platsen i köket

Till efterrätten imorgon ska jag göra vit chokladpannacotta med ett lager tunt choklad och ett tunt lager gelésaft från frysta hallon. Lär bli kul att se resultatet! Jag har hur mycket mat som helst att laga, därför blir det att vakna tidigt och sätta igång. Visar imorgon hur pannacottan blir!
 

planering

Det var idag som Johanna, Karro och jag sjöng i kyrkan på adventssamlingen. Vi var alla så nervösa inför det av nån anledning. Egentligen hade vi ingenting att oroa oss för, därför att vår bästa genomgång var när vi övade några dagar sen med Fredrik och vi kunde nästan inte låta bättre. Jag låter självgod, men vi har övat mer än en månad tillbaka, redan i oktober satt vi och övade. När vi väl stod i kyrkan skakade benen på oss allihop och vi hoppades på att vi inte skulle öka eller sakta i tempo eller sjunga texten fel av nervositet. Själv skakade min röst ganska mycket när jag sjöng därför att jag var så nervös. Varenda bänk i kyrkan var fullsatt. Hur mycket människor som helst. När uppträdandet var över fick vi några "bra jobbat"-komplimanger och så var det inget mer med det. Vi trodde att det hade gått helt ok, inte super men heller inte jättedåligt. Sen kom vi tillbaka till skolan och blev överröst med komplimanger. Vi blev så glada över att vi inte gjort bort oss inför alla och att alla uppskattade det! Några spelade in när vi sjöng, ska väl försöka lägga upp videon för de som inte går på ktdrl. 
 
Ikväll har jag suttit och planerat morgondagens meny. Det är nämligen släktkalas för min del i och med att jag fyllde 17 år i tisdags. Nu ska jag iväg med pappa och handla alla ingredienser. Ganska mysigt att storhandla. 
 

gårdagen & idag

Ni kanske undrar hur det gick igår på IB Christmas Party där jag stod för en liten bit av underhållningen. Jag sjöng ju som sagt. Någon som har hört låten Winter Wonderland av Dolly Parton? Den ingår i familjens årliga julskiva och jag har lyssnat på den sen jag var lite. Alltid tyckt om den.
 
Egentligen fick jag förfrågan om att vara med för nästan 3-4 veckor sedan. Men då hade jag ganska mycket att göra och sköt upp det hela tiden därför att jag fick chansen att välja vilken låt jag ville. Lite klurigt, därför att det finns ju miljoner med låtar att välja mellan! I söndags tänkte jag, äsch jag tar en låt jag redan kan och kör på den. Min musiklärare hade inte tid under måndagen att öva igenom den så tisdag var den första gången jag sjöng den på riktigt. Jag har liksom aldrig sjungit den hemma ordentligt. Under genrepet var han inte särskilt imponerad av min sång och när jag sjöng kändes det framtvingat och jag kunde inte texten. Då fick jag sitta hela tisdag kväll och sätta på låten på repeat medans jag gjorde fysikplugg. Igår var det inte ens säkert att jag och Fredrik (musikläraren) kunde spela igenom låten, men vi hann en gång innan konserten! Och då måste jag säga att från att ha låtit osäker, framtvingad och stel lät det nu istället kraftigare, svängigare och jag var självsäkrare under vårt sista genrep. Fredrik blev verkligen imponerad över vilken förändring som hade skett över en natt bara. Det kändes verkligen jättebra. Då insåg jag att allt skulle gå bra på scen efter bara två gångers övning.
 
Resultatet blev så också. Jag fick inte höra av andra hur det hade gått för mig förutom några enstaka som satt bredvid mig därför att jag valde att gå en kort stund efter att jag hade sjungit, hade ett himlans prov idag att plugga till! Men jag hoppas att de som var där uppskattade det. Hoppas det lät okej i deras öron. 
 
Förresten måste jag gratta Karolina som blivit utsedd till årets lucia! Vi var tre stycken av oss från klassen som sökte. Självklart hoppades jag på att bli vald, men hennes röst passade bättre till deras låtval! Måste säga att de valde en väldigt konstig låt att göra ett lucia-solo på. Hoppas det funkar för dig Karro, jag hade ärligt nog inte velat sjunga den låten på ett solo-inslag. 
 
