träning

Jag har hittat ett intressant träningsschema på internet och tänkte att min fläskkropp skulle behöva följa den. Schemat sträcker sig över 12 veckor, vi lär se hur de går!

Idag var jag på gymmet och körde igenom dag tre. Fattas bara att jag ska äta rätt ... vilket jag inte har lyckats med.

När jag var klar och skulle gå hade jag såna problem att gå till busshållplatsen pga all träningsvärk i benen och i rumpan från igår. Till råga på allt halkade jag på isen och ramlade. Kul.

Hade jag haft en snygg kropp hade jag laggt upp värsta skrytbilden. Nu har jag inte det.

tisdagsmys

Ikväll hade jag och Malin tänkt ha våran alldeles egna spakväll. Jag kom förberedd med med bikini och handduk medans hon stod för bastun i hemmet. Sen kom vi på att det var Victoria's Secret på tvn ikväll och det får man ju banne mig inte missa. Vi satt där i soffan som två säckar potatis och suckade över deras perfekta kroppar. Men vad kunde vi göra? Vi satt ju och åt jordnötsringar och chilinötter samtidigt. Inte läge att klaga. (Det blir gymmet imorgon för min del....)
 
Hemma-spat blir imorgon istället. Vi fastnade bland alla ringar och nötter i soffan!

Jag flyttar

Äntligen har jag smällt upp ett hus, mitt alldeles egna. Nja. Ett pepparkakshus. Det har jag inte gjort på åratal och inför denna jul fick det bli ett. Skippade dessa nonstop-godis. De är ju så vanliga på pepparkakshus. Fick bli lite nytänkande här! Efter att taket var gjort tröttnade jag och slängde på resten. Mamma envisades med "snön" och alla små gubbar. 
 

julstress

Trots att julgranen är uppe känns det inte som om det börjar närma sig jul. Terminen har gått snabbare än jag har önskat och jag kastas in i alla dessa helgdagar som ska firas. Jag hann knappt njuta av min födelsedag och nu är det jul. Aldrig tidigare har jag känt av stressen inför jul. Nu är den här och jag har inte köpt några julklappar. Jag är besviken. På vad kan jag inte riktigt sätta fingret på. Besviken på att jag inte känner julstämningen. Att det inte är som det brukar. Jag saknar de känslor jag hade som liten kring julen. Den underbara längtan att få umgås med kusiner och släkten på julaftonsdagen och öppna presenterna på kvällen med mina föräldrar och min syster och hennes pojkvän. Den känslan finns inte kvar på samma sätt. Man växer upp och inser att presenter inte betyder allt. Att det finns brister inom släkten, att vissa saker bara är en fasad medans man växer upp. Jag saknar kärleken jag kände som liten bland min släkt. Vi har vuxit isär. Nu känns julöppningen hemma som ett måste och inte som något omtänksamt. Jag saknar att vara yngre ibland. 
 
Vår tjocka lilla julgran, äntligen pyntad. Och jag var inte ens med och pyntade.
Jag är lite besviken på mig själv.

ehh

 
Det är lustigt vad mycket konstigt som har hänt den här veckan. Förutom hoten mot skolan är det en massa andra random saker. Nu när det är halt ute lyckas alla halka omkring en. Ni lär inte bli förvånade, men jag lyckades snubbla inomhus igår, där det inte ens är halt. Eller blött. Rättare sagt ramlade jag. Vi var i aulan och repade. Jag hämtade min gitarr och mitt glitter som skulle sitta runt huvudet. Så traskar jag upp på scen. Helt plötsligt hör jag mig själv skrika WRAAAGGGHHHH jättemanligt och hör ett brak. När jag skulle upp för trappan snubblade jag och ramlade framstupa på scen med min gitarr runt halsen. Min stackars sko fick någon konstig form också för att jag slog i den ... ALLA i hela aulan såg. Och hörde för den delen med. Det var inte bara min klass i aulan. För då hade jag inte brytt mig. Men nu var det Hes2, Natur1 och Hes1 också! Liksom 70 pers såg och hörde. Men det kanske var bra för nu vet alla vem jag är och slipper presentera mig. Great. Skjut mig. Ville sjunka genom scengolvet. 
 
Dessutom igår gick jag på stan med Tippen och mötte upp några andra. Sen skulle jag gå på toa medans de andra väntade på mig. Slänger i ett mynt i automaten till toan och öppnar. Där satt en skräckslagen tjej på toa och försökte dölja sig när jag ryckte upp dörren. Jag fick panik och sa "oj förlåt" och stängde direkt. Jag slösade fan 5kr på att hon inte låste dörren efter sig. Plus att jag nu är ärrad för livet av bilden på henne sittandes på toaletten. Usch snälla hjälp mig. 
 
