Lite nytt jag glömt att visa.

Just det, jag kom på att jag inte har visat det jag köpte i USA. När jag kom hem från resan la jag ut alla saker på min säng och lyckades täcka hela sängen. Då insåg jag vad mycket jag hade köpt! Tyvärr glömde jag ta bild. Lägger upp nån dagens outfit när jag väl har på mig nåt nytt därifrån. Good? Yes indeed.

Bland annat köpte jag denna otroligt mysiga stickade tröja där (bilden nedan)(en ordentlig bild ska visas framöver på tröjan). Forever 21. Min absoluta favorit i garderoben ... om inte min fantastiska nya höstjacka som också köptes i Kalifornien. Den ska användas jäävligt flitigt i höst.

I en gränd på stan i Santa Barbara. Så jäkla mysigt!

Det är faktiskt rikigt kul. Jag lovar.

Fick nyss ett email från min ridlärare om att jag ska flytta upp till den högsta juniorgruppen på ridningen! Weeii! Jag menar, jag började för ett år sen i nybörjargrupp bland vuxna och har inte hoppat upp nån grupp sen dess och nu plötsligt ska jag vara med i den högsta inom juniorerna. Plus att Matilda, som har ridigt i typ 5 år, är med i den gruppen. Askul. ^^ ;D

Dessutom har min ridlärare undrat om jag ska bli fodervärd. För er som inte vet vad det är så är det när man tar hand om en specifik häst varje helg eller varannan och rider den på varje lektion. Man kan säga att man hyr hästen under de tillfällen man ska använda den. Typ-ish. Det är rätt kul faktiskt, men lite större ansvar men jag känner att jag hellre tar ett helgjobb för jag vill ju tjäna pengar! (Håller på o letar extrajobb för tillfället). Så jag får se hur det blir med det. 

Förresten! Jag har gått och klurat på om jag ska byta design på bloggen. Känns som om det börjar bli läge för det. Borde ju passa på medans jag inte har särskilt mycket läxor.

Förövrigt är allt lugnt. Livet är bra och jag är nyfiken på vad som väntar under gymnasietiden.

Aj. Mina ögon.


Usch, jag är så trött. Behövde bara skriva klart ett vykort (??)(försök läsa det!) på franska till franskan imorgon. Rätt klurigt. Haha, jag skrev till Marie Antionette (som jag bestämde bodde i Kenya) om att jag hade varit på Madagascar (??). Sen så kom jag på att vykortet hade en bild med Paris på. Awkward moment i hjärnan? ....  Äsch, hittade på att jag hade köpt vykortet av en man på gatan, blah blah blah. Knasigt.

Nu ska jag SOVA. Jag kan knappt hålla ögonen öppna för det sticks så mycket i dem. Ja, jag vet, jag är absolut ingen nattuggla. Blä.

Stadens diamant.

Några nollningsbilder bilder från förra fredagen (den 19:e), i onsdags (den 24:e) och i fredags (den 26:e). Bilder lånat från Foto Faddern - Alma Olofsson.








Gissa vems skylt denna egentligen är?? Heehee ...
Katedral är stadens diamant.

Resultatet från tandställningen!!!

Att ätligen sitta där i stolen bakåtlutad hos tandläkarn och veta att tandställningen ska bort för evigt är en riktigt bra känsla. Och vad snabbt och enkelt det gick! Hon tog bara fram en tång och knipsade av alla "ploppar" med metalltråden i och allt. När en sån stor sak som en hel tandställning åker ur mun på en känns det som kinderna faller innåt och att man inte har några tänder kvar. Jag menar, jag kunde ju inte känna dem! Eller jo, det fanns ju nåt hårt där, men tänderna var ju så lena så de kändes inte mot insidan av kinden. Jättelustigt! Tandläkaren putsade bort limmet och allt smut som eventuellt hade lagrats runt "plopparna". Mina tänder blev skinande rena! Jag gick ut från tandläkaren supernöjd och vart jag än såg ett fönster checkade jag in mina tänder på vägen till skolan. Det var ju så ovant att se mina egna tänder ljusa och vita istället för gråa och mörka, för när man ser mitt leende på långt håll (med tandställningen på) så ser man ju inte mycket av tandställningen, bara en massa mörkt.

