Starkare

Vad är det som definerar en som stark? Nej nu handlar det inte om träning igen. Mentalt stark tänker jag på. Jag har sett flera tjejer som säger att de är starka men så vet jag precis vad som gör att de bryter ihop, och då kan jag räkna upp en hel del. 
 
En sak som gör att man är stark tror jag är att man står upp för sig själv. Nej, inte att försvara sitt vårdslösa beteende med att man är "sig själv". Att stå upp för sig själv är handlar väl om att man säger ifrån när någon behandlar en illa? Ibland känner jag att jag är rätt bra på det. Ett, jag tog avstånd från mitt ex när han betedde sig som ett rövhål. Två, tar avstånd från en gammal vän som numera tror hen är bäst i världen och trycker ner andra omkring sig. Tre, jag är  nära att ta avstånd från en ytterligare. Men med ord har vi lyckats trassla ut det. Fyra, den människan har jag försökt slippa men hen finns alltid där i alla fall. Det finns nog fler exempel i mitt liv, men allt handlar om att inte låta negativa personer förstöra för en. Man får stå upp för sig själv och säga, jag förstjänar respekt och att må bra. Därmed inom gränser så att andra också får samma respekt och mår bra. Ibland är det enklare att säga ifrån, man får öva på det. Enklare är det nog om man har ett helhetsperspektiv på situationen och vet konsekvenserna av det. Svårare är det om man säger ifrån och är rädd för vad som kommer att ske efteråt. Ofta brukar jag överväga om en person har övervägande dåliga egenskaper eller övervägande bra egenskaper. Ligger det precis på den hårfina gränsen så är det så oerhört svårt att bestämma sig - ska jag ta avstånd från personen eller inte?
 
Inlägget avslutar jag med en bild som gör mig glad. Saknar den här skrutten så mycket!
 
 
 

Bra avslut på dagen

Jag vaknade lite tidigare idag för att inte bara göra frukost utan också prova att göra kesoplättar, eller vad de nu heter. Ser ut som väldigt tjocka pannkakor med keso och stekt bacon i. Men det blev det inget av utan jag fixade mig och skulle äta min nya frukost. Innan kände jag mig otroligt hungrig men också väldigt illamående. Oftast brukar det bero på att jag är så hungrig. Efter att jag hade ätit turkisk yoghurt (inte alls gott) så gick det inte över som jag hade hoppats på. Så jag la mig i sängen och vilade, somnade efter en stund och väntade på att det skulle gå över. Senare lyckades jag ta mig till skolan!
 
Jag har varit hemma en stund sen jag kom hem från gymmet. Idag tränade jag bröst och triceps samt lite mage. Just vid ett sånt här pass brukar jag inte få upp pulsen särskilt bra, troligtvis för att bänkpress och andra liknande övningar inte är lika intensiva som ben- och ryggövningar. Mitt eget bästa tips för att få igång pulsen och att få den att vara hela passet ut är att alltid värma upp. Låter astråkigt men det räcker med 5-7 min. Om jag inte har en högre puls så känns det inte som att jag ger allt, helst vill jag svettas lite också. Jag blir helt enkelt mer taggad om jag har högre puls. Idag var jag på bra humör och kände mig pigg men den högre pulsen höll sig inte i ordentligt så det blev lite färre kalorier bräna. Brukar sikta på att alltid träna bort 500kcal. Ett lite lättare pass som detta helt enkelt. 
 
 
Ibland ser man lite intressanta människor på gymmet. Häromdagen var det en man som läste tidningen mellan sina set, en annan man bar helgråa tajta byxor och jag tänkte direkt att det kommer bli en stor mörkgrå fläck när han svettas mellan benen. En annan gång var det en väldigt tanig kille som skulle lyfta en väldigt stor hantel upp i luften. Det slutade med att när han stod med den i luften, tappade han balansen och ramlade bakåt. Han envisades med att inte sänka vikten alls. 
 
Sensorn som sitter under bröstet! ... Och jag som spänner mig. 
 
 
 

Fantastico!

Sen jag läste om det fantastiska mjölet, kokosnötsmjöl, så kunde jag inte sluta tänka på att använda det. Sagt och gjort så har jag bakat hela kvällen. Gud så lång tid det tog. Men det kanske bara är jag som är oerfaren bagare? 
 
Vanligt vetemjöl har inget bra innehåll om man vill hålla sig borta från kolhydrater. Jättemycket kolhydrater, ganska lite protein och nästan inget fett alls. Det finns ganska lite att bli mätt på med andra ord. Det här kokosnötsmjölet har då istället mer fett, ännu mer protein och så lite som 4g kolhydrater/100g jämfrört med vanligt vetemjöl som har 63g/100g. Jag som tidigare har varit (fortfarande är) en massiv brödälskare har haft lite svårigheter att inte vattnas i munnen så fort jag ser en macka eller bröd. Nu kan jag med gott samvete äta mitt nybakade bröd och veta att det innehåller det bästa av två världar. 
 