 
Gottade mig i glass här ikväll med chokladsås. ÄNTLIGEN har min kära mor köpt hem chokladsås. Ni kan inte ana hur glad jag är. Vi har inte haft chokladsås hemma på flera år. THIS IS THE MOMENT. Hallelujah. 

bästa presenten

Kan ni gissa vad det var jag fick i födelsedagspresent? 
När de frågade vad jag önskade mig sa jag en ipad. För att kunna ha till skolan och anteckna på lite och sånt. Nepp, för dyr leksak sa de. Jahopp, då önskade jag mig presentkort på Gina Tricot och nåt annat litet. Kom ju liksom inte på nåt mer. Men så får de för sig att ge mig nåt helt annat. 
 
EN SYSTEMKAMERA. Tacktacktack. 
Nikon D5100. Med två objektiv - 18-55mm och 55-200mm. YES.
 
 
 

jaaaa!

ÅH NI SKA VETA VAD JAG FICK I FÖDELSEDAGSPRESENT.
Visar imorgon!

birthday!

Idag har det varit pissväder på min födelsedag! Fast det gör inte så mycket, jag har haft det helt okej ändå. Dagen bestod utan ett prov och en mattelektion. Ett hål på 2½ timma och fick sluta kl två. Rätt nice. Imorgon ska jag tydligen sjunga på IB Christmas Party och jag har ingen aning om hur det kommer låta. Första gången jag sjöng låten var idag och jag ska kunna texten tills imorgon. Mitt eget fel såklart. 
 
Om en liten stund firar mina föräldrar mig. Det blev ju ingenting imorse för det blir alldeles för tidigt. Får se vad som väntar helt enkelt. Lite tråkigt att man inte har syskon som bor hemma, det blir ett sånt litet firande med föräldrarna. Men mysigt såklart, man får ju all uppmärksamhet! 
 

smidig

Jag var ute och sprang igår. Det var verkligen nödvändigt. Behövde rensa huvudet och ut och tänka. När jag skulle springa idag också tog jag cykeln. Hann precis sätta mig upp innan cykeln började rulla iväg och jag åkte in i trappan utanför huset och fick räcket i magen. Ouch, haha. Men jag satte mig upp på sadeln och trampade iväg i ett nytt försök. Nehe, då fastnade cykelkorgen (som sitter på sidan av pakethållaren) i räcket och hela cykelkorgen töjdes ut och blev sne. 
 
Nu har jag en hel del läxor och plugg att göra och klockan är redan halv fem. Jag har sex prov nästa vecka och livet känns som om det går åt helvete. Jag menar, är det lagligt att ha så mycket prov? 
 
Mitt i smeten fyller jag år!

genetiska koden

Jag hade en skön sovmorgon idag. Det behövdes kan jag säga. Jag har pluggat mer dessa tre dagar än vad jag har gjort sammanlagt under denna termin känns det som, haha. Kände att det var ganska nödvändigt att klara biologiprovet. Satt under 2½ timma och skrev. Sen kommer en en fråga som kräver att jag ska knäcka den genetiska koden. Hur fan går detta till? Sen var det ett hål från halv ett till kvart över två. Bara en kort fysiklektion och redan halv fem fick få gå hem. Underbart.
 
Måste nämna att när jag satt på bussen idag satte sig en liten oskyldig tant framför mig. Plötsligt sveper en fruktansvärt unken lukt över mig. Jag kollar på tanten som verkar så oskyldig och fräsch och hon sneglar förbi. Fick liksom ta tag i halsduken och sniffa på den i några minuter innan lukten var borta. Sen dök lukten upp igen! Det var som om tanten framför mig satt och pruttade! Det luktade så illa. Sen gick hon av och alla kunde andas igen.
 
Efter skolan gick jag in på Telenor och hörde efter om min mobil som har kommit tillbaka från inspektion. Självklart var det ju vattenskador. Men vattenskador är inget de reparerar sa de. En ny mobil helt enkelt. Nu gäller det bara att vara lite extra snäll mot päronen och blinka med fransarna ... Jag och Malin gick hem till henne och satte oss för att plugga. Pizza och Ben & Jerrys till efterrätt. Kan inte bli bättre pluggtillfälle. Men det varade inte länge. Malin fick nog av läxor och jag fick ont i magen efter allt onyttigt. 
 
