha. 

Äntligen

 
I onsdags hade jag världens bästa födelsedag. Jag levde i min egen lilla lyckobubbla. Dagen kunde inte ha blivit bättre. Jag fick mycket mer än vad jag önskade mig och dom jag tycker om mest fanns vid min sida. 
 
Dagen började med frukost och paket. Blev överlycklig över min nya dator. Som jag har önskat och längtat. I skolan fick jag en massa gratulationer, alla ord gjorde mig jätteglad. Oscar hade inte hört av sig än men jag gissade att han låg o snarkade i sin säng, haha. På biologilektionen, helt ovetande, så klampar Nadja in genom dörren med honom i släptåg. Tydligen sa han "Grattis älskling" men jag hörde ingenting för jag var helt uppslukad av hans utseende och att han stod framför mig. I handen hade han världens största chokladboll - 999g och en halv liter energidryck. Powerking och chokladboll är mina två favoriter i skolan när jag är trött och seg. De känner mig så väl. När Oscar hade gått satt jag i min lyckobubbla, hängde inte med resten av lektionen. På eftermiddagen kom Oscar hem till mig och rund sju var vi med mina föräldrar på restaurang Olympia för att fira lite mer. Åt världens godaste oxfilé med pepparsås. Jösses. Typ munorgasm. När vi kom hem från restaurangen hade Oscar presenter åt mig också! Ett par svarta byxor som jag har suktat efter hade han köpt, och en supergosig filt - precis likadan som han har hemma som jag tycker om så mycket. Hans presenter var verkligen eftertänkta. Sånt är det bästa. Dagen var underbar. 

Nya stället

Igår kom jag på att det är geografiprov imorgon. Tog tag i skiten och svarade på nästan alla frågor som provet gällde på. Idag fortsatte jag med pluggandet och var klar med det redan vid halv fyra. Känner mig jätteduktig. Brukar få panik i sista stund om jag inte har pluggat och bara släpper allt. Vilket resulterar i inget plugg alls, bara sitter och grubblar över att tiden går ut. Istället har det känts som att jag klarar av det och nu har jag precis repeterat klart allt. Känns riktigt bra.
 
Dagens träning gick helt okej. Skaffade gymkort nu på Actic! Tränade rygg men fick mer ont i över och underarmar. Känns inte lika bra. Svagis.
 
Rekord: Jag valde att lägga in en övning för att träna rumpan också. Har aldrig tagit så tungt med så många repetitioner. 75kg x 30 reps! Det bör fan kännas imorgon. 
 
 
 
 
 

Det fortsätter

Idag steg jag upp för att fira en släkting som fyllt år. På det kalaset dök även min favoritbebis upp, lilla Ingrid! Inte för att det kanske intresserar er att jag har en bebiskusin. Men den tjejen är den sötaste bebisen jag har sett. Min favorit. 
 
När jag kom hem åkte jag till Actic för att provträna där en andra gång. Denna gång var det axlar och bröst som skulle tränas. På tisdag är det rygg och slänger in lite rumpövningar, torsdag är det armar och fredag ben/rumpa. Innan gymmet var jag redan lite trött efter dagens lilla kalas men med lite koffein blev det en aning bättre. Jag ser fram emot att få lite synligare axlar. De syns bara om jag spänner dom tyvärr. Skulle jag minska mitt kroppsfett skulle de nog dyka upp utan problem. Efter gymmet var jag lagom trött i mina axlar och bara att bära min väska som väger några hundra gram tröttade ut axlarna ännu mer. Ser nog fram emot träningsvärken. 
 
Ikväll har jag en del saker att planera inför kommande veckan. Finns några prov/inlämningar som jag inte har gjort och de måste göras innan allt blir en stor hög. Dessutom behöver jag komma ikapp lite i biologin, gillar att ligga snäppet före. 
 
Justja: Jag slog rekord i cable cross over! Tidigare har jag kämpat med att ens köra 5 set med 18kg x 10 rep. Då kanske jag har minskat till 14kg efter tre set med 18. Förra gången lyckades jag för första gången med fem set på 18kg. Denna gång lyckades jag fan med fyra set 18kg och ett femte med 23kg! Awesome progress. 
 
Dagens övnigar. 
 
 
 

Träningens morot

Sen i somras har jag inte kommit igång med gymmet. Istället har jag fokuserat mycket på att plugga och att plugga efter att jag har tränat orkar jag inte. Inte en chans. Och att träna efter jag pluggar kan jag inte riktigt göra heller, vill ju så gärna iväg till gymmet så då kan jag inte fokusera på pluggandet. Resultatet har blivit ingen träning alls. 
 