 
Receptet är taget från Lchf-bröd.se
 
15-18 ägg beroende på storlek
75 gram smör
0,5 tsk salt
2,5 dl  kokosmjöl (Det är EJ detsamma som malda kokosflingor)
1 msk bakpulver
Avlång metallform i storleken 1,5 liter

Sätt ugnen på 175° C. Vispa äggen pösigt, helst med elvisp. Smält smöret och rör ner i äggen. Blanda salt, kokosmjöl och bakpulver. Rör ner torringredienserna i äggsmeten. Häll smeten i en välsmord avlång metallform. Vill du underlätta uppstjälpningen av LCHF brödet kan formen kläs med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått fin färg, ca 40-45 minuter. Använd provsticka för att känna om brödet är färdiggräddat.

 

 

Brödet var ganska kompakt och bara en liten bit mättade en hel del. Smaken var lite lustig, men inte äcklig, inte alls. Tror det kom lite utav alla ägg tror jag, och man kan känna en lätt kokosdoft vilket är gott. Sammanfattat var brödet helt okej. Blev sugen på mer efter att jag redan hade tagit två skivor. Detta är ju lätt bättre än inget bröd alls. 

 

Brödets näringsvärden:

Kcal/100g: 186 Vanligt bröd ligger på 240 kcal och uppåt

Protein/100g: 12.54g Typ bara kvarg som har så mycket, haha

Fett/100g: 14.66g Superduper

Kolhydrater/100g: 1.32g HUR LITE?? Jösses.

 

16 ägg är mer än man tror. Det fyllde upp en halv bunke och efter en kvarts vispande fick jag byta bunke. Självklart så brände jag mig på ugnen och vipps så hade en blåsa uppstått på en halv sekund. 2.5 dl mjöl till smeten är ungefär halva mjölpåsen så det lär ju inte räcka länge ... 

 

Träningsklocka

Att sluta tidigt är väldigt skönt främst för att man får mycket tid över efter skolan, i mitt fall är det träning. Jag kom hem vid fem snarare än halv åtta. Idag var min huvudövning marklyft vilket innebär ländrygg och baksida lår. Rumpan tränas också en hel del av den här övningen förutom träningsvärken igår så har jag ännu mer träningsvärk i rumpan idag. Helt slutkörd röv. Imorgon har jag "rump/benvila" men på torsdag är det framsida lår och rumpa igen. 
 
Som vanligt när jag tränar numera så använder jag mig av min träningsklocka. Den ser ut som en vanlig (men lite snyggare) digital armbandsklocka. Utöver det så måste man ha ett band under bröstet med en sändare som tar skickar och tar emot elektriska impulser och skickar signalerna till klockan. Klockan tycker jag är hur bra som helst och kan visa en massa saker. Det bästa är att man kan skapa sig ett eget träningsprogram anpassat precis efter en själv. Mitt mål är att bränna fett och det finns en sån funktion på klockan. Klockan ger då riktningar på hur mycket jag ska träna. Enligt träningsklockan ska jag träna 4h 45min /vecka och bränna 2550 kcal /vecka. Detta är grunderna men det finns även ett till mål som jag ska uppnå för att just höja fettförbränningen och det är att hamna i rätt pulszoner. Jag ska ha en puls på 120-139 2h 10min / vecka och en högre puls på 140-159 2h 35min /vecka. Det finns en tredje zon, puls mellan 160 och 179. Där ska jag inte alls ligga, utan vid den pulsen öka bara sin maxprestation. Det är lite trixigt att hamna i rätt zon de första gångerna man använder klockan. Efter ett tag får man in vilka övningar som höjer pulsen mer eller mindre. Det är rätt kul faktiskt!
 
 
 
Självklart är det kul att kolla hur mycket kalorier man bränner. Vanligtvis bränner jag ca 500 kcal på enbart ett gympass. Vem trodde att man kunde bränna så mycket genom att bara lyfta vikter? Anledningen är ju att min puls är ju högre än vid vilopuls vilket är ett tecken på att jag anstränger mig. Inget konstigt? Är jag latare så sjunker det till 400 och är jag piggare och har väldigt hög puls under större delen av gympasset så kan kaloriförbränningen gå upp mot 600-700. Hur länge jag gymmar varierar lite. Vanligtvis ca en timma. 
 