På kvällen skulle jag dit igen för att limma dit en metalltråd längs de undre främdre tänderna i underkäken samt få en bettskena. Denna skena ska jag ha i fem dygn i streck, därefter ska jag ha den om nätterna i ca 2½ år. Och metalltråden ska sitta kvar tills jag blir 25 eller nåt sånt ...

Här har ni resultatet!!


Bettskenan som ska motverka att tänderna faller tillbaka till ursprungsplatserna under dessa två år.


Metalltråden som ska hålla de nedre tänderna på plats.


De två sista bilderna är med bettskenana på.

På en buss.

Jag sitter på bussen hem från stan för tillfället. Har suttit en bra stund på Espresso House och snackat en himla massa roligt med några tjejer i klassen. Väldigt kul att vi kommer så bra överens och att vi kan ha roligt tillsammans. Snackade även en massa skvaller. Brukar inte va den som intresserar mig för sånt just för att det mesta inte angår mig men idag gick det ju bara inte att inte låtsas höra. Askul. :D

När jag väl är hemma tänkte jag visa mina nya tandrader. Heehee, kul va??

Yo got sum bling bling?

Krokigt. Hade ännu inte satt dit nedre tandställningen.

DENNA DAG. DESSA TIMMAR. Äro de siste i mitt lif som jag skall ha detta skot i min käft.
JAAAAAAAAA!!! KAN MAN VARA LYCKLIGARE??

Imorgon ska jag upp tidigt klockan 6 för att vara hos tandläkaren kl 07.10. Där och då ska denna förbannade tandställning bort ur min mun, detta skrot som har fått mina tänder att värka, skapat tiotals blåsor i min mun, fått mig att se ut som en nörd, och varit allmänt förjävlig. Trots detta har det hela varit värt det därför att detta bling bling har faktiskt gjort så att jag ser normal ut i munnen. Och kanske till och med hjälpt till med leendet så att detockså ser normalt ut. Fräsigt!

Gymmet.

Satte mig vid tvn medans jag åt lite och precis då började Alla vi barn i Bullerbyn på barnkanalen! Snacka om nostalgi! Kunde inte dra mig ifrån tvn förns jag hade sett klart på det, haha. Så nu sticker jag till gymmet som jag har lovat mig själv. Förra gången körde jag kondition, denna gång blir det styrka.

Aldrig nöjd.

Jag är ensam hemma för tillfället. Idag är det tänkt att jag ska åka och träna men istället sitter jag här och äter m&ms. -.- Jag har en del andra saker att göra, som för det mesta är tråkigt.

Igår organiserade jag runt lite bland alla bilder på datorn och rensade bilderna från mobilen. Då får jag syn på alla gamla bilder på mig när jag har mörkare hår. Nyss började jag plötsligt sakna att ha kortklippt och brunt hår. Att jag aldrig kan bli nöjd med mitt hår.

För tillfället är jag mörkblond. Kanske skulle jag passa i denna frisyr nu när jag har ungerfär samma hårfärg som henne?


Skor i mängder.

Det börjar lutar mot höst och jag är ute efter ett par höstklackar. Eller ett par boots. Är det bara jag som lite smått längtar till hösten? Det är ju otroligt mysigt med höst! Jag skulle jättegärna vilja ha dessa, för de är ju dösnygga! MEN. Jag vill inte köpa dom för det är ju så många som har såna svarta. (Plus att de är lite last year, haha) Lösningen är denna sko men i annan färg eller en helt annan sko. Typ som ljusbrun eller militärgrön. Fettcowlt.




Annars har jag spanat in dessa. Det är rätt många och jag hoppas verkligen att de har dom i butik så att man kan prova alla på plats. Annars får jag väl köpa mig ett par i Stockholm i slutet av september. Men det är långt dit wööööh.

På bild.