Häromdagen köpte jag min balklänning (tänker inte säga ett knyst om den) och det var precis att jag kom i den i affären. Väl hemma tänkte jag visa den för pappa men då hade jag också ätit 5 våfflor precis innan. Kan ju inte direkt påstå att magen var platt som en pannkaka. Därmed gick det inte att dra upp dragkedjan. Mamma som var feg och inte vågade ta i skulle jag vilja påstå men det kanske inte stämmer fullt ut. 
 
Min motivation för att träna är att kunna knäppa min klänning utan att behöva svälta mig på morgonen dagen den ska på. Förövrigt känner jag ju att jag vill tajta till kroppen i alla fall men just klänningen är min morot. Får jag inte på mig den på balen är det kört. Jag har ju inget val. 
 
Fredagens träning:
Igår tränade jag som sagt på Actic. Jag valde att träna ben därför att det följde det nya schemat jag har lagt upp för mig själv för att kunna träna medans jag pluggar under veckan. I och med det får jag fyra gymdagar och tre lediga dagar. Jämfört med förra terminen tränade jag 6 ggr/vecka men då pluggade ju jag heller ingenting. Fredagens träning gick sjukt bra! Jag fick tillbaka min efterlängtade energi och motivation att ta ut mig till max. Gjorde squats i smithen och det tog så sjukt jävla bra på rumpan. Alltså min röv brinner så fort jag sitter på den eller spänner den. Galet. Med dessa övningar ska ni se förändring. 
 
Dessa är övningarna jag körde med antalet repetitioner, set och vikt. Screenshots från träningsappen JEFIT i mobilen. 
 
 

Nytt ställe

Igår stod jag i hallen, redo att åka till Friskis & Svettis för att träna när jag kom på att mitt gymkort gick ut dagen innan. Blev en aning pissed. Funderade ut hur jag skulle lösa situationen med tanke på att min buss gick om fem minuter. Tog bussen in till stan och kom på att jag ännu inte har provtränat på Actic som ligger långt ner på Storgatan. Det fick bli min sista utväg.
 
I somras hade jag redan koll på att mitt gymkort skulle gå ut den sista oktober så jag provade en hel drös med olika gym i Linköping. World Class är grovt överskattat. Liten gymyta och inga särskilda maskiner. Riktigt trångt med mycket folk också. Det enda som är vettigt är relaxavdelningen med bubbelpool och bastu. På Studio Fitness fick jag prova en hel vecka. Det var ett ganska fräscht ställe. Helt ok yta men lite trångt bland alla maskiner. Kändes som ett modernt gym, med en liten känsla av cellskräck. Gymmet hade inga fönster och var svagt upplyst. Jag provade även Frisk och det är ju ett gym i en helt annan liga. Kändes riktigt lyxigt och modernt. Bra gymyta och variation på maskinerna. Gymmet kändes påkostat helt enkelt och det märktes ju på priset när jag kollade upp det. 
 
Och så provade jag på Actic. Första gången jag var inne hos Actic var jag i "lilla" Actic på ena sidan av gatan. Det var ganska stort och luftigt men påminde mycket om Friskis & Svettis som jag vill ifrån. Men igår var jag inne på andra sidan gatan där det "stora" Actic ligger. Kan säga att det var typ ... gigantiskt och riktigt högt i tak. Hur lyckas de med det i ett flervånings-kontorshus? I ena sidan av gymmet fanns en sjö av maskiner. Där fanns även en otroligt stor yta av plastmatta för diverse övningar. En lång trappa upp, med utsikt över hela maskinsalen fanns en yta för konditionsmaskiner. I andra änden av Actics gigantiska område fanns det fria vikter, squatrack, kabelmaskiner och dylikt. Mycket var uppdelat i olika avdelningar och höjder med trappor hit o dit. Vid det här stället fanns ännu en avdelning med konditionsmaskiner. Kan jag säga att jag var imponerad av detta ställe? 
 
För att kunna trivas på ett gym vill jag ha bra utbud och en trivsam miljö där jag blir motiverad att kämpa och inspirerad att prova någonting nytt. Actics gym lyckades förvånansvärt bra. Jag gillade allt. På Friskis & Svettis har jag tränat sen jag var femton. Nu vill jag byta. 
 
 
RSS 2.0