 

veckorna

Så underbart härligt att få sova ut idag. Men länge varade det inte därför att jag vaknade av att mobilen vibrerade. Någon försäljare som ringde och frågade först om han störde. Eh, JA? 
 
Jag har haft lite paus i bloggandet därför att jag har haft så otroligt mycket att göra. Jag vet, jag säger det ofta men nu skojar jag inte. Förra veckan jobbade jag med klasskampen tillsammans med elevkåren och PR-utskottet. Vi i PR-utskottet satte i princip ihop hela tillställningen med powerpoint och alla dessa bilder och extramaterial. Vi hade ingen aning innan vi satte igång att det skulle ta upp så mycket av vår fritid. Dessutom skulle KTDRL's Bak baka ca 800 bakelser till klasskampen under samma vecka. Jag sov runt fem timmar varje natt och hann inte med att plugga till det nationella matteprovet. Jösses. Men den veckan var riktigt rolig och jag är så glad över att så många var engangerade i klasskampen. Den bästa hittils! 
 
Denna vecka har också varit riktigt fullspäckad. Idag skulle vi ha haft en julavslutning. Inför denna avslutning har vi musikelever övat i ca tre månader. Denna vecka var det ett stort genrep utan lektioner med bara fokus på detta. Det har varit kul, men krävande. I och med hotet mot Katedralskolan blir inte denna julavslutning av. Det känns riktigt tråkigt därför att vi har lagt ner så ofattbart mycket energi på något som ändå inte blir av denna termin. Även fast det inte blev av kunde vi festa lite hårade igårkväll istället på tomtefesten. Hade julavslutningen blivit av ändå hade ni fått se bakfulla och trötta musikare på scen. 
 
Trots en hård veckan bestämde jag mig att göra pannkakor till frukost kl två på eftermiddagen. Najs. 
 
Det lilla jag julpyntar i mitt rum är denna ljusslinga. Ganska ok. Det mesta julpyntet dessa dagar är så gräsliga. Skippar gärna stjärnor och grejor i fönstren. 
 

kladdigt

Oh gud. Det har varit fullbokat hela dagen. Jag som trodde att denna vecka skulle vara lugn med "bara" klasskampen och lucia. Men så innebär ju klasskampen att vi i PR-utskottet ska fixa allt med affischer, filmer och upplägg till det. Dessutom är jag med i KTDRL's Bak. Vi ska nämligen baka 800 bakelser till klasskampen. Båda dessa krockar och jag hinner inte med! Inatt fick jag mindre än 6h sömn. Jag somnade på mattenlektionen till och med. Jag var så sjukt trött. Och ändå sitter jag uppe nu och gör kladdkakor, lägger dessa i formar och diskar. Måste dessutom göra tre affischer till klasskampen. Jösses. Låt mig sova. 
 
 
 
Resultatet!
 
 

svallet

I söndags berättade jag ju att jag tonade håret. För det otränade ögat kanske det inte blev någon förändring. Men jag ser ju själv en skillnad. Det ljusa blev mörkare och hela håret fick en allmänt varmare färg, lite rödare. Det här är lite närmare min naturliga färg i mörkhet. Men mitt naturliga hår är inte riktigt varm i färgen.  
 

fucked up lärare

Idag hade jag ett hål på fyra timmar. Hade jag inte haft samhällskunskap som första lektion hade jag haft en riktigt go sovmorgon. Och jag kan säga att samhällskunskapen var riktigt onödig därför att vi gjorde verkligen inget vettigt. Dessutom så sa vår lärare Peter någonting riktigt kränkande till mig. 
 
Det började med att han tog ut en elev i taget för att prata betyg. Jag var den sista han pratade med. Allt gick väl. Plötsligt kom han in på ett helt nytt ämne och jag förstod inte först. Ni kommer ihåg att jag sjöng på IB Christmas Party härom veckan? Jo, han tog upp det. Han sa att så som jag klädde mig inför kvällen inte var okej. Jag kunde inte gå upp på scenen i ett urtvättat linne, det var inte snyggt. Medan de andra eleverna som uppträdde var uppklädda i klänningar kom jag i vanlig skolklädsel. Jag drog ner på festligheten. Han sa dessutom att man undrade varför jag stod på scenen, var jag en IB-elev eller var jag bara en kompis åt en IB-elev som ställde upp på att sjunga? Han tyckte att jag behövde smälta in mer och anpassa mig för eventet. Han sa "du kan ju vara vacker, du måste vara förberedd". Själv berättade jag att jag hade slutat skolan klockan fem efter tre timmars rep med kören. Inte hunnit åka hem emellan därför att jag skulle vara på skolan halv sex och föreställningen skulle börja sex. Jag hade ingen tid att åka hem och byta om. Då sa han istället att jag skulle ha tagit reda på det i förväg vilken klädsel jag skulle ha haft, jag skulle ha pratat med min musiklärare eller någon om det. 
 