 
 

Träning och mat

Direkt efter skolan gick jag till gymmet. Jag har gjort ett nytt upplägg på mina träningspass. Idag var huvudövningen squats som främst tränar framsida lår och rumpa. Utifrån fyra basövningar som träffar särkilda muskelgrupper har jag skapat mitt eget schema. Idag var det alltså framsida lår och rumpa. Någon kanske undrar varför jag inte tränar baksida lår också men den muskeln tränas när man kör deadlifts/marklyft. Imorgon blir det då baksida lår och ländrygg som också träffas av den övningen. Övre rygg lägger jag in på ett separat pass med biceps också. Huvudövningarna jag går efter är squats, marklyft, axelpress och bänkpress. Dessa blir ju fyra separata pass. Ändå har jag valt att träna sex ggr/vecka vilket resulterar i att jag kör två squatpass och två marklyftpass. Mitt nya schema känns jättebra och jag ser fram emot det. Det som fattas är bara kosten som jag nu har tagit tag i. 
 
Om inte mamma lackar ur, så har jag bestämt mig att försöka ta med mig mat hemifrån varje dag. På så vis har jag exakt koll på vad jag får i mig. I skolan brukar det serveras bra och hälsosam mat, men jag vill bestämma själv hur mycket kolhydrater, fett och protein jag får i mig. Jag vill fokusera på att få i mig så pass lite kolhydrater som möjligt (att totalt undvika det är ju omöjligt) därför att då tar kroppen från fettreserverna istället. Fett gör en otroligt mätt, prova att äta 100g ost så kan ni känna hur det känns. Protein är också mättande. Ju mättare jag känner mig desto enklare har jag att avstå sötsaker. Det känns som att det här kan gå ganska bra. Jag måste ju trots allt komma i min balklänning. 
 
Kvällens måltid bestod av en köttfärsbiff med ost på och fetaost inlindad i baconskivor. Det räcker definitivt med fem bitar fetaost/bacon. Det är otroligt mättande och är dessutom väldigt salt för min del. 
 

Vänner och dylikt

Alla som är i ett förhållande uppmanas väl nån gång att inte tappa kontakten med sina vänner. Det stämmer ganska bra att man vid de flesta tillfällen bör ta vara på sina kompisar. Många gånger har jag hört, och själv sagt, att om det nån gång tar slut så kanske du inte har dina vänner kvar. Finns det någon skillnad mellan att aktivt välja sin pojkvän framför vänner och att omedvetet göra det? Blir jag tjejen som alltid hänger med sin pojkvän eller blir jag tjejen som gör vad som känns rätt - följer sin magkänsla?
 
På senare tid har jag märkt att jag har allvarligt börjat fundera över mina vänner. Vilka jag bör umgås med för att jag ska må bra som person. Jag är medveten redan nu att Oscar gör mig väldigt glad och skulle många gånger om välja att umgås med den personen framför att göra andra saker med andra. Kanske beror det på att jag hellre myser med den jag tycker om mest än att gå ut på krogen eller ha en tjejkväll där man bara sitter och snackar skit? Jag tycker om att umgås med personer som jag har en djup relation med så att det känns äkta när man umgås. Det är få personer som jag är så nära med och dom träffar jag ganska sällan. Vänner som bara ger mig en ytlig relation ger mig ingenting. Jag är nöjd med vad jag har för tillfället och därför tror jag inte att jag anstränger mig för att lappa ihop de krackliga relationer som har utvecklats till något ytligt. Nej jag är inte tjejen som alltid hänger med sin pojkvän, jag är den som väljer att umgås med den som får mig att må bra. Ändå kan vi bara umgås på helger.
 
Jag tog upp ämnet med O lite försiktigt. När vi dejtade umgicks han lite mer med sina vänner och var ute lite oftare. Jag föreslog - "Vill du inte gå ut och träffa dina vänner lite oftare? Vore tråkigt om ni gled isär ..." Nu efter att jag har rabblat för mig själv här på bloggen så kanske det är lite likadant för O som för mig. Han hade svårt att svara på mina frågor och påståenden. Till slut sa han med puppy eyes - "Jag tycker så mycket om att vara med dig". Då smälte mitt hjärta.
 
O är den mysigaste människan jag har stött på. Han är nästan gosigare än vad jag är. Det händer att vi ligger sked och sover middag minst en gång per helg. Ofta är det han som kommer och säger "ska vi mysa?". Typ så här:
 
 

Blekis vs Brunis

Sandra kom hem efter att ha varit utomlands under hela vintern, självklart ser hon ut som en jäkla pepparkaka i klassrummet. Smart drag att se fräsch ut bland oss andra fesiga ansiktsfärger. Nadja som är halvindier är ju brun året om och HON av alla människor känner sig blek, ändå är hon nästan brunare än Sandra. Hon kläckte ur sig häromdagen att hon skulle gå och sola solarium. DET, om något, är ej rättvist. 
 