Jag har gjort om i mitt smyckesskrin! Mitt förra var alldeles rosa och luddigt och jag gjorde det själv när jag gick i fyran. Det har hängt med alla dessa år! När jag skulle fylla på med några smycken vällde det över och jag insåg att det var dags för en makeover. Nu ser det i alla fall lite bättre ut!
 
Före
 
Efter!

bra helg

Oh gud. Vet inte riktigt vart jag ska börja. Hade en trevlig helg. Hade fyra timmars prov igår. Idag hade jag två lektioner, tack o lov. Imorgon bär det av till Stockholm med alla sam-are. Det blir riksbanken och riks-nånting mer. Vi har dessutom två timmars rast att shoppa om vi vill. Perfekt. Om jag bara hade pengar. Jag har 40kr på mitt bankkort och jag får pengar nästa vecka. Typiskt. Prov på torsdag och borta imorgon. Det innebär att jag hade igår och har idag på mig att plugga tills ögonen blöder och hjärnan är kokt. Bli inte rädda när ni ser mig, nejdå. 
 
Under idrotten hade vi dans. Lite kul, haha. Skulle vilja börja på nån danskurs nästa termin. Jag har dansat tidigare, bland annat hiphop. Men jag vill ju göra en massa mer saker. Not enough time.
 
Alltså, HAHA gud, har ni sett det här klippen på tumblr? 

ni ska bara veta

Åh gud skjut mig snälla. Ni ska veta vad jag har gjort.
Idag var jag på Berzan och träffade några trevliga människor under lunchen. Ganska mysigt att hälsa på min gamla skola ibland. Känns lite som hemma faktiskt med alla gamla vänner. Det känns tryggt. Sen skulle jag gå tillbaka till Katedral och tog på mig jackan. Gick in på toan och kände efter i bakfickorna så att mobilen låg på ett säkert ställe innan jag lättade på trycket. Men nae. Jag har alltid tänkt att nån dag kommer detta hända mig, det är bara en tidsfråga innan klantigheten sätter sina spår. Jag hörde ett plask och stelnade till direkt. Vände mig om och fasade för det värsta. Jag såg min mobil ligga i botten av toalettröret. Och för att retas med mig så var skärmen på, som om den sa "kom och ta mig hehehehe". Stod med byxorna nedanför rumpan och fick panik. Kände mig som ett komplett fån men insåg att det inte fanns någon tid att förlora. Kavlade upp armen och körde ner den i toaletten och fiskade upp min mobil och torkade av den fort som attan. Och för att svara på er fråga, toalettvattnet var helt cleant. Konstigt nog fungerade mobilen fortfarande. Ca en timma efteråt dog skärmen. DÅ trädde ångesten fram. Hela mitt liv fanns ju där inne. Oh shit. Mobilen funkade, men inte skärmen. Säg mig, vad gör man när ens mobil funkar, men det finns inga fucking knappar på den? Jag kunde ju inte ens låsa upp mobilen när jag provade att starta om skiten. Jag fick låna Malins mobil för att logga in på fb och fixa lite saker. Sen loggade jag aldrig ut, i tron om att hon var en oskyldig liten flicka som skulle göra det åt mig. När jag kom hem ett bra tag sen ser jag att någon hade facerapeat mig. Big time. Trodde faktiskt inte att det var hon. Men när jag kommenterade ett inlägg dök en ny kommentar upp - från mig! Då klingade det i huvudet och gåtan var löst. Jag fick väl bjuda på det den här gången i och med att jag har gjort samma åt henne ett antal gånger, heheh. 
 
Det känns lite konstigt att berätta för sina föräldrar att ens mobil är på lagning därför att man tappade den i tolaletten i skolan. Hur ska de liksom reagera? Ska man skratta eller gråta? 
 
Det är lustigt hur alla mina mobiler verkar drunkna på ett eller annat sätt. En av mina tidigare mobiler (med knappsats) gav jag bort till min yngre kusin. Hennes mamma hade råkat tvätta mobilen i tvättmaskinen. Min förra mobil var en Xperia. Den råkade någon spilla cider över på nyår när mobilen låg i min jackficka som jag hade på mig. Min nuvarande Samsung drunkade i en skoltoalett. Tragiskt. 
 