Jag blev så otroligt ställd av hans uppläxning - om min klädsel. En samhällskunskapslärare säger sånt här till mig. Vad fan ska jag svara då? Han ska lära ut i sitt ämne, inte uttrycka sina åsikter kring min klädsel om jag inte ber om det. Jag måste erkänna att jag blev sårad därför att då när jag uppträdde tyckte jag att min klädsel var passande. Det var lustigt att han klankade ner på mig. Mitt topp särskilt, den var figursydd, hade volang och spets i kragen och axlarna. Dessutom var det en mycket färgglad blus och inte ett urtvättat linne! Den blusen är bland de färggladaste jag har i min garderob, vad är det för fel på din syn!? Hur hade läraren reagerat om jag hade klätt mig i svarta strumpbyxor och lila horklänning? Eller trasiga jeans och glittrig topp? Är det okej att vara horig bara för att jag bär klänning? Är det okej att ha trasiga jeans bara för att jag har en festlig glittrig topp? Handlar det inte om vad jag är bekväm i? Jag kände mig snygg på scenen och kunde därför utstråla en självsäkerhet som stärkte min sång. Nu kommer han och säger att det var fult och jag ska klä mig i klänning? Jag tycker inte om att bära klänning. Jag har inte särskilt festligare toppar än den jag hade på mig på scenen. Ska läraren då kräva att jag går och köper nytt? Vilket kräk han är. 
 
Nej jag vet inte hur jag ska känna. Ni har väl åsikter om detta ni med om jag visar bilder på hur jag såg ut.
 
Lite närmare titt. 

Hårfix

Fick för mig ikväll att tona håret igen. Tonade det mörkare nån gång i oktober eller vad det va till min naturliga hårfärg. Jag är ju brunett ... vilket vissa inte har fattat haha. Men i och med att det är toning så tvättas ju färgen ur. Stod på Konsum i 40 min och försökte välja en passande färg och jag kan säga att urvalet bland bruna nyanser inte var många. Men jag ville göra det ikväll i vilket fall. Så jag hittade en kastanjebrun färg. Hoppas den inte är för röd. Mamma vet inte att jag ska tona det, hon brukar alltid ha sista ordet över sånt här. Men ikväll är kära mor och tränar och pappa han bryr sig inte vad jag gör med mitt hår, han räckte bara fram pengarna. Haha. 
 

?

Alltså jag vet inte vad jag ska tycka. Vad är det här? Fråga mig inte hur jag hamnade på den här sidan av youtube. Haha.
 
Spola fram till mitten så hänger ni med.

presenter

Mina otursmorgonar börjar rada upp sig. Idag hade jag en härlig sovmorgon. Hade planerat min outfit utifrån mina stövlar som jag skulle ha på mig idag. När jag är klar och tar på mig dessa fuckar dragkedjan upp sig och går sönder helt. Man kan ju tro att ett par stövlar från Gant ska klara sig längre! Blev så otroligt irriterad. Fick byta skor och därmed min tröja också till en skjorta istället. Springer ut till bussen rädd för att missa den. Istället får jag stå i 40 min och vänta på den. På dessa minuter ska TVÅ bussar hinna köra förbi mig. Inte ens EN gjorde det. Så jag fick ta första bästa som dök upp vilket resulterade i att jag fick gå in från stan. Höll på att frysa ihjäl på vägen till skolan. Mina tår och ben var helt bortdomnade. Tack vare bussjävlarna blev jag 40 min försenad till min lektion där jag hade en uppsats att skriva. Missade alltså det tillfället. 
 
Träffade Rebecca idag! Har saknat henne så mycket. Hon gav mig en försenad födelsedagspresent, ett halsband i silver. Jag föväntade mig verkligen ingenting, så detta var verkligen uppskattat! Så enkelt men så fint. Fick dessutom en Marabou, vilket inte var helt nödvändigt ... Åt upp den på fysklektionen. Fan också. 
 

snöig morgon

Okej jag hade en stressig morgon idag. Fick för mig att ha vågigt hår så jag trixade lite med plattången. Men när jag hade gjort ena halvan av huvudet såg det bara så fruktansvärt risigt ut. Jag ville ju få fram den där beach-looken som jag har lyckats med förut. Men inte denna gång. Så jag bestämde mig för att platta håret. Det tog EVIGHETER att platta till det som jag tidigare hade lockat. Ena sidan var platt och perfekt. Andra halvan av skallen var bara rufsig. Typ sidknullrufs. Stod i en halvtimma och försökte rätta till mitt misstag. När allt väl var plattat såg allt bara fel ut. Det såg ut som om jag hade en tajt brun mössa på mig för att mitt hår var så volymlöst och platt. Tillslut blev jag arg och en vanlig hederlig hästsvans fick duga. 
 