Tur att det var varmt igår kväll, annars hade jag frusit häcken av mig. Roligast igår var absolut att bada i Filbyterfontänen. FETTkul. Inte nog med att det var knökfullt på ågatan där vi gick igenom sjungandes Katedrallåten och in mot Stora torget. Vi köre flyganfall i fontänen, HAHA. Dansade vals (?) på Stora torget med en skitsnygg föredetta 3a som hade varit fadder åt våra nuvarande faddrar. Gissar på att han var runt 20 men ack så snygg!! Satte mig på bussen dyngsur, heehee, hela jag hade ju badat med kläder o skor på. Så när jag gick i mina converse lät det squish squish varje gång jag satte ner fötterna. ^^

The french maid look - på bild.
Blivit mycket mobilbilder men har inte orkat ta kort med kameran när jag har varit så trött.

The french maid look.

Gör iordning mig för fullt inför det sista nollningstillfället ikväll! Det är fri utklädnad så jag kör på french maid-looken. Heehee. Jag ska käka lite o så innan jag drar. Får se om jag uppdaterar senare för att visa min outfit. Tippen kommer dessutom över runt sju, jag hittade en prinsessklänning i garderoben! HELT AWESOME.

Fixade med vännerna på Café Berget. Suuupermysigt.

Lilleskuttplutt.

Igår var det nollning med utklädnad! Jag hade fullt upp hela eftermiddagen med att hitta utklädningsgrejer på stan. På seneftermiddagen hade jag ca 40 minuter på mig att fixa mig och äta. Hann käka tre tuggor ris. Vi hade askul iaf. Vi sprang runt på stan och fick göra en massa pinsamma saker. Karl låtsades drunkna i Filbyterfontänen, jag sålde gräs, vi sjöng Katedrallåten på stan och tjänade pengar, skrek lite onödigt mycket och en massa andra dumma saker.

Ikväll blir det plugg inför ett läxförhör inom kemi som jag absolut inte har övat på. Det är imorrn som läxförhöret är till.

Jag var Lilleskutt!

Öhh.

Jag kom hem runt tio över nio efter att ha varit på gymmet en timma. Joggade halva vägen dit och sen ställde jag mig på löpbandet och sprang i (trumvirvel!!) 38 minuter i sträck! Inget stoppande eller paus what so ever. Mitt nya rekord! Bestämde mig denna gång för att slå mitt gamla vilket var 32 min och då hade verkligen kämpat för det. Att springa var så otroligt härligt, speciellt när man inte blir trött på direkten. Jag blev trött kanske efter 25 min. Och när jag var som tröttast, runt 35:e min, sprang jag ännu fortare och i uppförsbacke. Härligt!

Ok, nu till det som hände idag.
Våra faddrar vill att vi ska hälsa på dem, oavsett vad. Jag råkade få syn på Fadder Däng i matsalen. (En kille förövrigt). När han går förbi vårat bord viftar jag åt honom och ropar nåt (jag har för mig att jag inte sa nåt men det gjorde jag visst, råkade väl säga Joel eller nåt, vilket är hans riktiga namn). Men han verkar varken se eller höra mig så när han stod precis intill vårat bord för att ta mjölk slänger jag ut handen och viftar vilt med den i ansiktet på honom och ropar nåt. (Ännu en gång, jag har ingen aning om vad jag sa. Sa jag Fadder Däng eller Joel??). DÅ kollar han lustigt på mig, som om han aldrig har sett mig, och säger att han inte är Joel (han lät väldigt övertygad) ... Visst, det kunde ju vara en annan ... typ en tvilling eller bror eller bara en vanlig snubbe som liknade honom så fruktansvärt mycket. Jag kollade mig runt för att se vad alla andra vid mitt bord hade för ansiktsuttryck. Ingen verkade fatta. Ännu mindre jag. Jag har för mig att jag frågar nåt om han hade en bror eller nåt. Sen gick han. JAG FATTADE INGENTING. Jag menar, han intygade mig om att jag hade viftat åt helt fel person. Allt var så hopplöst.