Så länge har jag denna snygga, snabba och fräscha mobil medans min andra är på undersökning. Måste lyckas bemästra denna på något vis. 
 

tid

Någonting som jag bara älskar är klockor. Armbandsur. Personligen är det den bästa accessoaren till en outfit. Oavsett tjeje/kille. Bäst vore ju om man hade flera i lager så att man kunde kombinera dem snyggt. Själv hade jag en ganska snygg en. Men den har jag tappat bort. Vill verkligen ha en ny. Men ska den vara snygg och hålla ett tag får man lägga ner ett par slantar extra. Favoriter är Michael Kors och Marc by Marc Jacobs.
 
 

pretty pretty

Lydigt gjorde jag som mamma bad mig om och gick till stan efter skolan. Har kikat lite på en kimonoliknande morgonrock och funderat på om jag ska köpa den eller önska mig den i födelsedagspresent. (Om 2 veckor är jag en härlig 17-åring. Vet att det redan står 17 år i sidospalten, men what the heck, jag är född 95 - same shit). Men kunde inte vänta tills dess för det kliade i fingrarna att få tag i den så jag köpte den. Den är jätteskön. Till skillnad från min långa fluffiga morgonrock får man inte värmeslag i denna. Lagom svalkande. Och riktigt snygg. Nu behöver jag inte skämmas för att öppna dörren om det plingar. 

Såg att de har fått in en massa kimonos på Gina. Har provat dessa, men de var verkligen inte lika fina. 
 
 

rött

Jag sov jättekonstigt inatt. Vaknade upp klockan halve fem och trodde att jag hade försovit mig. Lustig hjärna. Hade hjärt- & lungräddning på idrotten. Hade inte världens optimalaste tröja. För när jag låg ner syntes matens straff mot mänsligheten. Allt annat än magrutor. 
 
Använde pudret för första gången idag på morgonen. Blev kanppt blank under dagen och resultatet blev mycket bättre än med mitt förra puder. Detta, från Clinique, kan jag rekomendera faktiskt. Fick dessutom en vild idé på morgonen. Mitt hår var ganska tråkigt så jag tänkte att jag piffar upp mig själv med rödare läppar. Sminkade då lite mindre runt ögonen för att balansera sminket. Att gå till skolan med läppstift (i det här fallet använde jag läppenna bara) är inte något som jag har gjort tidigare. Det lyser om läpparna och folk lägger märke till en kan jag lova. Positivt eller negativt, det vet jag inte. Det är svårt att sticka ut på ett bra sätt, för man vet aldrig om man lyckas eller inte. Jag kände mig som en clown under förmiddagen och var rädd att nån skulle få idén om att jag påminde om jokern i Batman. 
 
 
 

eh, va?

Jag har precis kommit hem från träningen. Klev innanför dörren och mamma frågar direkt vad jag handlade igår. Svarade nattlinne och jeans. Hade ju fått pengar av henne. När hon förstår att det blev rätt mycket över säger hon direkt: KÖP MER. Jag bah, eh va? Detta är ett tillfälle att minnas kan jag lova er. Hon tycker att jag borde ha spenderat upp alla pengar för att jeansen kostade mindre än förväntat. Det är inte bara expediten på Kicks som vill att pengarna ryker, mamma vill också det. Huh? 
 

290 svisch.

Jag har haft instagram ett tag men aldrig använt det. Nu när Sune la upp en bild från en facerape han hade gjort på min fb var jag mer eller mindre tvungen att bli aktiv. Jag är inte superbra på sociala medier. Förutom bloggande då, då kan jag skriva vad jag vill och "i dont give a shit" vad nån tycker typ. Det är meningen att jag ska vara konstig här. Vara mig själv. Men när det kommer till facebook och instagram uppdaterar jag inte för jag vet inte vad som anses "rätt" att uppdatera om. Skriver jag nåt känns det så jäkla awkward. Knappt någon som kommenterar. Eller gillar. Eller bryr sig. Känns som om diagnosen börjar kika fram här ... socialt inkompetent? Haha. Vill ni få en tydligare känsla av awkwardness kan ni kika in på min instagram @annacassel. 
 
