Fantastico!
75 gram smör
0,5 tsk salt
2,5 dl
1 msk bakpulver
Avlång metallform i storleken 1,5 liter
Sätt ugnen på 175° C. Vispa äggen pösigt, helst med elvisp. Smält smöret och rör ner i äggen. Blanda salt, kokosmjöl och bakpulver. Rör ner torringredienserna i äggsmeten. Häll smeten i en välsmord avlång metallform. Vill du underlätta uppstjälpningen av LCHF brödet kan formen kläs med smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått fin färg, ca 40-45 minuter. Använd provsticka för att känna om brödet är färdiggräddat.
Brödet var ganska kompakt och bara en liten bit mättade en hel del. Smaken var lite lustig, men inte äcklig, inte alls. Tror det kom lite utav alla ägg tror jag, och man kan känna en lätt kokosdoft vilket är gott. Sammanfattat var brödet helt okej. Blev sugen på mer efter att jag redan hade tagit två skivor. Detta är ju lätt bättre än inget bröd alls.
Brödets näringsvärden:
Kcal/100g: 186 Vanligt bröd ligger på 240 kcal och uppåt
Protein/100g: 12.54g Typ bara kvarg som har så mycket, haha
Fett/100g: 14.66g Superduper
Kolhydrater/100g: 1.32g HUR LITE?? Jösses.
16 ägg är mer än man tror. Det fyllde upp en halv bunke och efter en kvarts vispande fick jag byta bunke. Självklart så brände jag mig på ugnen och vipps så hade en blåsa uppstått på en halv sekund. 2.5 dl mjöl till smeten är ungefär halva mjölpåsen så det lär ju inte räcka länge ...