Sen frågar jag på fb vad allt handlade om. Är det bara jag som fortfarande inte fattar om han är schizo (inget illa menat, det är absolut inget fel att ha kluvna personligheter ......) eller om han bara driver med mig?


To the gym.

Nu sticker jag till gymet (ska jogga dit) och jag är rätt taggad. Det ska bli så skönt! När jag kommer hem så ska jag berätta om en jättepinsam grej som hände idag. O_o


perplex

Snart skjutsar pappa mig till ridningen. Funderade imorse på att hoppa över o gå o träna istället. Träning känns som om det skulle funka just nu. I detta läge. Det enda sättet att tänka på nåt annat, att fokusera på nuet och träningen och inte det som har hänt. Det hände lite för mycket. Men jag kan inte skämmas för det. Det går inte ihop. Gymmet är ett väldans bra sätt att få ur sig alla känslor. Att springa på löpbandet eller crosstrainern tills man mår illa känns så mycket bättre än att handskas med jobbiga tankar och känslor. Men sen under dagen ångrade jag mig och ska rida i alla fall. Jag ser fram emot det. Jag ser fram emot att kunna fokusera på nåt som måste ha all min fokus. Om jag hinner så åker jag till gymmet imorgon. Längtar fruktansvärt mycket. Men sen så ska ju utklädnad till nollningen fixas.

Feeling.

Det var jättekul att träffa alla killkompisar igen från gamla klassen igår kväll! Jag insåg att jag hade saknat dom en hel del. Dock var jag lite borta och väldigt trött. Matilda och Malin kraschade in hos mig. Fick klagomål av grannen som sa att vi (MATILDA O MALIN, EHUM) var för högljudda. Tjejerna somnade inte för ens runt halv tre medans jag redan hade sömnat vid halv ett eller nåt. Vi alla låg ihopmosade i min säng - tre pers i min säng! Jävligt trångt. Och rätt varmt. Men det gick.

Hängde med tjejerna på stan också men var halvdöd. Jag fattar inte hur jag kan vara så trött. Jag var fettseg. Åkte hem runt halv fem. Gick av vid Becca för att berätta lite saftigt skvaller. Och nu är jag hemma och gör absolut ingenting. Okej, jo. Jag kikar på fb men det räknas inte, det ingår i "ingenting".

Just det. Köpte B&J och det var så underbaaart!! Himelskt. Provade en ny smak - Coconutterly Fair, och denna delar nog plats nummer ett med Phish Food.


*passande rubrik*

Det har hänt en himla massa saker denna första vecka, inte minst idag. Allt går så himla fort att jag inte hinner processa allt. Jag blir lite nervös och vet inte riktigt vad jag känner. Måste det gå så fort?

Nollningen igår var galen. Väldigt kul. Jag lyckades hålla mig någorlunda nykter medans de hällde upp öl och vin för fullt i våra glas. Vi körde en massa olika lekar. Vi sjöng (skrek) Katedralsången för full hals medans vi marscherade in på stans gator. Och skämde ut oss på olika allmänna platser. Fick lägga oss platt på mage mitt i folkmassan vid Bosses glassbar och sen krypa (medans människor glodde som galningar och undrade vad vi höll på med) längs gatan under tiden som faddrarna skrek på oss.

Ikväll träffas det gamla goa gänget. Vi kanske drar ner till stan efteråt.


The Nollning process.

Nu: Tagga inför ikväääll!!! (Trots att det är 12 grader ute och regnar)
Hade så roligt alla andra nollor! :D


Noll.

Ikväll är det nollning på g igen. Och det kommer bli "värre". Nu gäller det att leta fram cyklop, armpuffar (ingen idé att riskera drunkning när det regnar så mycket som det gör) o en himlans massa andra saker som folk normalt inte brukar ha på sig. Gymt med regn på nollningen.
Ännu en gång - vi får se vad denna nollning innebär.


Bilder från i onsdags.
Faddrarna! Assköna.  Bilderna tagna av Foto Faddern - Alma Olofsson. Tack för att jag får låna dem!