Till råga på allt hade mina svarta byxor krymp. Kunde knappt få på mig dom! Jag var fullkomligt andfådd efter kampen. Sen så kunde jag inte knäppa dem. Hur kunde det här ske? Innan tvätten satt de jättebra och var lagom stretchiga och bekvämt lösa. Nu hade de liksom krymt flera storlekar. Sen kom uppenbarelsen. Jag hade tagit byxorna ur torkskåpet. Och tagit mammas istället - som är en eller två storlekar mindre än mina. Så frustrerande
 
Insåg då på morgonen att jag skulle missa bussen. Hann äta lite yoghurt och packade ner två mackor. Klev ut genom dörren där det var två decimeter snö. Jag hade låga skor och direkt packades de med kall snö tillsammans med mina stackars torra strumpor. För att undvika ännu mer snö fick jag skutta runt i snön och såg ut som en galen kanin för att kunna ta mig från mitt hem till busshållsplatsen. Mitt i oturen var skolbussen försenad och jag hann med! ... Men jag blev ändå försenad 30 min. 
 
Fattas bara detta i snökaoset. 

sliskigt

Ganska okej dag. Frös som sjutton i skolan. Hörde från mamma som var på föräldramötet att det är något fel på deras värmegrej och att de håller på att fixa det. Tydligen har det varit enda ner till 13-15 grader i vissa klassrum. Det har märkts kan jag säga! 
 
Följde motvilligt med till gymmet med Karl och Joacim. Hade liksom inga skor så det kändes ganska mesigt att hasa runt i strumpor. Men jag körde på. Jag valde att köra de övningar som de gjorde. Denna dag fokuserade de på biceps och stod framför spegeln och gjorde en massa grejer som jag fick lära mig idag. Ganska kul faktiskt. 
 
På väg hem lyckades jag hitta en plats på den packade bussen. Mitt framför ett par. Först gav de varandra en ganska oskyldig puss, liksom vilka par gör inte det offentligt? Så jag tyckte det var sött. Men sen så fortsatte de att pussas och nästan hångla mitt framför ögonen på mig. Jag tyckte det var så obekvämt att jag satt tryckt mot rutan och kollade ut medans jag lyssnade på musik för att slippa höra deras puss- och smack-ljud. Under hela resan var pojkvännen så himla jobbig, han kunde liksom inte sluta pussa på henne. På munnen, i pannan, på kinderna. Han var så jäkla klänging. Hon bara satt där som en grönsak och tog emot allt utan något särskilt ansiktsuttryck. Nej det var verkligen svårt att koncentrera sig på annat. Inte för att jag vill sitta mellan dem men jag hade ju ingen egen att gosa med. Ingen rolig resa. 
 
Hade trevligt i lördags. Yes.

master chef

Oh gud. Min helg har varit fullbokad från början till slut. I lördags var det släktkalas vilket innebar matlagning precis hela förmiddagen och eftermiddagen. Jag började till och med med efterrätten i fredags kväll. 
 
Min förrät var riktigt god. Fetaost inlindad i bacon och hela paketet var sen stekt. Till det fick man vitlöksbröd direkt från ugnen. 
 
Min kvällsfavorit var huvudrätten! En paj med skinka, kassler, bacon och hackad spenat. SÅ OTROLIGT GOD. Munorgasm typ. Tänk att jag hade lagat den. Score! Jag som suger på att laga mat ... 
 
Efterrätten var väldigt god. Vit chokladpannacotta. Mums. Men det var en sak som inte stämde. Eller två saker. Fick ju för mig att piffa till pannacottan med ett tunt lager choklad ovanpå. Så jag smälte vanlig blockchoklad i vattenbad. För att spä ut den lite funderade jag på att hälla i vispgrädde. Frågade pappa om det gick bra, han bah jo kör på! Hällde i knappt 1/5 deciliter och den smälta chokladen blev helt förstöd. Från att ha varit en vacker smält massa blev det till en mousseliknande fast massa. GAAAHH. Det var liksom 200g choklad där, förstörd. Behövde den såklart så jag försökte fixa det. Med mer vispgrädde. Då blev den lite lösare, men det var verkligen inte vad jag ville ha. Det fick duga. Förutom chokladtopping körde jag på ett tunt lager saft från hallon. För att få bort saften kokade jag hallonen. Slutade med att jag kokade sönder hallonen och fick istället en fet geggig massa av saft och mosade hallon. Det fick duga det med. Förstörd choklad och geggiga hallon. Yay. 
 
Till fikat lite senare gjorde jag dessutom chokladbollar som var doppade i choklad. De var riktigt goda de med! Jag provade att göra dem för några veckor sen och jag åt upp 6/9 jag hade gjort. Japp, så goda var de. De var stora också ... 
 
RSS 2.0