Gick till Make Up Store efter skolan för att köpa mig ett nytt puder. Deras kostar 259kr, och jag litar på deras produkter för de är verkligen bra. Men dyrare än vad jag faktiskt vill lägga ut på ett puder. Gick till Kicks istället och hittade ett billigt för 140kr. Mer min smak! Frågade också tjejen som jobbade där om det fanns ett bättre puder än det, för hon sa att det var medelmåttigt. Frågade efter ett som låg på 200kr-gränsen. Och så kommer hon fram till mig med ett som kostar 290kr (!!). Fattade inte riktigt hur hon tänkte där. Hon babblade på om hur BRA det var och att det verkligen prisvärt för ett sådant, och att Diors kostar över 400kr. Den satans jävla tjejen fick mig att köpa pudret. 290 svisch. 
 

Helgen

Tränade i lördags. Ganska skönt. Lyckades få träningsvärk i ena skinkan bara. Ser ni någon med en sne rumpa på måndag är det troligtvis jag. På kvällen åkte jag hem till Malin för att göra henne sällskap med gästerna som hälsade på. Vi hade bestämt att vi skulle ses idag men hon var alldeles för trött för det. Så det blev en ensam tur på stan. Fick pengar av föräldrarna att köpa något. Hittade ett par svarta byxor, tack gode gud! Mina tidigare byxor sitter värre än mormors byxor. Det var på tiden. Köpte mig ett fint nattlinne också. Blev 300 kr över av min shopping, det ni! De som känner mig vet att vanligtvis brukar jag ligga på minus i plånboken när det gäller shopping.  Lyckligtvis träffade jag Anhthu på stan, så vi gick en sväng. Plötsligt behövde hon gå. Fick en känsla av att hon hade tröttnat på mig, haha. 
 
Nu försöker jag mig på en ganska klurig sak. Har fått i uppdrag av PR-utskottet på skolan att göra en logga till klasskampen. Och denna logga ska tydligen användas i framtida klasskamper. Känner lagom med press. Den ska vara klar i mitten av veckan och jag har ingen jävla aning om hur den ska se ut. Ska försöka mig på en animering också men troligtvis kommer det se ut som skit. 
 
Fick ett par jättefina trosor från Victoria's Secret av Malin när hon var i New York, sjukt fina och så underbart snällt!
 

biomys

Dagen har varit ganska chill. Efter skolan blev det godis på Karamella såklart. Sen bio halv tre med tre härliga killar.  Skyfall blev det. Nu ska jag hem till Jocke och hitta på nåt. 
 

knasigt

Drog mig till gymmet efter ett par dagars paus. Har ju liksom gått runt med en död hals och nu försökte jag mig på lite rörelse. Det funkade kan jag säga! Att gymma är ganska kul faktiskt, det är att träna musklerna som är skönt. Och helst av allt skulle jag vilja träna skiten ur mig på gymmet men jag är tillbakadragen. Allt på grund av hur man ser ut. Det är skitmesigt. Men det är så jag känner. När jag går till gymmet sminkad ser jag då och då att killar sneglar. Och hela tiden känner jag den där pressen att inte se ut som ett fån när jag tränar. Jag hatar den känslan. För jag vill kunna träna hur mycket jag vill och se ut som skit i ansiktet utan att nån bryr sig.
 

Va fasen

Såg en kille från Katedral gå åt helt fel håll imorse. Pucko, skolan är åt andra hållet! Kids these days ... 
 
Dagen såg ljus ut fram tills jag fick för mig att hämta min mobil under matten. Malin skulle luncha med mig på Katedral så behövde höra lite från henne. Men istället har jag två andra sms. Dessa sms, de förstör mina dagar! Ett sms som fick min haka att falla tre meter. Hamnade i nåt sorts chock-tillstånd och frös som en galning under hela matten. Funderade på att be min bordskamrat om ursäkt för att jag skakade så mycket men det kändes lite mesigt ...  Kunde inte fokusera resten av lektionen. Det andra smset kände jag bara att denna kan gå och dränka sig själv. Inget personligt, utan gå och dränk dig själv bara. 
 