Jag tänkte ta upp kampen om hudfärg, sätta mig in i den och bli en del av samma fräsch-het. Med andra ord bör jag börja sola. Men alltså jag är så jävla lat. För det första så är jag snål. Från egen statistik lägger jag tydligen hellre pengar på mat. Sammanfattningsvis vill jag hellre vara tjock och blek än slimmad och solkysst. (Solariekysst i det här fallet..) Jag solade förra veckan EN gång. Jag låg där och filosoferade och viftade med tårna i takt till musiken som spelades i mina öron. En liten skillnad blev det, men det synns bara om man jämför min vita rumpa men min nysolade bara lite mindre blekare hy ovanför. Ett resmål utomlands skulle inte sitta fel, dessutom fixa brännan snabbt och enkelt. Ge mig pengar tack. 
 
Jaha. Häromdagen gick jag på stan och spenderade mina pengar på kläder för en gångs skull. Det blev ... tre (?) plagg tror jag. En jättefin marinblå blus, en mörkblå kofta/jacka, båda från Gina och en svart blus från H&M. Äntligen lite nya fina kläder. 
 
 

Erkännande

Gud vad jag har tråkigt om kvällarna när jag inte är i skolan och när jag inte gör läxor. Jag borde göra läxor men det är så tråkigt så det är uteslutet.
 
Jag tränade efter skolan så nu är det avklarat. Jag åkte hem och åt framför tv:n. Sen satt jag där så länge att kroppen fick ont. Nu har jag så ont i pekfingret från att ha skrollat sida efter sida på den där jävla 9gag. Och för att stilla min sockerabstinens så har jag knaprat på chilinötter. Kommer jag inte på nåt att göra så går jag väl en omgång i skafferiet och kylen för att se vad man kan äta. Alltså jag kan inte bli mer ärlig än så här. Det här är typ vad jag gör om kvällarna. Igår spelade jag sims hela dagen när jag var ledig. Alltså ... 
 
Egentligen har jag ingen större lust att avslöja detta men jag känner att jag bör få lite diciplin på mig själv och motivation från andra som kommer ge mig snea blickar om jag rör nåt godis. 
I höstas köpte jag min balklänning som är så underbart vacker. Den satt väldigt tajt då, helt precis. Tanken var redan då att jag skulle bli lite slankare bara. Nu, fyra månader senare, har planen helt gått andra vägar. Alltså helt fucking motsatt håll. Istället har jag gått upp nästan tre kilo och häromdagen kunde jag inte stänga min klänning. Dragkedjan gick inte ens en fjärdedel upp på ryggen. Oerhört pinsamt. Jo för min del värkar det som om mitt fett lägger sig på ryggen. När jag går upp blir alla mina tröjor tajta över ryggen. Lite kring magen, jovisst, men den håller sig någorlunda platt i alla fall. Så nu vet ni. Än så länge har jag bestämt mig att bara äta "onyttigt" på lördagar och att träna sex dagar i veckan. Jag har tränat så pass mycket förut och nu får jag inte lata till mig. Skäll på mig om jag ens kollar på chokladbollar. 
 
Jobbigt att erkänna att jag är för tjock för min balklänning. Haha alltså det låter ju bara tragiskt. 
 
 

Here

Jag skulle ju uppdatera om klockan o lite andra grejer men jag försvann nog till Oscar istället den dagen. Nu sitter jag i alla fall här och har inte mycket för mig så jag kan lika gärna skriva lite.
 
Sista terminens första dag och jag börjar lite skämtsamt fundera på om jag börjar bli deprimerad. Jag vaknade upp och steg lättsamt upp för att göra mig iordning. Igår köpte jag två nya sminkprodukter (en fick jag från Oscar) varav en från Smashbox. Så jag var lite ivrig att få prova den och fixa mig fin. Väl i skolan så dämpas den lilla glädje jag hade av att jag känner mig så ensam och energilös. Jag har ingen ork att vara i skolan längre. Jag har ingen särskild glädje att dela med mig av till dem omkring mig. Ibland undrar ja vilka som är mina riktiga vänner, inte att det är nån som är falsk mot mig, men vem det är som faktiskt bryr sig att man är där eller inte. Känns som om det är så mycket som har förändrats sedan 3:an började. Jag hade väldigt kul i början men sen har det bara blivit sämre. Den som stod mig närmast har förändrats och jag vet inte hur jag ska bete mig gentemot den personen längre. Det är bara awkward i det här läget. 
 
Under lovet har jag umgåtts otroligt mycket med Oscar. Nästan varje dag faktiskt och det finns nog ingen annan jag skulle vilja ha gjort det med. Nu jobbar han och jag är i skolan. Helgerna bli nu nån slags paradisflykt från den tråkiga verkligheten.
 
Fick precis en impuls att möblera om i mitt rum. Det är lite som ett minivardagsrum med tvbänk, bok/dekorationshylla, tavlor, skrivbord, fåtöljer och en bred säng. Får se vad jag kan hitta på. 
RSS 2.0