Today is thursday.

Jag är fortfarande rätt trött. Jag kommer vara det dessa två veckor antar jag. Mamma ville hyra film ikväll men jag vet inte om jag orkar det. Kommer troligtvis bara somna. Känner för att lägga mig runt 9 halv 10 trots att det är sovmorgon imorrn. Förövrigt sitter jag och käkar m&ms ur en gigantisk m&ms-påse som (från början) vägde 765 gram för att vara exakt. Sitter också och kikar på alla olika klassers scheman på skolan (mest för att jag är nyfiken och ska bli avundssjuk). Kom på idén att kolla upp mina vänners scheman på Berzan ("Vad tycker vi om Berzan? ILLA ILLA ...") så att jag möjligtvis kan ta bussen med dom hem någon gång.
Nollningen igår var väldigt rolig. Alla är asschyssta. Våran fadderklass är så himla skön. De har väldens sammanhållning och urhäftiga människor. Vi fick kravla runt på marken, klänga på varandra och en himlans massa andra saker. På fredag blir det nollning igen med det klassiska badet i Filbyterfontänen. Haha. Shit.

Idag var det aktivitetsdag som var lite sådär. Föreläsningen var rätt tråkig och fenomenmagasinet (?!) samt uppgifterna i vallaskogen var inte så storslagna, rätt lamt. Men lekarna med faddrarna var roligast. Lite "förenklat" om man säger så till skillnad från nollningen då lärarna inte är med. Våran grupp vann guld (SÅKLART). Vi fick doppa ansiktet i en hink i jakten efter en tugga på ett äpple för att sen leta efter en sockerbit i en hög med mjöl. Jag gjorde misstagen att leta med öppen mun. Vad mer kan jag säga? Det blev en jävligt äcklig mjölsmet i munnen ... och i näsan. Enough said.

Faddrarna har tagit en massa bilder o sa att de skulle lägg upp dom på fb. Får se när det händer. Snor lite bilder då o lägger upp här.

Annars - våra faddrar som också en gång varit nollor. Så sött. DET SKA BLI HÄMD.

Katedral

Jag har varit helt slut på kvällarna att jag inte har orkat uppdatera.

Första skoldagen var intressant. Det är då man ger folk runt en sitt första intryck och det är då andra ger sitt. Väldigt intressant. Det jag fokuserade på mest var såklart alla underbart snygga killar som går på denna skola. Det kryllar av hetingar. Jag menar, det är ju inte så att man var van vid det när man gick på Berzan. Det är underligt hur välklädda killarna är och hur snyggt de klär sig. Kan man kalla det snobbstil? Ledsen men ... smaskens! Och att inte tala om alla tjejer som klär sig i senaste modet. Competition! Kallas detta Katedralandan?

Igår och idag var det mer av en vanlig dag då vi inledde kurserna. Ikväll är det nollning på g i trädgårn. Får se vad det innebär.


Fundering.

Jag kom att tänka på en sak.

Jag undrar om jag kommer kunna hålla igång bloggningen under gymnasiet. Om jag hinner med dvs. Vi får se helt enkelt. Jag har lovat mig själv att jag ska plugga asset av mig under gymnasiet. Möjligvis skaffa ett helgjobb. (Anhthu ratade det. Hon tycker att jag borde vara social medans jag kan)

Home.

Vi landade i Sverige tidigt på morgonen igår. Jag sov som en stock på tåget ner till Linköping. Det var så skönt att kliva in i lägenheten igen. Hemma.

Jag träffade Anhthu en stund på eftermiddagen. Hon kikade på allt jag har köpt och så snackade vi lite. Jag var supertrött på kvällen men endå orkade jag hållla mig upp tills klockan elva. OCH JAG VAKNADE KL SJU. Vem fan vaknar så tidigt om man är pisstrött kvällen innan? Trots det gick jag upp. Och nu är jag lika trött igen. Har lust att lägga mig o sova igen. MEN, ska trägga Thu och Matilda för att leta lite skolgrejer till imorrn. Japp. Då är det skola. Och så har jag tandläkarn mitt i allt kl elva. Asså va? *Suck* Denna gång är det bara kontroll gissar jag men i slutet av Augusti (alltså om ca en vecka) så slits skrotet ur munnen på mig. YEEAAAH. (Jag har hört att det gör ont ... O_o)

En sån där remsa med kort som vi tog i en kortautomat. Hihi, skitkul! Men jag kan ju inte påstå att jag ser speciellt vacker ut ... -.-

Ben & Jerrys haff.