Har varit konstant hungrig hela dagen. Tryckte i mig en kexchoklad för att stilla begäret men det hjälpte fan inte. Jag har alltid med mig en macka till skolan i små minipåsar (ganska söta faktiskt). Upptäckte att jag hade glömt min hemma idag och blev lite deprimerad. 
 
Ni vet ju hur jag sa att jag skulle rita lite. Kände för att göra nåt annorlunda och provade rita text. Får se hur det blir med detta ... 
 

ändrade planer

Från Westlife till Wheatus med Teenage Dirt Bag, till Oasis med Wonderwall, vidare till OutKast med Hey Ya! och Bloodhound Gang med The Bad Touch. Strömmade vidare till 90-tals musik och what-not. Ni vet hur det är med Youtube, klickar man på en video är man på "the other side of youtube" inom bara få minuter. Liksom, hur fan hamnade jag här? Mitt i min 90-tals eufori får jag ett sms och nostalgibubblan spricker med en smäll. Det var kul i fredags, men det här? Att få höra detta är fan inte okej. 
 
Nu ska jag lyssna på aggressiv musik bara för det. Ser ni? Förstår ni hur detta förstör min musikkväll? Det går bara inte att lyssna på Westlife när man är arg. Nu måste jag lyssna på detta hela jävla kvällen. Tack för det. Asshole.
 

girl moment

Åh ni ska veta vad jag lyssnar på nu. Jag har ett av dessa girl moments och mimar samtidigt som jag sitter på stolen och följer med i rörelserna. Haha. Westlife - When you're looking like that. Älskade den som yngre och nu är det första gången på ca 6 år som jag hör den. Call me crazy. 
 
Trots att halsen var död på morgonen klev jag upp och drog iväg till skolan. Kunde väl ändå uthärda en kort dag som denna. Slutade klockan två och satt och spelade lite piano i baracken. Kommer hem med en hel kasse kaklådor som vi hade chokladbollarna i till skolan när vi sålde dem. Kanske 15 st lådor med bedrövligt mycket smulor, kokosflingor och pärlsocker i varje. Så säger mamma att jag ska diska ur varenda en. Vad jag har gjort för att förtjäna detta straff? Typiskt, haha. 
 
Hade på mig en ny tröja idag. Eller blus kanske säger man. Supersöt. Köpte en i både vit och svart. Känns dock lite nattlinne-likt, för det är så löst och lite väl mycket urringning. Upptäckte det i skolan liksom. Böjer man sig fram  bara lite grann synns alla ens behag. 
 
Glöm mitt fina leende, fin blus va?
 

here we go

Lovet har varit underbart. Då undrar ni varför det var underbart. Jo, för jag var osocial och gjorde ingenting. Att sitta vid datorn är väl ingenting? Ni förstår, många bloggare vill framstå som om de har det perfekta livet med allt skit de låtsas ha. Visst, jag hakar på där ibland jag med. Men seriöst, mestadels är jag ärlig och berättar den bistra sanningen. Jag lyckades träna två gånger. Det är det som är problemet med lov. Ens dagliga rutiner rubbas och man orkar inte lyfta ett finger. Träningen och nyttigare mat funkar med skoldagarnas rutiner. Därför har jag denna vecka smockat i mig en hel del onyttigheter. Senast, vilket var ca en timme se tröståt jag en marabou och drack Fantas nya smak Strawberry & Kiwi. Prova den, den är god ska ni veta. Anledningen till tröstätandet är att jag har fruktansvärt ont i halsen. Anade redan igår att nåt lurigt var på gång. När jag vaknade upp imorse, fattade jag inte riktigt vad som var på gång. Kunde inte somna på flera timmar igår natt och fick bara några timmars sömn. Förstod sen att det var väckarklockan som härjade. Fattade sen beslutet att vara hemma för värken funkade inte för en skoldag. Fick ont i huvudet och blev allmänt öm i hela kroppen. Nej usch. Har legat framför tvn idag. Nu funderar jag på att rita lite. Det var sjukt länge sen. 
 
Den här har jag visat förut, men det är nog min bästa.




RSS 2.0