Jag måste bara berätta en sak.
Igår sent på kvällen gick jag på stan med mina föräldrar. De gick åt ett annat håll medans jag gick raka vägen mot Ben & Jerrys glassbar. Där inne ställer jag mig i kön o så kommer ett gäng killar in. Jag kollar på dom och japp, de var rätt snygga. Jag gissar på att de var ett elr två år äldre än mig. Plöstsligt när jag beställer glass så börjar en av dem prata med mig. Ni vet,de säger en "haff-mening". Jag snackade med honom, var flirtig tillbaks men sen var det inget mer med det. JAG SKA JU FÖR FASEN ÅKA HEM SNART. Om jag hade bott här hade jag frågat efter hans nummer direkt. Skit också. Han var ju assnygg. -.-

(Utkast: Aug. 5, 2011) Långt inlägg.

Efter att ha rest runt så mycket i USA var det skönt att stanna och bara ta det lugnt i Santa Barbara. På vägen dit stannade vi på hotell bara över natten. I Santa Barbara stannade vi i en vecka. Det var så skönt att stanna kvar på ett ställe i mer än en natt. Man blev lugnare då och kunde faktiskt koppla av.

Första dagen efter att vi kommit dit (onsdag) träffade jag en efterlängtad vän. Kaitlin! Jag är glad att jag höll kontakten med henne under de fyra åren vi har varit isär. Och det känns som att det har gått jättefort nu när jag tänker efter. Jag minns så väl hur det var och hur det såg ut när jag sa hejdå till min klass och till Kaitlin och hur det var att komma hem. Jag trodde inte att jag skulle besöka USA på minst 10 år efter att vi hade lämnat det. Men se hur det blev!

Kaitlin hade flyttat till ett annat område. När vi körde dit kom vi fram till en grind. Då blev jag förvånad. Tydligen bodde hon i ett inhängnat område. För att komma in måste jag ringa Kaitlin genom en apparat och be henne öppna grindarna så att bilen kan rulla in. Coolt. Så när vi kom in i området reser sig maffiga och dyra hus över oss. Husen var rätt nybyggda och de finns inte långt bort från stranden. Helt ok läge. När bilen stannar utanför hennes hus kommer hon utspringande och jag springer fram till henne och kramar om henne. Gud vad liten hon fortfarande var! Jaja .. men vi spenderade dagen hos henne. Hon visade mig runt i hennes gigantiska hus och sen åkte vi in till stan där vi åt på en Italiensk restaurang. Vi gick in i affärer osv. Det var superkul att träffa henne! Vi hängde i några dar.

På söndagen fram till tisdagen låg vi på stranden och gassade i solen tills jag blev röd som en kräfta. Och rätt så brun. (Plus i kanten, höhö). I onsdags åkte vi upp till San Fransisco. Vi kollade runt i affärer under torsdagen och på eftermiddagen åkte vi till en av mammas vänner där vi håller hus just nu. Här ska vi va tills imorrn då vi åker ner till Santa Barbara igen för att tillbringa de sista dagarna av USA, sommarlovet och semestern vid stranden.

Detta inlägg publicerades aldrig. Vet inte riktigt varför men orkade inte lägga upp en massa bilder så inlägget fick vänta. Rubriken stämmer ju dock, haha.
Är i Santa Barbara nu. Igår låg vi vid poolen. Idag ska vi till stranden och efteråt gå på stan. Det är inte långt kvar nu. Snart åker vi hem.

Längs kusten på väg mot San Fransisco.

Gissa vart? Las Vegas såklart.




RSS 2.0